Отговори на тема
 Автоматична скоростна кутия не превключва предавки 
Автор Съобщение

Постове: 50
Автомобил: Субару Форестър
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, имам следния проблем със скоростите на моето Фори, ХТ, 2004 година, турбо модела - при включване на скорост, независимо D, 3 или 2 тръгва на първа и не може да превключи предавка. Когато вдигна 3000 оборота и включа бутона за зима, превключва на 2-ра и там си остава. Не свети никакъв проблем с компа и няма записани грешки. На задна си включва и върви. Отвориха кутията да се промият соленоидите и каналите обаче нямаше резултат.Смених скоростите с други и пак същия резултат. ](*,) ](*,) ](*,) Не знам кога е станал проблема защото купих колата с блокирал двигател и не съм я пробвал. Някой ако има идея какво да търся като повреда и да проверявам ще ми помогне много. Моля за помощ

Съб Май 28, 2016 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, трябва ти специалист. По симптомите, селекторът си стои само на първа, въпреки, че движиш ръчката на D, 3, 2 и тн. А когато си на "зимно", то си тръгва от втора винаги. Чудно ми е само, след като си сменял кутията, не са ли го нагласили :-?

Нед Май 29, 2016 12:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ами не знам колега за селектора - аз си го представям,че щом отива на Р, R и директна е нагласен от момчетата. Иначе да, трябва ми специалист който да локализира повредата. при едните момчета където ходих си разбират от електрическата част и ме изпратиха да си търся по скоростната кутия майстор. обаче щом и втората кутия работи по същия начин не знам къде е проблема електрически или механичен и не ми е ясно какво да търся.

Нед Май 29, 2016 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай с друг компютър. Премери TPS-а.

Вто Май 31, 2016 10:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Телефон: 098873695
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За селектора не вярвам,нали вече кутията е сменяна?И на старата ли да не е бил наместен?Torque Converter(тумборлука) дали е сменян и той с кутията?Прилича на логика или клапан някой си но пак няма кодове.Аз бих погледнал на живи данни какво се случва дали има разлика в оборотите и т.н.

Вто Май 31, 2016 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Проблема е отстранен. Огромни благодарности на колегата visor. :beer: :beer: :beer: Желая му успехи и слънчеви дни. Благодаря и на другите колеги които се отзоваха и дадоха съвети. :bow: :bow: :bow:
Темата е за архив.

Съб Юни 11, 2016 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вайзър беше колегата :D Оправихме проблема за 5 минути, едно кафе и две цигари. Успех ти пожелавам занапред.

П.П. Кафето беше готино. Като се сетя в офиса какво е и ми става лошо ...

Съб Юни 11, 2016 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много добре, само че!!!
Така оставена темата е абсолютно безсмислена!!!
Язък, че съм я отварял с интерес при всяко ново мнение, а предполагам съвсем не съм само аз...
При условие, че изглеждащо ебати сложния проблем в началото, се е решил елементарно - да кажеш на края "Оправих се за 5 минути - архивирайте!" без да опишеш какво е било, е меко казано тъпичко... :lipseal:
Приятна вечер!

Съб Юни 11, 2016 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След като говорих с Ванката той каза, че колата превключва на 6500 оборота и нито секунда по-рано. Вариантите бяха два. Единия беше да си мисли, че е на първа предавка и да превключва на 6500 за да се пази (ако пробваш с автоматика - така прави) или да си мисли, че той е на цялата газ вече :) Което е така наречения kick-down switch. За 2 миунти я вързах на компа, проверих всички клапани и датчици на скоростната кутия и видях, че Kick-down switch-а беше On. Разкачихме го и воала.. колата започна да превключва като младенец.

Та.. отне ни повечко време. Докато си изпия кафето, докато си пусна лаптопа и докато намеря къде си е оставил пепелника, че да си я изгася и да не я хвърлям на земята.

Нед Юни 12, 2016 12:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радвам се, че нещата са се решили и е прав колегата, че трябва да споделяме решението, иначе за какво е форума? Само че ме налегна едно мислене свързано с ей този пост viewtopic.php?f=7&t=20136. Ключът за kickdown ми беше потънал, демек включен (преди да го оправя), а си превключваха скоростите :-? ...Може пък моят ТСМ да е бил по умен :) и да се справя с такова отклонение от логиката.

Нед Юни 12, 2016 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сега прочетох цялата тема. Явно при теб е бил друг проблема. Много зависи, но само за един случай съм чел точно такъв, какъвто имаше Иван и ето резултата.

Нед Юни 12, 2016 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема