Отговори на тема
 Няколко въпроса относно Outback от Америка 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Subaru Outback 2.5i Limited 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! От съвсем скоро се сдобих с едно Subaru Outback 2.5i Limited, производство 2005 г. Понеже автомобилът е бил предназначен за американския пазар и е бил закупен от там, бих желал да Ви попитам дали лесно се намират резервни части за този автомобил в България или всичко необходимо трябва да се поръчва от Америка? Автомобилът има проблем със заключването от дистанционното на ключа. Колко би струвало замяната/поправката на въпросното дистанционно управление на ключа? Благодаря предварително.

Сря Юни 15, 2016 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Outback 2.5i 2006 (US)
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Аз също съм от скоро с Outback 2.5 US и след разговор с Краси (Субаруленд) разбрах, че почтви всико което не е интериор или екстериор го има като части в България. Фарове и разни други подобни елементи обаче трябва да се търсят от щатите или от щатски модели в авто морги. Относно заключването не би трябвало да има проблем да се поправи (дори и да се наложи да се сменя нещо) с налични части в България.

Сря Юни 15, 2016 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най лесния начин за поправка (може би не най евтиния) е да сложиш аларма (ако си работят механизмите за заключване). За 130 лв ще си заключваш/отключваш с дистанционното на алармата. Не знам дали си я застраховл колата, но на мен в Армеец ми искаха аларма за да важи застраховката срещу кражба.

Сря Юни 15, 2016 10:25 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите. То колата още не съм я докарал в България. Там, където съм, поставянето на аларми е забранено. Така че благодаря за съвета, ще се възползвам от него, след като я докарам в България.

Сря Юни 15, 2016 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Aion написа:
Вероятно имаш предвид, че е забранено да има звукова сигнализация от алармата.

Аз също я застраховах в Армеец, те провериха и отбелязаха, че има фабрична аларма (без звукова сигнализация) - автомобила е внос от Швейцария.

Имате в предвид фабрично вграден имобилайзер ли? Защото думата аларма аз я продразбирам като устройство което издава звукова сигнализация в случай на опит за проникване в автомобила без използването на оригинално дистанционо/ключ.

Сря Юни 15, 2016 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз не успях да мина в Армеец без слагане на аларма. Ако искаш да ти важи застраховката срещу кражба трябвало да има звук. Така ми казах в пункта при КАТ. След тов се пробвах и в този в Люлин и там същото. Ако алармата няма свук застраховката не важи за кражба на автомобила.

Сря Юни 15, 2016 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Аз не успях да мина в Армеец без слагане на аларма. Ако искаш да ти важи застраховката срещу кражба трябвало да има звук. Така ми казах в пункта при КАТ. След тов се пробвах и в този в Люлин и там същото. Ако алармата няма свук застраховката не важи за кражба на автомобила.

Странна работа. Имах такава кола, точно от САЩ и не съм имал проблеми с Армеец :(
Текущата също е само с фабричната аларма, и нямах проблеми (пак там)

а за частите, тука има, няма проблем. Купувал съм си консумативи по интернет,
по евтино излиза за някои неща.

Сря Юни 15, 2016 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята си има звук от клаксона фабрично.

Я пробвайте: оставяте някой прозорец свален. При отворена някоя от предните врати щракате централното и затваряте. На таблото замигва имобилайзера. След около половин минута отворете вратата през спуснатия прозорец.

Сря Юни 15, 2016 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Един съвет към колегата, ако все пак реши да слага аларма.
Вземи си аларма с опция да затваря прозорците при включването на алармата. Аз взех някаква евтина, която май я няма тази опция и ме е яд. Оказа се (най вероятно заради горните люкове) че суби се нагрява доста като стои на слънце в стравнение с другите ми 2 коли. Може би и кожения салон играе роля, защото като се нагрее кожата няма сядане(за разлика от платнените седалки). Затова събота и неделя като спирам пред вкъщи (на припек) оставям леко отворени прозорците. Всяка вечер ми се налага да ходя до колата, давам на контакт и затварям прозорците. Дреболия е ама си губи време.

Чет Юни 16, 2016 7:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Един съвет към колегата, ако все пак реши да слага аларма.
Вземи си аларма с опция да затваря прозорците при включването на алармата. Аз взех някаква евтина, която май я няма тази опция и ме е яд. Оказа се (най вероятно заради горните люкове) че суби се нагрява доста като стои на слънце в стравнение с другите ми 2 коли. Може би и кожения салон играе роля, защото като се нагрее кожата няма сядане(за разлика от платнените седалки). Затова събота и неделя като спирам пред вкъщи (на припек) оставям леко отворени прозорците. Всяка вечер ми се налага да ходя до колата, давам на контакт и затварям прозорците. Дреболия е ама си губи време.

Иди до алармаджии да ти сложат конфорт модул и ще се затварят , би трябвали да може.

Чет Юни 16, 2016 10:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 51
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Може !
И аз и мой колега си сложихме такива.Вдига четирите прозореца един по един. 100 лв. и час и половина труд и машината е готова.

Чет Юни 16, 2016 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моя съвет е да се ссменят батериите и да се опита да се програмира отново ключа.
Порови из форума, ползваи и търсачката.
Програмирането ще можеш и сам да го направиш след като прочетеш няколко пъти инструкцията и няколко опита, не става от първия път!

Имах Baja, тя влизале в програмен режим с 10 последователни завъртания на ключа до контакт,. За всеки модел кола, оригинално централно, си е различно но е подробно описано.

Всъщност заповядаи: viewtopic.php?f=37&t=8930&p=112734&hilit=Програмиране+дистанционно#p112734

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Юни 16, 2016 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 255
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно ключалките.
Преди време правих смяна на ключалки и препрограмиране на ECU-то ето тук http://www.autolocksbg.com/kontakti.html
Останах доволен. Трябва да питаш за твоята кола как стоят нещата. Цените бяха доста приемливи. С Outback 2001 съм аз, но са запознати си новите модели.

Пет Юни 17, 2016 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема