Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Outback H6 AT 2003 от Австрия. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Мерси, ще скокна след обяд да пробвам. Намерих ключар на Константин Величков. От форума съм останал с впечатление че и ти там някъде работиш. Някой път може да се видим да пием по бира.

Ако той не свърши работа, мога да ти дам координати на друг, когото познавам и мисля, че ще свърши работа, но е далечко - на Дондуков до моста Чавдар.

Иначе аз още месец , макс месец и половина, съм до метростанция К. Величков, после местим офиса в друг район :) По принцип "за по бира" ми е по-удобно в обедната почивка :)

Чет Юни 16, 2016 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега kerekovski, дай контакт на твоя ключар.
Този на Константин Величков каза че са клаясали пластините и няма да може да се отвори. Опцията била да се счупи ключалката, но от къде ще търся нова не знам.
Както е тръгнало май ще си ходя с опела на море ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Чет Юни 16, 2016 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както ти е намекнал колегата - накисни през няколко часа 1-2 пъти с ВД40 и тогава отиди при ключаря. Ключа се вкарва, завърта се и след това се натиска карабината и се завърта в натиснато положение. Това ако не се бъркам е стандартен теглич на Босал, даже и моета беше с такъв и сега ключа , и теглича ,че и колата са в София....може същия ключ да става. Ако въпреки горепосочените действия , не става, играй му няколко чука отзад по тялото на теглича, за да се освободи, че по някой път клеясват и вътре крачетата в леглото на основата.

Чет Юни 16, 2016 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има табела, но не пише марка.
type number: 9011895AK4
PN: L1010AE032

Ще го кисна, пък ще видим. Лошото е че не остана време до морето.
Някакви идеи къде да търся ключалка, която да става за този теглич?

Прикачени файлове:
teglich.jpg
teglich.jpg [ 671.34 KiB | Прегледано 839 пъти ]
Чет Юни 16, 2016 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми, не става така с "ми то няма време". Чак ми стана интересно да му легна под бронята с шперцовете, ама тия работи не се правят в последния момент.

Ако имаш път към Симеоновско шосе / Студентски град в работно време, може да пробваме с моя ключ.

Чет Юни 16, 2016 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Снимки ключалката дай

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чет Юни 16, 2016 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте
Размина ми се глобата за теглича в Гръция. Сега мисля да разкисвам цяло лято ключалката и да пробвам да я отключи ключар. Снимка ще кача утре че забравих да я снимам.
Имам друг въпрос. Купих греди и сложих куфара който имам, обаче изникна проблем. Оказа се че целия ми праг на задната врата е пластмасов и не може да се стъпва на него. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
До сега винаги съм си стъпвал на прага да монтирам куфара и да слагам/вадя багаж. Тука като стъпих почна да пука ужасно, откърти се някаква външна лайсна... ужас. Нали съм теле даже не се сетих да погледна преди да стъпя. Нали е праг би трябвало да е здрав :lipseal:
Колегите, които ползват куфари как сте го решили този проблем? Освен да сложа една табуретка в куфара, но ще ми отиде 1/4 от мястото, а и има да ми се смеят :facepalm:
Имам време да го измисля до есента, но ще гледам да се подготвя предварително да не стане като с теглича в последната минута и после страх.

Прикачени файлове:
prag.jpg
prag.jpg [ 543.7 KiB | Прегледано 769 пъти ]
Пон Юни 27, 2016 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ми.... аз съм 110 кила и газя праговете смело без никакви последствия.

Отделно от това, ползвам и задната гума за катерене - беците са високи и има достатъчно място под калника.

Пон Юни 27, 2016 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз си стъпвам на прага да товаря/подреждам кутията без никакви притеснения. Нямам 100 кила, ама съм съвсем близо...

А за теглича в Гърция - спирали са те, видели са го и се е разминало, или въобще не са те отразявали никъде? Че моят е без възможност за бърз демонтаж, но така или иначе си нося колелата на него - пак не съм съвсем ОК за полицаите - даже и нашите - може да решат, че не ми се вижда ясно задния номер... За сега не са ми правили проблем, но не знам дали гърците няма да се изживеят на по-строги...

Пон Юни 27, 2016 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не са ме спирали. Бях се подготвил психически, че ще плащам глобата, но ми се размина. Риск печели риск губи.
Иначе за теглича, който не се демонтира - не може ли да се отреже и за него да се завари стойката на обикновен теглич. Примерно да си вземеш един от опел за 10-20 лева. С 2 болта е и се монтира/демонтира за 2-3 минути.

Вто Юни 28, 2016 9:34 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
stoychod написа:
Иначе за теглича, който не се демонтира - не може ли да се отреже и за него да се завари стойката на обикновен теглич. Примерно да си вземеш един от опел за 10-20 лева. С 2 болта е и се монтира/демонтира за 2-3 минути.

Човече, ти сериозно ли?! #-o

Ключалката на тоя теглич е с 3-4 пина, с най-тъпия комплект шперцове се отваря за секунди/минути според уменията на отварящия. WD-40-то не струва майка си и баща си. Защо, при това положение, си толкова мотивиран да вършиш тъпотии? И ако ще заваряваш някакви железа както ти падне, що не си купиш Москвич, там това е нормална практика? Или дай да си изхарчим всичките пари + пари назаем за колата и после като отидем при майстора - ама не може ли нещо по-евтинко да се измисли? И ще имаш ли топките да минеш Технотест с произведението си, за да си сигурен, че няма да ме утрепеш, ако карам зад теб по магистралата и тегличът ти се откърши барабар с всичко, което носи/тегли?

