Отговори на тема стр <  1, 2
 Няколко въпроса за купуване на Легаси 2000 г 
Автор Съобщение

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
momcho2000 написа:
[quote="stoychod"]На мен само за труд за смяна на свещите ми взеха 120 лева

Другия път ела до Видин колега и ще ти ги сменя безплатно само бирите и мезето от теб, може би изпуснах да кажа, че всичко по колата съм правил сам без реглажа на клапаните само!

На H6? Пробвал ли си?[/quote]

Не виждам нищо сложно ;)
https://youtu.be/b7JW713kFxc

Вто Юли 12, 2016 8:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сложно няма, аз съм го правил точно отдолу, но си е играчка, трябва да имаш и подходящия инструмент, време и търпение. Не е за 10 минути работа, нито пък можеш да работиш на топъл мотор.

Вто Юли 12, 2016 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
На мойта стара баба2,5 , ги сменям отгоре за 10-а минути.
Махам въздуховода и резервоара за чистачките и се работи спокойно:)

Вто Юли 12, 2016 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Ако ще и през ауспуха да се сменяват 120 лв за смяна са си много!!!

Вто Юли 12, 2016 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Така в , затова си ги смених сам.

Вто Юли 12, 2016 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не ги разбирам тия работи... То май добре че не четох форума, че щях да си остана без Субару. Не знам нови ли сте искали да ги правите или масово сте нацелили механици дето много държат да ви одерат и това ви харесва.

Взех си лагасито 2000г. двойка, ръчна от Горубляне спонтанно. Т.е. просто ми трябваше кола, някак си залепнах за тая, седнах на капака и поисках документите без преглед и без да разбирам какво да гледам (или да се опитавам сериозно всъщност). Т.е. максимално натрупване на НЕ СЕ-та.
Скъсан там един машон, накладки и дискове. После пак щото се оказа че накладките платени както двойно на готините са от най-евтините та ми изкривиха дисковете... абе взе ме за канарче нещо препоръчания субару факир. Не смея да пиша цените и резултатите че ще стане драматично, а минава за специалист тука. Както и да е, после си намерих читаво място. Масло и филтри май за пръв път сменихме. Ангренажа всъщност си беше добре. Гуми ползвах останалите от предишната кола.
Като изключим накладките и дисковете грубо първоначално излезе 150-200 лева без регистрация, данъци, винетки и т.н.
За две години и 50 000 километра по-късно при редовна поддръжка:
- след един фал смяна на стъкло и лайсна на задна врата с такива от морга - 50 лева с работата;
- смяна на съединител с обикновен - около 500 лева;
- смана на свещи - 30 лв.
- газова + омасляване на клапаните - 1600;
- смяна на ангренажен комплект и водна помпа (май) - около 600 лева.
толкова.

Исках да кажа че ако имаш (или купиш на старо) гуми и ангренаж (да, рискуваш малко, ама не като да е евтин или колата да струва 50 000) и подбираш какво купуваш може и да минеш с до 1000 лева пъроначално със се регистрация.

Сря Юли 13, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен колегите малко ги издигат на пиадестал тия почти пълнолетни колички (около 2000 год), дето им гледам цените в германия/италия около 600-900 евро.
Та да, дайте 5000-6000 лв ... продавача ще е повече от доволен със 3-4000 лв печалба в джобчето. Няма такова нещо като по-скъпата кола е по-поддържана! Има.. тоя си мисли, че това струва толкова и толкова пари и иска. Само в семейството имам досатъчно примери за коли по 10000лв, които фърлят двигател след 20хил км. И такава която е 2800лв и след 8 години още си се кара без никакви скъпи ремонти. При това тези двете от примера са близки години. Такива бракми са ми карали за ремонт, под предтекст, че била с 3-4 хил лв по скъпа от най-евтината та "трябва да е била поддържана".
Има го разбира се и момента на късмета!
Аз не желая да споделям по какво избирам автомобил, но до сега примерно не съм купил една кола, на която спирачките да не са за моментален ремонт. Винаги с изпилени, криви и ръждиви дискове ги продават, и някакви накладки (обикновено нови), които ако тръгнеш да караш с тях ще изкарат 150хил км. Тоест спирачките за мен не са фактор ... можеби предтекст за сваляне на цена само.

ПС. Това със 120-те лв за смяна на свещи ми направи деня, като знам колко взимам аз за това.

Сря Юли 13, 2016 11:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Човекът пита дали ще му стигнат парите, а вие му препоръчвате Н6. Там само данъкът може да го уплаши.
Голямата скъпотия на моята машинка бяха дебитомерът (700) и ремъците(400+400), но също семерингите(800) и задният мост (500), то май всичките са ръждясали от тия години - 1996 г., тогава не бях и чувал за тая марка, а някой австриец си я е купил кат нова кола.
Моята е 2,2 и напълно ми стига, мисля че и 2,0 би ми свършла работа.
Като теглих чертата, бая пари съм дал и вероятно ще давам още, но да върви колата, не съжалявам за нито 1 лев и ако можех да се върна в онзи момент, когато я избирах, пак бих си я взел, въпреки ръждата и ремонтите, защото мога да направя сравнение с колите на роднини, приятели и познати :D

Чет Юли 14, 2016 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
antonarset написа:
Като теглих чертата, бая пари съм дал и вероятно ще давам още, но да върви колата, не съжалявам за нито 1 лев и ако можех да се върна в онзи момент, когато я избирах, пак бих си я взел, въпреки ръждата и ремонтите, защото мога да направя сравнение с колите на роднини, приятели и познати :D

А точно същия екземпляр ли би си взел? Защото аз ако не бях реагирал толкова импулсивно, ами бях поразгледал и сигурно щях да си купя друг. За тия пари дето ги дадох можеше да има регистрация или да е в по-добро състояние.

Субару си се усеща. Не го вземаш защото ти трябва нещо конкретно (особено Легаси-тата), а по-скоро комбинацията. Има и други просторни коли, има удобни, има с екстри, има по-проходими (ОК, малко, ама там дето ние опираме, G-класа Витара нямат проблем), има по-пъргави и разбира е има по-икономични и с по-евтина поддръжка.

То всеки си има някаква история, помня как за пръв път седнах ей така на шега (бях леко на майната си с половин час за убиване, а наблизо имаше автокъща). Седнах в едно Легаси '96-а, интересуваше ме марката, поназнайвах това-онова от колеги (във фирмата са популярни, сигурно 20-ина % сме със събарута), бях почел и почувал от други места за ужаааасно високия разход и мнооого скъпата поддръжка, но не бях чувал собственик да се оплаква или а обмисля различна марка. Седнах и... залепнах, половината час си седях в умиление в напеченото легаси '96-а между доста по-нови мерцедеси, БМВ-та и прочие. Почти си тръгнах с него, просто не съм чак толкова импулсивен, имах си кола от която бях доволен, и "стига бе... '96-а..."
Следващата кола беше Легаси :giggle:

Чет Юли 14, 2016 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз разглеждах, но примерно не знаех, че повечето са на въздушно окачване и там ако имаше такива работи и ремонт или смяна с обикновено окачване щеше да ми се разкът-кът-катае фамилията. Гледах, гледах и тая беше първата за оглед и я прибрах веднага. На тая цена няма начин да няма проблеми, ама с мижави ремонти изпълни задачите тогава. Продължава и сега де. Някои неща станаха случайно, понеже търсих Форко без люк на тавана, а взех легаси с люк, а точно това се оказа, че ще ми върши по-добра работа. Люк, автоматик, електрически стъкла бяха нещата, които избягвах, защото от люка тече вода, стъклата се скапват и не работят, не е кат ръчката, автоматикът е ненадежден :D от всичко това бягах, но ми пасна идеално, ведно с големия размер. Преди това смятах Рено 19, Рено Меган или Рено Лагуна, или Хюндай по-големичък... :D
Има и други коли, разбира се, но аз имам сантиментално увлечение по марката, доволен съм от сервиза. В ключов за живота ми момент приятел с Форестър ми помогна, пристигнахме без да заседнем, а проблемите от друг характер бяха много и сериозни, кусур ни беше автомобилна повреда. В такъв момент човек гледа по друг начин на нещата, които иначе не би забелязал. Тогава се заклех да си взема Субару, каквото ще да става, а на старите Форестъри гледам по особен начин. Тая случка няма да я забравя цял живот, така че за мен Субару не е просто проходима или друга кола някаква, а нещо много специално. Може да си взема втора кола по-икономична, евтинка за поддръжка и икономична, но щом видя Субару, усещам как това е моята кола и не мога да си представя да карам нещо друго и да гледам отвън Субару. Може би бих си взел Акорд специално за возенето извън града, но...
Единственото, което не ми допада в марката, е слабата защитеност на по-старите коли и друсането... Не бях го забелязал тъй добре, докато не се качих в ладата на баща ми по същия път, по който минах 2-3 часа преди това. После ми стана ясно защо болният ми котарак започна да кашля след като дойдохме в София - от друсането по пътя (от Форестър), иначе проблемът си го е имало, но това е помогнало. Сега внимавам много, но понякога дупките са просто неизбежни :(
А слабата защитеност ме притеснява сериозно, за съжаление това е всеобща азиатска черта. Много народ пострада при катастрофи и в много случаи не е все тая какво кара човек. Тогава изборът може да спаси живота на човек, но то не е само това. Рено Лагуна 2 е на достъпна цена и е шампион за времето си, а и сега затапва много от другите коли по сигурност, но честно казано не ме блазни идеята да остана някъде на пътя в жегата...

Пет Юли 15, 2016 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2