Отговори на тема
 Приемника на дистанционното - КЪДЕ е? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много отблизо ми хваща дистанционното за централно заклчване. Не е от батерийката, и с нова повече от 2 метра не лови. Иска ми се да прегледам приемника, антената му да изкарам по-нагоре примерно или направо да го сменя с един HELP от БСМ и т.н., ако някой може само да каже къде се намира :beer:

Вто Апр 19, 2016 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Legacy '97 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На Легасито '97 ми беше отгоре до мап лампите (предния плафон). На Форестъра '04 модула за кейлес отключване се намираше под жабката, но дали приемника си е в него не мога да кажа, предполагам че да.

Вто Апр 19, 2016 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, за форестър SG видях че е там и как изглежда. По снимките има една свободновисяща бяла с тъмен кант линийка - това е антената, демек всичко е в една кутйка, контрол и приемник.
но за SF не намирам нищо.. Експериментира ми се, но не чак толкова насляпо :cool:

Сря Апр 20, 2016 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
на турбо моделите СФ се намира отляво под таблото, зад предната лява духалка за парното. Маха се кората около кормилния прът и под волана и keyless модула се вижда отдолу - малка, черна кутийка, в близост до гредата. Първоначално при поглед под волана се вижда една черна кутийка, която е близо до кормилния прът, но това е имобилайзера

Чет Апр 21, 2016 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
здр. колеги,
имам форестър 2004 г. дистанционното за централното хваща само при топло време когато температурата е над 25 градуса,
3-4 месеца в годината после не работи, сменях батерии 2 пъти но не е от тях , къде може да е проблема ?

Чет Апр 21, 2016 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
askeless написа:
там ще го търся, благодаря! При успех ще докладвам с материалче :good:

georgikoev написа:
по-скоро проблем с дистанционното, има ключари при които може да се замери работи ли, и силата на сигнала. Но връзка с околната температура не мога да измисля никаква :pardon:

Чет Апр 21, 2016 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Legacy '97 MT
Нов фен
Отговори с цитат
georgikoev написа:
здр. колеги,
имам форестър 2004 г. дистанционното за централното хваща само при топло време когато температурата е над 25 градуса,
3-4 месеца в годината после не работи, сменях батерии 2 пъти но не е от тях , къде може да е проблема ?

И при мене беше така, не хващаше при под 5-10 градуса, а падне ли под нулата край. Като сложих хубава батерия се оправиха нещата. Но при мен имаше значение дистанционното на топло ли е или не, а не колата.

Чет Апр 21, 2016 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора , пак ще пробвам с нова батерия дано този път се оправят нещата , че ми омръзна да я заключвам и отключвам от копчето на вратата.

Пет Апр 22, 2016 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Така... Днес остана най-накрая малко време да се позанимавам дистанционното заключване. Моя модел е Alpha, вероятно от по-старите.
Модула може да бъде открит като се свали кората под таблото (една пластмасова щипка/винт - откъм вратата, два винта - при лостчето за капака и в десния долен ъгъл, две щипки в горната част - просто се издърпва напред). Поставен е възможно най отляво и горе, представлява черна кутийка, малко по-дебела от цигарена, поставена на метална планка, която от своя страна се държи на два винта с гайки - гайките стърчат право напред. Виждат се най-вляво като се свали кората под таблото. нямах време да снимам, ето снимка от дясна дирекция, просто е огледално.
Прикачени файлове:
file_zps2ff5ccd1.jpg
file_zps2ff5ccd1.jpg [ 140.23 KiB | Прегледано 647 пъти ]

Целта ми беше да прикача друг модул за дистанционно управление, с по-голям обхват, по-лесно намираеми и евтини дистанционни. За целта се рязва БЕЛИЯ кабел и се подава/отпада маса (-) КЪМ оригиналния модул. При подадена маса оключва, при отпадане - заключва. Елементарно. За минимална консумация от страна на новия модул за ДУ използвах нормално отворения контакт на релето, а и така дори при падане на акумулатора колата няма да се отключи сама.
Докато се кача до вкъщи забравих цветовете на плюса и минуса на същата букса, които изполвам за захранване и ком, но ако на някой му е интересно, ще отворя пак да видя. :beer:
Дистанционното ми вече цепи от 40 метра без проблем ROFL

Съб Юли 16, 2016 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема