Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем с носач - ЧУДО!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега,който може да заваря ще го нарави без проблем на място без въобще да се занимаваш със сваляне и не дай си боже да се накъса нещо!Винаги е по добре и глезотиика да ти е свален детайла ,па да си седнеш,па да си отвориш биричка.....,но който иска да работи и да ти помогне ,заварката на место ще се осъществи без никакъв проблем,а онова което твърдиш ,че е алуминии ,сори ама няма как да е с това ръждиво подкожушване на боята....,а пък ако е алуминии то да ти кажа е по-гадно за заварка.Във Варна за мен има само един двама такива майстори които са мнооого добри,но единия трябва да го търсиш между 10-12 ,защото преди това не е пил алкохол и ръцете му треперят ,а след това е доста пиян.За да стане заварката качествена и да не се напуква от посукване и товар материала задължително трябва да се нагрява и задържа доста до момента преди да се разтече и да стане еднороден.
Малко спам,но едно време от един тежък скок с колелото ми с алуминиева рама се спука и ходих да ми го заварят на трима различни майстори и все се спукваше ,докато намерих единия от тези двамата и от тогава нямам никакъв проблем с него,а чак по-късно прочетох ,че независимо от рамката посукването на рамата по самата заварка е не по малко от 2,5 тона и останах смаян разбира се.Идеята ми е че не винаги трябва да подценяваме нещата!

Сря Юни 15, 2016 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
viksanlg написа:
Колега,който може да заваря ще го нарави без проблем на място без въобще да се занимаваш със сваляне и не дай си боже да се накъса нещо!Винаги е по добре и глезотиика да ти е свален детайла ,па да си седнеш,па да си отвориш биричка.....,но който иска да работи и да ти помогне ,заварката на место ще се осъществи без никакъв проблем,а онова което твърдиш ,че е алуминии ,сори ама няма как да е с това ръждиво подкожушване на боята....,а пък ако е алуминии то да ти кажа е по-гадно за заварка.Във Варна за мен има само един двама такива майстори които са мнооого добри,но единия трябва да го търсиш между 10-12 ,защото преди това не е пил алкохол и ръцете му треперят ,а след това е доста пиян.За да стане заварката качествена и да не се напуква от посукване и товар материала задължително трябва да се нагрява и задържа доста до момента преди да се разтече и да стане еднороден.
Малко спам,но едно време от един тежък скок с колелото ми с алуминиева рама се спука и ходих да ми го заварят на трима различни майстори и все се спукваше ,докато намерих единия от тези двамата и от тогава нямам никакъв проблем с него,а чак по-късно прочетох ,че независимо от рамката посукването на рамата по самата заварка е не по малко от 2,5 тона и останах смаян разбира се.Идеята ми е че не винаги трябва да подценяваме нещата!

малко извън темата-той майстор от 10 до 12 да не се намира около фабрика Христо Ботев :D

Чет Юни 16, 2016 5:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах същия проблем,но го хванах докато беше само спукано.Реших го като заварих дебелостенна шайба от страната на беалетката по външния диаметър при съвпаднати отвори на носача и шайбата .После само зглобяваш без да се налага допълнително шмергелене.Успех и ДА ИЗКЛЮЧИТЕ АКУМУЛАТОРА.

Вто Юли 19, 2016 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Някъде писах за този проблем, но ето и моя опит: абсолютно същото скъсване на ухото на планката, където се захваща биалетката. Решението - заваряване при познат тенекеджия като освен, че завари скъсаното парче го подсили с 3мм ламарина, която завари върху планката, след което я изряза по профила и я разпроби по фабричния размер. Време за ремонта - около 1 час, пари - каза ми 5лв., но се познаваме от деца, реално му оставих 30. Най-много се забави докато успее да свали отчупеното парче от биалетката, тъй като беше почивен ден и нямаше откъде да купим нови.След това карах около месец със старите без никакъв проблем. Мястото на ремонта личи единствено по боята, която пръсна отгоре за защита от корозия. Реглаж на предница не направих, тъй като не бях сменил биалетите, но промяна в поведението на колата нямаше. Ремонта се извърши на място, дори и без подемник, само със сваляне на предна дясна гума и навиване пълен десен волан. Акумулатора задължително се изключва преди да започне заваряването.

Сря Юли 20, 2016 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Регулиране на предницата няма нужда да се прави.Паричките за регулиране ги обърнете в бири :beer:

Чет Юли 21, 2016 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2