Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Летни гуми - модели, коментари, впечатления...
| Автор |
Съобщение |
|
SCRAPPER
Регистриран на: Пон Яну 16, 2012 10:31 pm Постове: 397 Местоположение: Bulgaria;Sofia/Ireland/Slovenia
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122  
|
Аз сложих от тези http://www.blackliontires.com/и да кажа съм супер впечатлен. Тихи , уникално държат на вода и доста добре на висока температура. Ползвам размери 185/60/15,185/65/15 и 205/50/16. За износване още е рано да кажа но съм  как са за сега... а и ценово са 
_________________ Не е важно да губиш красиво,важно е да биеш грозно ! Не е важно колко коня имаш под капака, а какво магаре е зад волана!
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2016 7:52 am |
|
|
|
twify
Регистриран на: Пон Окт 20, 2014 12:33 pm Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145   
|
Аз взех по-евтини гумички Fulda SPTCONTROL XL - 215/45/17 - за нови гуми се държат много добре, ще видим другата година дали ще държат добре. В планината ги карах като загряха, единия завой просто ги натиснах повече и очаквах да поднесат, но не мръднаха 
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2016 9:18 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
Аз карам с GoodYear Efficient Grip - Летни 205/55/16. Много съм доволен, супер тихи си, разликата е брутална. За икономия не мога да говоря, тъи като точно сложих газ, когато ги взех, разхода ми е каша в момента. Като поведение си е заслужила "А" / "Б" категорията, по стабилна е от старите, но на външен вид малко по-балонеста.(Старите - зимни - бяха Фулда Монтеро мисля, от 2005г, Летните Бриджстон Потенца 2005) Не виждам никаква разлика в спирачния път с новите на мокро спрямо сухо, а ми се наложи няколко пъти да спирам рязко. Със старите гуми доста често ми се включваше АБС-а. С тези не ми се е налагало, като залепен съм за асвалта. Цената обаче не е за всеки. Купих ги за по 130лв на гума преди месец. 
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2016 10:12 am |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
|
GoodYear Efficient Grip по-скоро минус от мен. По принцип винаги съм гледал да карам без компромиси с гумите (т.е. нямам впечатления от евтини), ама в сравнение с Continental е по-зле спирането (за съжаление летните Continental се изтърквали адски бързо и реално лично не съм пробвал). На мен ми включва ABS-а понякога и спирането забележимо се удължи след минаване на такива от зимни Continental. Не че са лоши, тихи са. Сигурно са и ефективни, с двойката и газ (Fobos) съм от София до Русе с 30-ина лева. Не е имало случай да ме подхлъзнат. Второ лято, слабо износване... държеливи са. Да, осъзнавам че не може да са хем тихи, хем икономични, хем дълготрайни, хем много да спират. Балансирах ги по приоритети при покупката, докато за зимните спирането ми е основен приоритет. Ама ми се налага да карам по-внимателно, особено в града, отколкото със зимните защото спирам по-зле отколкото ако вали сняг.
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2016 2:48 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
|
Аз съм с GoodYear Eagle F1 asymmetric 2. Нямам забележки. Държат се перфектно. За другото лято мисля са мина на asymmetric 3 или на Pirelli P zero, но няма много отзиви.
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2016 3:31 pm |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
|
От няколко дена карам с този Мишелин, 215/45/17 и първите ми впечетления са много добри. http://www.michelinman.com/US/en/tires/products/pilot-super-sport.htmlМного добро сцепление при спиране на сухо, и стабилност в завои. Сравнени с предишните ми Бриджстоун Потенца тези поне според мен са по-добри. Струва ми се, че също са и по-тихи от Потенцата. За съжеление, не съм имал възможноста да видя как се държат на мокра настилка. Успех с избора! 
|
|
|
|
| Вто Юни 28, 2016 8:40 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
wizzow написа: От няколко дена карам с този Мишелин, 215/45/17 и първите ми впечетления са много добри. http://www.michelinman.com/US/en/tires/products/pilot-super-sport.htmlМного добро сцепление при спиране на сухо, и стабилност в завои. Сравнени с предишните ми Бриджстоун Потенца тези поне според мен са по-добри. Струва ми се, че също са и по-тихи от Потенцата. За съжеление, не съм имал възможноста да видя как се държат на мокра настилка. Успех с избора!  спрямо коя точно потенца все пак ако може да кажеш ?
|
|
|
|
| Вто Юни 28, 2016 7:34 pm |
|
|
|
k_pekov
Регистриран на: Пон Юли 04, 2016 8:29 pm Постове: 8 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy H6
Рейтинг: 0
|
Здравейте и от мен, аз миналата седмица сложих чисто нови летни гуми Vredestein Ultrac Satin XL които били най-новия модел на Vredestein, и като цяло съм много доволен от тях, лепят на пътя, но и от доста малко време карам с тях, а и на морко не съм ги тествал, така че ще напиша по обстойни впечатления малко по натам 
|
|
|
|
| Пон Юли 04, 2016 8:57 pm |
|
|
|
quietriot
|
quietriot написа: Днес на едно паве на Борис разпрах едната странично, слаб им е малко борда, сложих резервната докато я залепят, тя пък се оказа на 50 за разлика от другата която е 205/55 /16, надявам се за 50 км да не замине някой диф, разликата е 6 мм, ма знае ли човек.
