Отговори на тема
 Нова Имреза във форума (първи проблеми) :) 
Автор Съобщение

Постове: 67
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GT Turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, сдобих се с Импреза 2.0 gt turbo 1996г. Покарах я, отдадох се на първоначалната еуфория и сега идва време за въпроси :)
Направих си самодиагностика и излезнаха следните кодове :) 23, 31 и 42
до колкото ми е известно това са съответно: дебитомер, ТПС и захранваща верига.

Това, което съм направил е смяна на дебитомер, след което чистене на грешки, но се появиха отново. Прегледал съм вакуумите, но не открих нищо и мисля, че нещата идват от ТПС - а

Симптомите са: При ускорение, когато сменям предавка ( не всеки път ) едно забиване за част от секундата и после сме ок не мени обороти.

Другият проблем се появява, когато карам с постоянна скорост и задържам педала в едно положение, тогава колата започва, да си отнема сама газ - та и после сама подава.

От вчера: при включен климатик на един ляв завой с доста ниска скорост чух някакъв шум от към пасажера и започнаха да се стичат струйки вода, реших, че е от климатика (конденз) спрях го, но днес пак потече малко (може все още да се оттича)

Моля, Ви за някакви насоки по въпросите и благодаря предварително!

Като оставим това, искам, да кажа, че съм много радостен и доволен от това, че се върнах отново при моята марка и то точно с този модел! :beer:

Нед Юни 19, 2016 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, 42-ра грешка е idle switch, което ще рече крайната позиция на дросела в затворено положение. Чува се отчетливо цъкане като се настройва. Можеш да отвиеш двата винта на тпс-а и да го въртиш в двете посоки. Настройва се по напрежение, което трябва да следиш с уред.
Свали си manual от тук и го разгледай!
Ако имаш разтоварващ клапан, който да диша в атмосферата и не е двубутален е нормално между предавките да има заглъхване. Може и лоша работа на празен ход да имаш.

Нед Юни 19, 2016 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря, за бързия отговор, ще прегледам нещата.
Не съм с разтоварващ клапан, а с рецирколационен, всичко е стоково, а доколкото разбрах поради тази причина с оборотите не трябва и да слагам разтоварващ :)

Аз ще се задействам, а ако има мнения и за другите въпроси ще съм много благодарен!

Лека вечер! :)

Нед Юни 19, 2016 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново! Настроих ТПС- а на 4.7 волта в затворено положение на клапата и 3-4 дни беше добре, но чека светна отново. Планирам, да върна стария дебитомер и ако няма полза - смяна на ТПС - а. Ще са ми от помощ всякакви идеи, а и по горе споменатите проблеми също. :)

Благодаря предварително!

Чет Юни 30, 2016 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново! Проблема изглежда е отстранен :) Не знам дали мога, да кажа, но хората от STI.bg се постараха с една хубава диагностика и игра с ТПС - а, айдъл - а и прочие настроиха нещата. За сега нямам проблем, дано и за напред е така, че ми харесва как върви и харчи :beer: Дано съм помогнал на колеги с подобни проблеми. За останалите неща още търся решение :)

Вто Юли 12, 2016 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема