Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Valio
|
Ами аз на баничарката си го пробих и съм си много добре,заварчиците взеха да остават без работа.. Сега по същество,когато колата се кара на къси разстояния без да може да достигне оптимална температура се образува доста конденз,който не може да се изхвърли.При това положение значително количество вода остава в задното гърне и то започва да гние отвътре навън.Затова аз правя дупка 5мм.в най ниската част на гърнето за да може да изтече конденза. Ако автомобила се кара по често на дълги разстояния няма смисъл от дупчене. Една зима конденза замръзна в гърнето и познайте какво....айде колата на въже в топъл гараж..айде размразяване..и от тогава дупка и да ми е мир на главата..хем и повече изкарва пустото гърне.. 
|
|
|
|
| Вто Апр 19, 2016 8:04 pm |
|
|
|
krogev
|
Здравейте, Отскоро съм горд собственик на Outback H6 2004  . Обмислям поставянето на газова уредба и в момента се просвещавам и проучвам. Изчетох темата, въпреки че е доста обемна. Малко по малко започвам да се ориентирам. Едно от чуденията ми е дали да е газов инжекцион или инжекцион течна фаза. За газов инжекцион се намира доста информация във форума. Освен това има хора с доста опит в монтажа, настройките и поддръжката на такива системи, също и в София. Ще отида да поговоря на място и ще видим. Опитвам се да открия повече информация за инжекцион течна фаза - добри марки на уредби, добри специалисти и места в София, където уредбата може да бъде монтирана. Във форума се споменава за Vialle и още една или две марки и едно място в Пловдив, където предлагат Vialle. Ще бъда много благодарен за препоръки и насоки. Поздрави, Камен
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2016 11:07 pm |
|
|
|
Johnny Bravo
Регистриран на: Нед Апр 13, 2014 4:35 pm Постове: 225 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63 
|
|
За Vialle и Icom - при Митака!
_________________ www.expertmotors.bg
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2016 9:13 am |
|
|
|
tweeg
|

Здравейте, имам много странен и още по-дразнещ проблем с газовата уредба на Аутбек 2,5 98ма автомат. Газовата е АG Centrum Zenit и купих колата с вече монтирана уредба. Та относно проблема: Паля си на бензин загрява там колкото е зададено и си превключва на газ. Върви без проблем известно време- направо не се усеща разлика с бензиновото возене. И след известно време(забелязал съм че зимата в студовете това време е значително по-дълго) в града като повися на светофарите се появява едно "успиване" на колата. Натискам газта и почти нищо не се случва. Колата си потегля, защото съм пуснал спирачката, ама да се засили нещо не се сеща изобщо. Много е неприятно усещането, особено ако трябва да се изнесеш бързо от кръстовището на някой ляв завой. Говоря за педал до дупка, а движение все едно едва подаваш газ. Понякога(изключително рядко) в такива случаи колата минава изведнъж и на бензин и тръпката става още по-голяма дали ще вземеш завоя с това ускорение което се получава, та направо си е опасно да се кара така. Водих я на 2-3 "майстора" -взеха ми по 30 лева за настройки, които на следващия ден вече ги нямаше и положението си остана същото. Сменям си редовно филтри и там каквото се полага по газовата. Взех си и аз кабел(да не спонсорирам само напразно газаджиите) и многократно съм си я пренастройвал всякак, но след известно време(на следващия ден най-късно) се връща в старото положение. Интересното е, че на магистралата с 140+ няма никакви грижи- ракета носител, обаче по тия светофари с ниските обороти е голяма мъка. Та въпросът ми е имал ли е някой от вас подобен проблем и как е успя да се справи с него. Ще съм благодарен за всякакви съвети. 
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2016 2:15 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Зенитите мисля са с доста стар софтуер и от години не се поддържат и нямат ъпдейти. Трябва да се види първо какво се случва с налягането в такъв момент като потегляш и защо обръща на бензин. След като имаш кабел, проследи все пак, какво се случва с параметрите в такъв момент и тогава вече може да се коментира, какво е решението.
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2016 2:23 pm |
|
|
|
tweeg
|
|
Лошото е, че става изключително рядко да мине самО на бензин. Не мога да го симулирам когато поискам. Според теб е софтуерен проблем, така ли да разбирам?
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2016 4:10 pm |
|
|
|
kerekovski
|
Не, според мен чрез софтуера ще се ориентираш, какъв и къде е механичният проблем. А споменах, че софтуерът е стар и с това имах предвид, че като функционалност и диагностика е доста ограничен. Ползвал съм го и го познавам 
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2016 5:28 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Възможно е да имаш някой инжектор за смяна.При мен се получаваше нещо подобно,колата забиваше муцуната и след малко се изстрелваше.Оказа се,че два инжектора са за смяна.И при мен на дълго нямаше никакви симптоми.
Успех с диагностицирането на проблема !
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2016 6:17 pm |
|
|
|
rrezio
Автомобил: Subaru Justy 1.0 91
Телефон: 0898302777
Рейтинг: 0
|

Здравейте Колеги.От известно време газифицирах мойта въшка(Justy 91,1.0 карбуратор) и мъките започнаха.Тва газаджиите верно трябва да се поступват периодично.Колицата върви,но разхода ми се стува леекинко висок(13.4-5) градско.С обикчновенно АГУ съм,lovato вакуум и с плочка върху карба.Праснаха ми смесителната плочка под въздушния филтър,върху карбуратора точно.И от там почнаха ядовете...Кутията на възд.филтър е много близо до предния капак и без плочката а с нея опира във капака и след няколко затваряния се изкриви самия капак.Другия проблем е че като затворя капака и той натисне кутията на филтъра се получава малък просвет между плочката и ф.Кутия и от там смуче въздух.Съответно оборотите на празен ход никакви ги няма и на кръстовищата на фарове почвам да се кръстя да не загаснем,щот отиват къде 600 някой път.Отделно от същото това натискане на ф.кутия едното от маркучетата към смесителя се беше протрило...(добре че не пуша в колата)Мъкааа.С газаджията се счепкахме качествено и ми рече че толкова може да направи и няма да стъпя повече там най-вероятно.Та въпроса ми беше,някой има ли идея какво може да се направи(обмислям да сложа смесителя във кутията на филтъра,ама той е със малко неправилна форма и ще е зор там да се херметизира потока на въздух)Къде слагате тия плочки на карбовете,има ли вариант да се промени нещо.Един път да оправя тая газова,че съм чувал невероятни неща на сбирките на форума.Благодаря предварително Прикачени файлове:
oie_22211323PLfYH68U.jpg [ 396.79 KiB | Прегледано 1120 пъти ]
Прикачени файлове:
oie_222114351PAO7SdV.jpg [ 877.67 KiB | Прегледано 1119 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Май 22, 2016 9:15 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Един вариант виждам за теб само: махаш плочката и дупчиш карбуратора.
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2016 6:46 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Плочката можеш да я пилнеш и залепиш с течен полиуретан в кутията(правил съм го на Рено 19 и колата вървя до последно така), като предварително продупчиш плочката и кутията, нарежеш резба и захващаш с рапидки. Полиуретанът идва само като сигурно уплътняване. Не мога да преценя по снимката, но предвид високия разход и куция празен ход, съм склонен да мисля, че дифузьорът е с твърде голям диаметър. Дупченето на карбуратора не е оферта.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
15
|
|
| Пон Май 23, 2016 3:12 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Alxx написа: Плочката можеш да я пилнеш и залепиш с течен полиуретан в кутията(правил съм го на Рено 19 и колата вървя до последно така), като предварително продупчиш плочката и кутията, нарежеш резба и захващаш с рапидки. Полиуретанът идва само като сигурно уплътняване. Не мога да преценя по снимката, но предвид високия разход и куция празен ход, съм склонен да мисля, че дифузьорът е с твърде голям диаметър. Дупченето на карбуратора не е оферта. Съгласен с казаното от колегата. Играчка е, но може да се направи доста културно. Ще повторя цитираното мнение, но преди да пристъпите към тези действия, вижте дали плочката е с подходящи размери: >Линк към друг форум<
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 12:40 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Сега аз да си поискам акъл от теб: 1. На стара 2.0 Импреса й се търси диаметърът на дифузьора. Както и да го смятам, идва разумно около 32мм с редуващи се големи и малки отвори и двоен щуцер? Търсят се стабилни ниски и средни, максималната тяга не ме интересува, но проблемът е, да не я удавя с газ, че ще ми вонят катализаторите, а не мисля да ги свалям докато работят. 2. Дай оферта за газифициране на шестпортов Ванкел, 231к.с.? Мога да мина с колата за оглед след десетина дни, чистим роторите в момента.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2016 2:50 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Alxx написа: Сега аз да си поискам акъл от теб: 1. На стара 2.0 Импреса й се търси диаметърът на дифузьора. Както и да го смятам, идва разумно около 32мм с редуващи се големи и малки отвори и двоен щуцер? Търсят се стабилни ниски и средни, максималната тяга не ме интересува, но проблемът е, да не я удавя с газ, че ще ми вонят катализаторите, а не мисля да ги свалям докато работят. 2. Дай оферта за газифициране на шестпортов Ванкел, 231к.с.? Мога да мина с колата за оглед след десетина дни, чистим роторите в момента. Относно т.1 - Не съм монтирал обикновена газ на такъв автомобил, бих заложил на 35мм. с ясната идея, че може да се наложи подмяна с друга. За т.2 имаш лично (до минута време), малко от хората тук знаят, че ванкелите са ми слабост. 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2016 11:16 pm |