Спирането на МПС от движение по подаден сигнал за нерегламентирани технически мотивации е съвсем нормална практика, така че по-добре се въздържай от подобни изпълнения.

Не си сам на пътя.

Вто Юни 28, 2016 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега кажи дали има номерче на тая ключалка. Аз имам поне 4-5 различни отделно има ключари които вадят ключ по номера... Ако искаш мога да ти кажа къде да отидеш и си готов

Sent from my iPhone using Tapatalk

Вто Юни 28, 2016 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Здравейте

Когато сменях термостата я огледах отдолу. Като цяло няма ръжда, освен отзад зад задните гуми. Зад всяка задна гума има пространство ограничено от задната броня, страничните калници, резервната гума и калобрана(или както там се нарича часта на калника над гумата). Там ръждата е доста и мисля на заплата да я водя тенекеджия да я огледа и да се намеси. Ако някой може да препоръча добър тенекеджия в София да пише.

Колега, може ли да дадеш инфо колко горе-долу ти излезе тази операция и какви материали използваха за запечатване на ръждата, защото и на мен ми предстои същото?

Нед Юли 03, 2016 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте, май не съм се изразил правилно и стана недоразумение. Поста ми за теглича от опел, който да се завари за колата го написах във връзка с казаното от колегата:

Shider написа:
Че моят е без възможност за бърз демонтаж, но така или иначе си нося колелата на него - пак не съм съвсем ОК за полицаите - даже и нашите - може да решат, че не ми се вижда ясно задния номер... За сега не са ми правили проблем, но не знам дали гърците няма да се изживеят на по-строги...

Идеята ми беше колегата лесно и евтино да си подобри неговия и да няма проблеми с полицаите.

Както писах по горе аз моя ще си го разкисвам. Сега нямам време да се занимавам с него и не ми пречи. Есента ще го преборя по един или друг начин. Ако толкова много е запекъл, че никой не може да го отключи след 2 месеца редовно киснене, ще счупя ключалката (така ми предложи ключаря - да счупи ключалката и да си го карам безключалка). Ще потърся друга ключалка и готово. Оказа се че на моята има надпис: от едната страна има 2 от другата D a отдолу 026. Закачих една снимка.

Аз теглич ползвам само да ме брани отзад. Ползвам го като буфер когато спирам до нещо по голямо - примерно кофа за боклук или стена.

Прикачени файлове:
Ключалка.png
Ключалка.png [ 919.58 KiB | Прегледано 568 пъти ]
Пон Юли 04, 2016 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
niki__ написа:
Колега, може ли да дадеш инфо колко горе-долу ти излезе тази операция и какви материали използваха за запечатване на ръждата, защото и на мен ми предстои същото?

Захванал съм 300 неща едновременно и не мога да се занимавам и с колата в момента. Отложил съм продедурата за наесен ако остане време. Ще се радвам ако ме изпревариш да вдигнеш една тема в форума да обменим опит.

Пон Юли 04, 2016 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
stoychod написа:
niki__ написа:

Захванал съм 300 неща едновременно и не мога да се занимавам и с колата в момента. Отложил съм продедурата за наесен ако остане време. Ще се радвам ако ме изпревариш да вдигнеш една тема в форума да обменим опит.

Ок колега, ако те изпреваря задължително ще пиша.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Пон Юли 04, 2016 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги някакви идеи дали филтъра на климатика е единичен или двоен? Звънях на Мимо, но по номера на купето не му излезе какъв точно е филтъра на купето? В момента съм зает и нямам време да разглобявам или да чета manual в нета.

От къде да си купя синтетичен маслен филтър? Нали такъв трябва за Amsoil european car formula 5w40? Нито мимо нито колегата AP1 имат.
Мерси

Вто Окт 11, 2016 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Стойчо. филтъра ти за купето е двоен, т.е. два отделни един над друг.

Чет Окт 13, 2016 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мерси за инфото.
Направих вече почти 12000км откакто взех колата. До тук не съм имал проблеми, освен че попаднах на дефектна газова бутилка и се наложи няколко пъти да ходя до Радо докато види къде е проблемът.
От понеделник колата ще я пробвам с Амсоил масло. С мотул нямах проблеми. За 9500км не е изготила и грам :) Сигурно трябва да я настъпвам повече.
Поздрави на всички.

Пет Окт 14, 2016 9:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Автомобил: Субару Аутбак 2005 H6
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
stoychod написа:
Мерси за инфото.
Направих вече почти 12000км откакто взех колата. До тук не съм имал проблеми, освен че попаднах на дефектна газова бутилка и се наложи няколко пъти да ходя до Радо докато види къде е проблемът.
От понеделник колата ще я пробвам с Амсоил масло. С мотул нямах проблеми. За 9500км не е изготила и грам :) Сигурно трябва да я настъпвам повече.
Поздрави на всички.

Ами какво да ти кажа , поправи ме ако греша. Притесняваш се ,че колата ти , незнайно защо, не гори грам масло и затова решаваш ,че трябва да я настъпваш, та дано влезе в класациите , поне 1 литър на 2000км. За всеки случай обаче , решаваш да смениш и Мотула, с който нямаш никакъв проблем и да го заместиш с Амсойл,
за да провокираш апетита на колата и току виж , почнала да си похапва масалце. Пак да ти кажа...на прав път си ;)

Пет Окт 14, 2016 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >