Отговори на тема стр 1, 2  >
 Няколко въпроса за купуване на Легаси 2000 г 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, днес си продадох колата ауди а3 което ми служи вярно и безотказно повече от 150к км. Мисля следващата да е по-голяма и проходима за това май ще се спра на субару легаси. Като бюджет съм преготвил около 3500 и затова колата ще бъде около 2000 г.
Прочетох някои неща във форума и останах с впечатлението че това са здрави и надежни коли на малко скъпи за поддръжка. Въпроса ми разбира се е колко скъпи. Интерсува ме горе доло колко излиза поддръжката на един що годе запазен ексемпляр , какви пари би излязал ремонт на ходова част обслужване ремаци , ролки , обслужване и евентуален ремонт на автоматична трансмисия , и други нейни тънкости и болежки. Как се държат при монтаж на агу и какъв трябва да бъде той. Какъв двигател да препочета 2.0 или 2.5 . Съжалявам ако всичко това го има във форума но ще се надявам на един обобщен и ясен отговор. Междувременно продължавам да чета.
Наздраве :beer: :beer:

Пон Юли 04, 2016 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За 3500 няма да намериш запазена и подържана кола.
Субару е здраво ако е подържано, в противен случай ще си отвисиш по сервизи и морги.

Пон Юли 04, 2016 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Доколкото разгледах това което е на пазара вървят в диапазона 2000 - 5000лв. Смятам че за около 3500 - 4000 с последващо агу и обслужване идва на 5000+ е напълно нормално за кола на 15-16 години.

Пон Юли 04, 2016 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питаш, отговаря ти се.
Не е нужно да ти харесва отговора, но това е реалността от практиката.

Имаме много полезна информация - не е лошо да почетеш, за да си спестиш разочарованието в по-голяма степен

Успех с търсенето

Вто Юли 05, 2016 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
То със всяка кола втора употреба си е така - вземеш ли потдържан автомобил и ако го потдържаш както трябва си доволен. Познат се качи от Ауди на Легаси и една година беше ходене по мъките. Наскоро разбрах, че отново се е качил на Ауди от 1993 /quatro/ и ми се кълнеше, че вече няма да се качи на нещо, което не е произведено от VW.

Вто Юли 05, 2016 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако НАИСТИНА отделиш необходимото време да почетеш из форума ще разбереш как едни 3500 лв без никаква вълшебна пръчица

се превръщат в 7000-7500 лв. Четене му е майката

Вто Юли 05, 2016 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Отговори с цитат
izhelev написа:
То със всяка кола втора употреба си е така - вземеш ли потдържан автомобил и ако го потдържаш както трябва си доволен. Познат се качи от Ауди на Легаси и една година беше ходене по мъките. Наскоро разбрах, че отново се е качил на Ауди от 1993 /quatro/ и ми се кълнеше, че вече няма да се качи на нещо, което не е произведено от VW.

Точно за това става въпрос - пренебрегват се съветите на хора от форума които имат богат опит, купува се таралясник заради атрактивната цена и после - марката виновна.А марката си е супер , просто като не се чете достатъчно или се пренебрегват съветите на препатили колеги, тогава се пълнят гушите на джамбази измамници

Вто Юли 05, 2016 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
angel1972ex написа:
izhelev написа:

Точно за това става въпрос - пренебрегват се съветите на хора от форума които имат богат опит, купува се таралясник заради атрактивната цена и после - марката виновна.А марката си е супер , просто като не се чете достатъчно или се пренебрегват съветите на препатили колеги, тогава се пълнят гушите на джамбази измамници

Все пак всеки сам си е сайбия на задника и сам решава къде да се набие ;)

Вто Юли 05, 2016 10:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите все пак за това питам за да си спестя проблеми в последствие. Та това за цената важи за конкретния модел или като цяло

Вто Юли 05, 2016 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
izhelev написа:

Аз минах от опел на субару. Доста зор е. Явно японските инженери не мислят като немските и докато свикнеш си е драма.
Аз лично не бих рискувал с толкова евтина кола.
Късмет

Вто Юли 05, 2016 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Здравейте колеги, бих написал разни нещица ама като човек, който се занимава с продажби на коли и гледам да преобладава марката Субару не знам да пиша или не по темата, но не съм много съгласен с това за цената, че даже и примери мога да дам! ;)

Пет Юли 08, 2016 12:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да споделя малко цифри, пролетта купих outback 2003г от чужбина:
докарване + комисионна 2000лв.
Регистрация + ГО+Половин каско 1000лв.
данък 300лв.
газова 1600лв.
Смяна свещи, масло двигател и филтри 468лв.
термостат и капачка 88лв.
аларма 145лв.
триъгълник, аптечка 30лв.
акумулатор 145лв.
Смяна антифриз, смяна гумички на спрачите апарати, миене на радиатори, почистване на стъпково моторче и ?дросел?(за оборотите) 260лв.