|
|
|
Vami
|
Да използвам темата да попитам и аз. Какви са нормалните стойности на налягането оградено с червено? На снимката колата още не е загряла, иначе е малко по-ниско. Прикачени файлове:
20160524_110333.jpg [ 471.79 KiB | Прегледано 752 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Юни 10, 2016 4:28 pm |
|
|
|
rrezio
Автомобил: Subaru Justy 1.0 91
Телефон: 0898302777
Рейтинг: 0
|
Малко развитие от моето джъсти.Колегата Alxx се оказа прав.Дифузьора,който ми бяха сложили първоначално се оказа с грешни размери(по голям отколкото трябва)Пробиха ми ф.кутия и сложиха нов дифузьор вътре,гарнитурка от полиуретан между смесителя и кутията.Смяна на тройника,малко я покара газаджията,върна се врътна винта за оборотите на празен ход и тая кола все едно не беше моята...Кеф да ти прави да я караш,празния ход стабилен,не гасне дори и при 120 на свободна,камо ли на светофар.Върви сякаш една идея повече отколкото на бензин.Като я взех и ударих един тигел до Варна да видя как ще е разхода ей тъй от любопитство.Извънградско ми излезе 6.6/100 км.при скорост на магистралата 100/120.Градско 9 ама като се има предвид че,си я газих на светофарите. Прикачени файлове:
oie_1021933u0ZtXZ8b.jpg [ 682.94 KiB | Прегледано 719 пъти ]
Прикачени файлове:
oie_102110411GQFchz0.jpg [ 726.33 KiB | Прегледано 719 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Юни 10, 2016 9:37 pm |
|
|
|
Shider
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 11:13 am Постове: 201 Местоположение: Варна 03 Аспарухово
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83 
|
rrezio написа: Малко развитие от моето джъсти... Прикачени файлове: oie_102110411GQFchz0.jpg Колега, само вземи си уплътни дупката, която са ти пробили на кутията - около маркуча - със силикон, полиуретан, или подобно подходящо. Че видно си се кефиш на количката - да не и съсипваш зорлем моторчето с прахоляците, които неминуемо ще засмуква оттам... (може да трябва и лека донастройка след "изпушването" на дупката)
_________________ Never say never
|
|
|
|
| Пет Юни 10, 2016 10:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Vami написа: Да използвам темата да попитам и аз. Какви са нормалните стойности на налягането оградено с червено? На снимката колата още не е загряла, иначе е малко по-ниско. Това е въпрос на преценка и фабрични препоръки за дюзите - при какво налягане и какъв отвор за каква мощност мотор е подходящо. Някой предпочитат високо налягане и малък отвор, други по-ниско и по-голям отвор. Въпрос е и изпарителя какво налягане успява държи стабилно под товар. http://www.hanaenggas.com/bbs/data/e_no ... uction.pdf
|
|
15
|
|
| Съб Юни 11, 2016 6:16 am |
|
|
|
Vami
|
|
BAlexandrov, благодаря за линка! Мистерията е разгадана. Препоръчително налягане - 1.2bar, а максинално - 4bar. Какво се оказва, тези дюзи са за четирицилиндрови мотори при налягания - 0,8bar до 60kW, 1bar до 76kW, 1.2bar до 88kW. Моя е 121kW и газаджията е вдигнал налягането за да компенсира мощността. Не знам обаче как се отразява работата с по високо налягане от препоръчителното на самите дюзи.
И още един въпрос, прави ми впечатление, че графиката на ламбда сондата е винаги права линия с показание 0.02V. Това означава ли, че газовата не е вързана правилно или сондата е повредена? Също така моята кола е с две сонди, но не е отразено в софтуера за настройка. А може би защото е с корекция по ОБДII и за това... Добавям един скрийншот, че на предишната снимка доста инфо не се вижда.
Прикачени файлове:
Untitled.png [ 158.94 KiB | Прегледано 676 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Юни 11, 2016 8:49 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ламбдата вероятно не е свързана, но това както и настройките за тип не мисля, че имат някакво значение. Сега налягането го показва 1.8, а предната снимка 2.0 което е голяма разлика - може би има проблем с изпарителя /може да е само за чистене/. Той трябва да държи постоянно налягане. Виж го и при рязко подаване на газ как се държи. Така или иначе не съм специалист, така че ако имаш проблеми - ходи на друг газаджия да погледне.
|
|
|
|
| Съб Юни 11, 2016 11:03 am |
|
|
|