Sent from my C6902 using Tapatalk За ведерщейн спортрак 5 иде реч. Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Юли 28, 2016 6:31 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
Взех още за миналото лято GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 с размер 225/45 17. Сега ще им станат 2 лета и ще заминават в olx-a. Гумата е слаба работа. Прекалено мек борд, слаб захват към сух асфалт. Много добра на мокро. Добра като износване - доста хлъзгане са видяли и малко са се износили. Силно ги препоръчвам за семеен седан или нещо подобно което няма особени изисквания към гумата.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2016 6:15 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
За СТИ, ВРХ или силни Фозове най-подходящата гума според мен е Бриджстоун Потенца Адреналин 002. Много е гадно да караш силна кола с гуми с меки бордове...
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 8:33 am |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
Vmax написа: За СТИ, ВРХ или силни Фозове най-подходящата гума според мен е Бриджстоун Потенца Адреналин 002. Много е гадно да караш силна кола с гуми с меки бордове... А ако гумата е нормална, само че Run Flat ? Няма ли да се подобри поведението в завоите ?
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 8:51 am |
|
|
|
Vmax
|
Tisho09 написа: А ако гумата е нормална, само че Run Flat ? Няма ли да се подобри поведението в завоите ?
Не съм карал рънфлат гуми, чувал съм че са много твърди като возия. Важно е борда да е подсилен, защото като настъпиш 250 коня в завоя и борда поддава е отврат.
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 9:17 am |
|
|
|
Harka
|
|
Съгласен съм за борда. Въпреки че карам един и същ размер летни и зимни гуми (245/40 R18), разликата в твърдостта на борда (и съответно в поведението в завой) е значителна! В този ред на мисли да похваля стоковите Dunlop Sport Maxx RT. Супер гуми. Дори сравнявайки ги с предишните ми Federal 595 RS-R, които са си чист семи-слик (и като такива с меко казано посредствено поведение на мокро), не мога да кажа, че Дънлоп-а се държи кой знае колко по-зле на сухо. Вярно, след 22 000 км вече не държат като в началото, но със сигурност са по-издръжливи от Federal-а.
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 9:47 am |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
За догодина ще се пазарува или OEM-ския Bridgestone RE070 или като алтернатива Kumho KU36, за което имам и питане ако някой е карал с него да сподели мнение. Иначе съм карал и аз със 002 и гумата е доста добра, борда е супер твърд ... но не беше на субару и за това нямам база за сравнение.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 1:17 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Карах СТИ то с този Бриджстоун и не съм успявал да го смачкам или приплъзна. В същото време возията е доста комфортна.
Не знам дали ще намериш 070...
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2016 6:36 pm |
|
|
|
Harka
|
|
| Съб Юли 30, 2016 8:22 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
|
Да споделя и аз малко впечатление от federal 595 rs-r. Гумата се води семи слик с treadwear 140 и по-плитък протектор от стандартните гуми около 5-6мм. За около 3хил км съм доста впечатлен от тази гума, мека е като смес и на софийския полиран асфалт държи много, дори да не е подгрята. Направи ми впечатление и че при тежки спирания остават следи по асфалта(вкл. и софийския) което е показателно за сцеплеието, но и за износването. Имах едно инцидентно спиране от 120 до 0 при което се изумих как успя да спре, беше оставила шарката на протектора в последните 2-3 метра. На мокро имам малко впечатления, знам че гумата е склонна към аквапланинг и за това при дъж карам до 120, като минах с тази скорост през една река на магистрала тракия и не я усети. Като сцепление на мокро също съм очарован сравнявайки го с contisportcontact 5. Като цяло за тази гума изчетох много ревюта и коментари и реших да я пробвам и мога да кажа че до тук се представя много добре в сравнение със страият ми континентал, но цялостна оценка може да се даде като видя догодина как ще е сцеплението и колко км/сезона ще изкара.
|
|
|
|
| Нед Юли 31, 2016 6:30 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|
|
Някой тествал ли е Клебер Ситилендър?
|
|
|
|
| Нед Юли 31, 2016 10:22 pm |
|
|
|
Harka
|
|
След като IvoG сподели за Federal-а, да кажа и аз моите впечатления, които общо взето се покриват напълно с неговите. Когато ги купувах всъщност се бях спрял на Yokohama Advan Neova ad08, но понеже така и не ги намерих, в крайна сметка взех RS-R-ите. Отзивите за тях бяха обобщено - много добра гума за по-малко пари от конкурентите си. Иначе конкретните ми впечатления са:
- много твърд борд (т.е. не се кълчат в завой), - много мек каучук (както вече спомена IvoG), от което следва доброто им поведение на сухо, дори и незагрети, - гумата е с типична шарка като на повечето семи-сликове, но разликата е, че шарката е доста дълбока, което прави гумата караема на мокро. Това беше условие при мен, защото колата се ползваше всекидневно във всякакви условия. Сега, не си представяйте чудеса, но особено като нова беше прилична, - мекият им каучук логично води и до бързо износване. В моя случай изкараха точно един летен сезон, или около 20 000 км. - като изработка не бяха супер качество - чат-пат им се откъсваше по някое парченце каучук, но нищо сериозно
|
|
|
|
| Нед Юли 31, 2016 11:14 pm |
|
|
|