Демек 6000 без да слагаш цената на колата, като още не съм сменил маслото на скоростната кутия и диференциалите.
Да кажем че ще вземеш от тук кола, може да махнеш комисионната, няма да слагаш газ, няма каско да сключиш. Пак отиваш на 1700лв без смяна на масло на диференциали и скоростна кутия.
Добавяш пари за самата кола.
Отделно гуми. Много рядко колата идва със добри гуми. Моята дойде така, но си беше калкулирано в цената :)
Ако е от по евтинките има голям шанс да изплува някой замаскиран проблем.
Та под 10000 не знам дали може да стъпи един outback, пък бил той и 15 годишен.

Късмет с търсенето

momcho2000 написа:
Здравейте колеги, бих написал разни нещица ама като човек, който се занимава с продажби на коли и гледам да преобладава марката Субару не знам да пиша или не по темата, но не съм много съгласен с това за цената, че даже и примери мога да дам! ;)

Колега, дай примери да може човека да се ориентира по добре. И на мен ще ми е любопитно, не съм запознат как стои въпроса с купуването на subaru от бг. Според мен е добра опция да си го купиш евтино то БГ и после да дадеш повечко пари за ремонти. Така хем ще ти стъпи по евтинко от запазена кола внесена от чужбина, хем ще ти е прясно ремонтирана. Друг е въпросът дали ремонтите ще са добре направени. Аз лично нямам време и нерви да вися по сервизи. Прецених че малко по скъпо от чужбина за мен е по удачен вариант.
Поздрави

Пет Юли 08, 2016 8:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега stoychod а защо непремено,ако купиш кола от България,трябва да правиш ремонт? Не мислиш ли че има хора които просто искат да си сменят колата,а не я продават защото и има нещо? Или хора като мен ,които не са търговци на коли, но по стечение на обстоятелствата са им се събрали 2-3 коли.
В България има много съвестни хора,които си подържат колите на ниво. Вярно че мизата на колегата е ниска но пак може да намери нещо. Съвет от мен-обяви с 2-3 снимки с ужасно качество и 2-3думи,в повечето случаи-,,перфектна" или ,,качваш се и караш",за мен са несериозни. По начина на пускане на обява можеш да прецениш какво представлява човека и съответно каква кола предлага.
Другото нещо-Субару,поне тия години,не набляга на лукса и конфорта а на здравина и проходимост.
И най-важното-не може да става и дума за сравнение с други марки,особено с Опел.
Успех в търсенето :)

Пет Юли 08, 2016 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте колеги та сега да метна и моите 5 стинки по темата :) че като гледам кви цени се мятат тук ми става лошо... :-~
Така преди няколко месеца бях пуснал обява за Легаси 2003 последна цена беше 2500 колата не е гнила ръждива или удряна имаше външни забележки и разни неща за доискусуряване ама па на тая цена си заслужаваше и тоя звънка оня звънка разпитват вкарват оферти за бартери и ми писна да се разправям и реших да си я оставя за мен та сега ще напиша какво и е правено и какво предстои да се направи както и цените които се плащат за извършените обслужвания и ремонти:
Колата 2500 лв. за регистрация (еко-такса, застраховка, номера, преглед) 400 лв. смених радиатор на климатика + зареждането 100 лв. гарнитури на капаци клапани (оригинални) както и реглаж на клапаните + почистване на дроселова клапа 120 лв. нови свещи 18 лв. фланци за повдигане 100 лв. (не е била клекнала или нещо, просто искам да е по висока) капачка за десния халоген 25 лв. сега е на сервиз за боядисване на броните и двата калника цена там около 300 лв. обслужване ролки ремъци и масла и нов антифриз около 500 лв. и накрая газова уредба от колега в форума по ОБД цена 1000 лв. тук приключваме с даването на кинти и започваме да се возим!
Ето я и колата
download/file.php?id=44037&mode=view
download/file.php?id=44038&mode=view
Крайна цена на всичко: 5063 лв. фланците могат да се извадят от цената, защото не са били необходими, ма пък ауспуха трябва да се лепне тук там или грубо казано около 5000 лв. споделям това просто информативно не продавам колата (поне за сега :) ) а си я правя за мен!
Поздрави и успех в търсенето на колегата

Нед Юли 10, 2016 1:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kener написа:
Колега stoychod а защо непремено,ако купиш кола от България,трябва да правиш ремонт? Не мислиш ли че има хора които просто искат да си сменят колата,а не я продават защото и има нещо? Или хора като мен ,които не са търговци на коли, но по стечение на обстоятелствата са им се събрали 2-3 коли.
Успех в търсенето :)

Здравей, предполагам че в БГ има много читави коли. Както писах по-горе, опит с купуване на субару в БГ нямам, но не вярвам някой да е поддържал добре колата и после да я даде за 4000лв, независимо коя година е колата. Дано да греша и колегата да намери хубава и евтина кола. С моята съм ходил на сервиз 3 пъти. Единия път видях как на едно доста ново субару(дизел) с проблем в двигателя собственика каза: "Ще продавам, много ще е скъп ремонта. Дай да сипем някаква добавка и да я разкарвам колата."

