| Автор |
Съобщение |
|
Vami
|
Дневните светлини трябва да отговарят на определени условия. Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2006 г.) (1) Всяка дневна светлина трябва да отговаря на изискванията, определени в т. 7, 8, 9 и 11 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН. Правило 87
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 12:00 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
demon777 написа: Кой ще го направи това за 360 лв? Веднага отивам да го направи на мойто легаси. Бях показал на други снимки на тази кола че дневните светлини монтирани във фаровете при пуснат мигач стават оранжеви и мигат тоест взаимствано е от Ауди, при включени къси светлини лед светлините продължават да светят , на мен ми харесва.
Кой ги прави че да отивам да го почва. http://www.audiovision.bg/ - аз към тях се обърнах и това е, което ми казаха. Дали и как биха ги направили - вече не мога да давам мнение.
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 1:08 pm |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
Колега Велков всяко едно монтиране на каквито и да било лед светлини е противозаконно. И не само на лед а и на каквито и да било халогенчета,стопчета и мигачлета.Така че мисли преди да пишеш. Понятие дневни светлини има при коли след 2010г. Кола,която няма фабрични дневни светлини,може да се кара само на къси през деня. Даже и с намалена мощност чрез модул е противозаконно. За усиления габарит съм съгласен с теб защото е много гадно да караш след такъв идиот. Заспамихме темата на колегата за което се извинявам 
|
|
Последна промяна kener на Пет Мар 18, 2016 7:06 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Пет Мар 18, 2016 6:49 pm |
|
|
|
Alxx
|
Цитат: всяко едно монтиране на каквито и да било лед светлини е противозаконно Не, не е. Редът е определен в цитираните от Vami документи, а аз съм писал във форума как и къде за да стане всичко наистина законно.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 6:51 pm |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
|
А изключват ли се при пускане на основните фарове? Или ще се опитате да ме убедите че и това не е противозаконно. Лично са ме спирали в тъмната част на деня с един Форд който има лед светлини и ме питаха защо светят заедно с късите. Добрече едно от ченгетата ми беше съученик и ми се размина. След това им монтирах едно реле и сега като пусна габаритите гаснат.
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 6:57 pm |
|
|
|
Петър Велков
|
kerekovski написа: Конкретно за предните ме интересува при автомобилите с по-простичките адаптивни светлини, които пускат по една предна светлина за мъгла в завоя, излиза, че според този член тази система (въпреки че е фабрична) трябва да бъде изключена или ако не е възможно, тогава автомобилът трябва да бъде спрян от движение? Никой не би се заял за такова нещо - както няколко години на мен не ми се заяждаха за третия номер, който си бях направил в Холандия. Просто това са добре познати липси в закона, които тепърва предстои да се "кърпят".
|
|
|
|
| Съб Мар 19, 2016 8:05 am |
|
|
|
DOXATA
Автомобил: Honda CR V 98г.
Телефон: 0898429733
Рейтинг: 0
|
demon777 написа: Кой ще го направи това за 360 лв? Веднага отивам да го направи на мойто легаси. Бях показал на други снимки на тази кола че дневните светлини монтирани във фаровете при пуснат мигач стават оранжеви и мигат тоест взаимствано е от Ауди, при включени къси светлини лед светлините продължават да светят , на мен ми харесва.
Кой ги прави че да отивам да го почва. Миналата седмица ми рециклираха фаровете и монтираха лупи при Страхил Тошков( https://stretrofit.wordpress.com/).Ефекта е поразителен според мен.Снимки очаквайте другата седмица.Цени ако го интересува някой да пита,ще си призная. 
|
|
|
|
| Съб Мар 19, 2016 8:32 am |
|
|
|
Alxx
|
|
kener, точно затова идеше реч. Имам избор да ги настроя дали да гаснат на габарити или да гаснат на основни фарове(както искат в Сърбия), но само на работещ двигател.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Съб Мар 19, 2016 8:42 am |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
|
Здравейте колеги Колата пристигна четвъртък вечер и вече е регистрирана. Вътре е много запазена, от вън има стандартните забележки за карана кола. Личи си че е пазена, а не напудрена. Гумите са отлични, 2 чифта. Досега не бях влизал в Outback, вътре е тесничко, но удобно. Един колега, нисък с малко по голям корем не можа да влезе, кормилото се вдига нагоре но хода му е малък. Покарах градско, извънградско и малко по баирите. Точно такава кола ми трябва: лесна за каране в задръстване, стабилна, проходима, не прекалено пъргава, удобна за всякакви условия. Идеалното семейно комби. Колата е супер, децата много я харесаха и само ме врънкат да ги возя. Аз съм изключително доволен. Ще я покарам 4-5000км и ще я водя в сервиз за преглед и смяна на маслото на двигателя. Специални благодарности на batbubi и Иван. Коректни, точни, бързи. Успяха да намерят перфектния автомобил за мен, без самият аз да знам какво искам. Спестиха ми много нерви и обикаляне по автоморгите (в БГ им викаме автокъщи).
Прикачени файлове:
Subaru.jpg [ 382.91 KiB | Прегледано 644 пъти ]
Subaru.jpg [ 382.91 KiB | Прегледано 644 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Мар 19, 2016 10:07 pm |
|
|
|
nikpl
Регистриран на: Пон Окт 19, 2015 11:15 am Постове: 111 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0D, H6 2002, LPG
Рейтинг: 30
|
Честито! Да я караш безаварийно дълги километри 
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 1:34 am |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Честито, да ви води цялото семейство на много хубави места и само усмивки да ви носи:)
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 1:46 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
|
Честито, много добре изглежда. Много да ви радва!
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 7:38 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Честито и от мен с пожелания за много поводи за радост с колата и приятни емоций...Късмет! Ако колегата, който не може да влезе е единия ни транспортьор - е няма как да стане ...той е извън стандарта по БДС за ширина на трупа 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Мар 23, 2016 12:32 pm |
|
|
|
stoychod
|
Здравейте Ето още малко отзиви от колата, 1 месец след покупката. Минах 1000км на бензин и 1000 на газ. Разхода е между 8.5 извънградско на бензин до 14 на сто газ смесено. Смених свещи, масло на двигател, филтри,капачка и термостат, сложих газ при Радо. Когато сменях термостата я огледах отдолу. Като цяло няма ръжда, освен отзад зад задните гуми. Зад всяка задна гума има пространство ограничено от задната броня, страничните калници, резервната гума и калобрана(или както там се нарича часта на калника над гумата). Там ръждата е доста и мисля на заплата да я водя тенекеджия да я огледа и да се намеси. Ако някой може да препоръча добър тенекеджия в София да пише. Друг недостатък е че user manual-a е на немски ](./images/smilies/eusa_wall.gif) . На заплата ще пусна една тема в раздела купува за manual и греди за горен багажник. Поздрави на всички
|
|
|
|
| Вто Апр 19, 2016 2:29 pm |
|
|
|
stoychod
|
|
Колеги, предстои ми пътуване в Гърция и искам да махна теглича. В интернет намерих някакво ръководство на колата, но там не намерих инструкции как се маха теглича. Гледах на самата кола но не разбрах как да го махна. Предполагам че би трябвало да отвия някакви болтове и да се свали но никъде не видях болтове. Моля дайте съвет, линк към тема в форума, клипче в нета или къде по точно е описано в ръководството. Как се пише теглич на английски?
Май ще се окаже някакво сложно начинание, а нямам време да ходя да чакам по сервизи. Благодаря предварително
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 8:58 am |
|
|
|
kerekovski
|
Дай снимка на закрепването на топката към основата, че тегличи има всякакви 
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 9:11 am |
|
|
|
stoychod
|
|
Сутринта като го гледах търсих болтове. Сега като го снимах се оказа че има някаква ключалка( която сутринта помислих за букса). Може би се отключва ключалката и се завърта това нещо и то освобождава някакви зъби вътре. Изглежда че е наврян теглича е нещо като правоъгълна рамка и трябва да се дръпне навън, но не виждам от къде да се освободи. Тая ключалка направо ме смая. Не може да влезе ключа от колата в нея.ю А терзи болтове дето се виждат отдоло на стората снимка изглежда че са много къси и не стигат до самия теглич. Мога да пробвам да ги отвия да видя какво ещ стане.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Има някаква ключалка.
IMG_20160616_101854.jpg [ 680.44 KiB | Прегледано 319 пъти ]
Коментар на файл: Изглежда че е вкаран навътре и просто трябва да се дръпне.
IMG_20160616_101649.jpg [ 339.12 KiB | Прегледано 319 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 9:30 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Правилният вариант е с ключалката и врътката. Болтовете не играят. Имай предвид, че тази ключалка е с отделно ключе, което може и да не ти е било дадено. В такъв случай трябва да потърсиш услугите на ключар.
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 10:01 am |
|
|
|
stoychod
|
|
Мерси, ще скокна след обяд да пробвам. Намерих ключар на Константин Величков. От форума съм останал с впечатление че и ти там някъде работиш. Някой път може да се видим да пием по бира.
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 10:50 am |
|
|
|
Петър Велков
|
Аз съм с такъв теглич, само че сравнително нов - прясно монтиран преди да дойде колата от Швейцария. За теглича има отделно ключе, доста по-малко от това на колата, което има червен пластмасов цилиндър там, където го държиш. Щом ключът е изваден, значи тегличът е заключен, ключът не може да се извади в отключено положение. А като се отключи, врътката се бута навътре и се завърта по часовниковата стрелка, след което тегличът "изпада" навън. Аз бях късметлия, дадоха ми я с отключен теглич с ключето на него - беше клеясал и не искаше да излезе от ключалката... докато не пийна глътка WD40. Успех с ключаря, опитай се да намериш вариант с някакъв алтернативен ключ или нещо подобно, защото махащият се теглич е готина екстра. ПП: Като съвет за Гърция - на предишната ми кола тегличът не се махаше, затова натам пътувах с платформа с колело (като тази) 
|
|
|
|
| Чет Юни 16, 2016 11:02 am |
|
|
|