| Автор |
Съобщение |
|
PIT
Регистриран на: Пет Яну 15, 2010 4:12 pm Постове: 36 Местоположение: Монтана
Автомобил: EJ16 + EJ20
Рейтинг: 24
|

Здравейте, от зимата съм собственик на така желания фори:2005,125hp + BRC ГИ. Както често се случва - не може да е само хубаво, требва да е и гадно. На третия месец изгори гарнитура. Двигателя стоя 3 седмици на земята при едни "баш майстори" докат намерЯ(т) метални гарнитури и след тяхната намеса почнаха куп проблеми. Купих го със светещ Check за първа ламбда сонда и държеше(все още държи)ниски обороти на място 650. Започна да прекъсва в ниските, гърми, придърпва и т.н. при потегляне или на кръстовище. Свещите бяха хлабави + куп други неща. Минах и при местния Субару майстор и изпаднах с не малка сума за донастройка на клапани, смяна на гумички на свещи + проверка за правилното зацепване на ремъка след онези първите. Последва смяна на свещите, които бяха на 7-8000 км. Проба с друга бобина и на края открих бяла черта в лулата на втори цилиндър. Почистих със спирт за проба и след 50км всичко се повтори. Купих нови кабели Беру и уж всичко требваше да е ок. Да ама не!! Днес извадих лулата да сложа гофрираното пластмасово предпазителче на кабела и вътре отново я има бялата черта от високоволтовата дъга. Някой може ли да ме насочи какво още да опитам по въпроса с тия тоци? И това с ниските на място да се повдигнат?Има и едно придърпване при постоянна скорост и ускорение след 2000rpm за което четох че може да е от knock sensor. На диагностика ще го покаже ли този сензор ако е заминал?
_________________ ЗА ЛОВ И РИБОЛОВ ВИНАГИ ГОТОВ
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2016 11:23 am |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
За оборотките, 650 са нормалните обороти на мотора. За другото при толкова много пипане от различни ръце не мога да се изкажа компетентно. Иначе и аз много се кефя да свалям свещи с голи ръце, свещи които дори не са им сплескани шайбите. А има ли разлика при каране на газ и бензин?
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2016 12:20 pm |
|
|
|
PIT
|
Намерих виновника за бялата черта  Отвих въпросната свещ и се оказа, че от пробилия кабел(стария) е останал като нагар по изолатора на свеща и си личеше ясно как е минавала дъгата от края на кабела до гайката на свеща по дължината й. Почистих изрядно със спирт и дано няма проблеми с това вече. А оборотите ми се виждат ниски като изхождам от тва, че импрезата държи 750 и го няма забъкването като при фори.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2016 6:34 pm |
|
|
|
Nikolov
Регистриран на: Съб Окт 27, 2012 9:05 pm Постове: 130 Местоположение: Ямбол
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337       
|
|
Съгласно спецификациите за Вашия модел: "... Model: 2.0 L Non-turbo ... Idle speed at Park or Neutral position rpm 650±100 ..." Източник: Субару форум България> "Форумводител" за новодошлите ......и не само за тях> Forester> Service and Owners manuals> Forester> 2004> 2004 Service Manual EU.pdf> стр.14/3616
Конкретно при мен положението е такова:
Прикачени файлове:
PIC_9938 - Copy.JPG [ 933.75 KiB | Прегледано 4686 пъти ]
_________________ „Със себе си съм имал повече проблеми, отколкото с всеки друг човек.” (Дуайт Муди) Когато си измия колата, върви по-тихо и вози по-меко.
|
|
|
|
| Нед Юни 26, 2016 5:58 pm |
|
|
|
PIT
|
Благодаря за уточнението по въпроса с оборотите! Същото сочи и мойта стрелка  Остана ми проблема с придърпването в оборотите между 2 и 3000 когат се набирам(основно на газ го прави) + трудно палене(много въртене на стартера) и то по-често се случва след работа на газ, без значение топла или студена е. Ако е работил двигателя на бензин нещата са други. Почти винаги от четвърт оборот  Ще съм много благодарен, ако някой ме насочи какво да проверя или да ми даде препоръки за сервиз, защото изчетох доста по подобни въпроси във форума но при всеки причината се оказва различна. Няма два еднакви случая.
|
|
|
|
| Съб Юли 02, 2016 10:24 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Отиди на газаджия да ти ревизира системата - вероятно мембрана на изпарителя пропуска газ след като си загасил колата и от там идва трудното палене. Щом придърпва основно на газ, значи проблема е от газовата.
|
|
|
|
| Съб Юли 02, 2016 10:27 am |
|
|
|
PIT
|
Благодаря колега, така мисля да направя но ми трябва напътствие за газаджия. В Монтана ме отпращат с какви ли не оправдания като видят газовата. Била сравнително нов модел и т.н. (явно е някъв извънземен и за тва така  )
|
|
|
|
| Съб Юли 02, 2016 10:36 am |
|
|
|
Nikolov
Регистриран на: Съб Окт 27, 2012 9:05 pm Постове: 130 Местоположение: Ямбол
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337       
|
PIT написа: "... + трудно палене(много въртене на стартера) и то по-често се случва след работа на газ, без значение топла или студена е. Ако е работил двигателя на бензин нещата са други. Почти винаги от четвърт оборот  ... С течение на годините съм си изработил навика, около 1 минута преди загасяне на двигателя, да преминавам ръчно от газ на бензин за по-лесно следващо палене на бензин.
_________________ „Със себе си съм имал повече проблеми, отколкото с всеки друг човек.” (Дуайт Муди) Когато си измия колата, върви по-тихо и вози по-меко.
|
|
|
|
| Съб Юли 02, 2016 12:28 pm |
|
|
|
PIT