Колега momcho2000, направо ме разби с тези цени. На мен само за труд за смяна на свещите ми взеха 120 лева, отделно 126лв. самите свещи :-~ Верно че мен ме натовариха, но 18 лева за свещи :bow:
Аз ти гледах обявата, според мен ако я беше продал на части щеше да изкараш повече.
Поздрави

Пон Юли 11, 2016 6:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На читавите подържани коли или се гони цена в горния край на диапазона и над него и разчиташ, че някой карал вече субару ще я купи или си ги караме. Мислил съм да си сменя лагасито с по нов бек , покарах , вози доста по твърдо, отказах се , мислих да взема H6 , но само като си представих какво наливане ме чака и пак се отказах и си го карам и си свиркам, като ме изостави , тогава ще мисля за друга, тая поне си я знам като кътните зъби, но цената отдавна е около 20 ....., ;)

Много хора явно си мислят че субару е супер корава и идиотосточива кола и могат да я карат на заварка без да пипат нищо , да ама не , субару си е бая капризна кола .....и после идваме ние .....вторите та дори третите собственици и се чудиме що всичко е леш....ми щото първите не са барали нищо.

Взех бек от швейцария на 170К с непипан ангренаж , тука се разпадна, на ремъка пишеше 1999 г .....нали европейте били дисциплинирани , тюв , мюв ......мура ми янко същите са като нас :D

Пон Юли 11, 2016 7:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Отговори с цитат
Аз моя бек го взех за 2600, мислех да натискам още надоло цената , но членството на продавача във форума ме разубеди. Колата имаше доста проблеми, не фатални. Смених гарнитури на галвите, на капаците на клапаните, гумички на свещите, семеринки на колянов вал, тампони на предния мост, масла - всички, радиатор , антифриз, термостат , махнах ксеносна и сложих обикновенни крушки, биалетки на предната щанга, ябълковидния болт от ляво, 4 смени на маслото на двигателя.
Това всичкото за една година и до момента не съм стигнал 5 000 , по-скоро съм към 4 000 лева.
Единсветно гарнитурите и ремъците ги сменях в сервиз. Всичко друго сам.
А забравих кабели и свещи.
Така че може да се намери и не тотална гробница , но е въпрос на късмет, също както можеш да дадеш и 100 000 лева и колата да не става за нищо.
Има ли желание , има и начин :)
Весел ден и успех.

Пон Юли 11, 2016 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
stoychod написа:
Колега momcho2000, направо ме разби с тези цени. На мен само за труд за смяна на свещите ми взеха 120 лева, отделно 126лв. самите свещи :-~ Верно че мен ме натовариха, но 18 лева за свещи :bow:
Аз ти гледах обявата, според мен ако я беше продал на части щеше да изкараш повече.
Поздрави

Другия път ела до Видин колега и ще ти ги сменя безплатно само бирите и мезето от теб, може би изпуснах да кажа, че всичко по колата съм правил сам без реглажа на клапаните само! А свещите са NGK от тия френските, всички части взимам от фирма с около 30-40 до 50% надолу от цените на магазина! Няма да откажа помощ на никой луд Субару Фен! И стига с тия плашещи цени за труд по сервизите А пък за частите уауууу.... взимам някой части като гарнитури и др. по важни оригинални от колегата mimo13 хубави цени дава човека и съм много доволен! Поздрави

Вто Юли 12, 2016 12:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
stoychod написа:
Поздрави

Няма как да стане колата е страхотна а цвета убийствен, не си заслужава да се съсипе на части! Както казах сега за около пет бона ще си карам страхотно Субару с всички екстри, ГИ, че и повдигнато :D

Вто Юли 12, 2016 12:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
stoychod написа:
На мен само за труд за смяна на свещите ми взеха 120 лева

Другия път ела до Видин колега и ще ти ги сменя безплатно само бирите и мезето от теб, може би изпуснах да кажа, че всичко по колата съм правил сам без реглажа на клапаните само!

На H6? Пробвал ли си?

Вто Юли 12, 2016 7:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >