Отговори на тема
 Forester 2.5 T 230 HP или Impreza 2.0 T 218 HP? 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Nissan promera 2.0 TD ,Omega 2.5DTI
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,скоро мисля да си закупя субару и се колебая между двата модела..Бих искал да получа компетентен съвет кой от двата автомобила е по-добър.Форестъра е 2006 година,импрезата-2003.Интересувам се от возията на двата автомобила,поддръжката и т.н.Разхода на гориво не ме притеснява (и двете коли са с мощни двигатели и няма да горят малко предполагам).На мен ми трябва автомобил за градски условия,така,че за мен няма значение височината на форестъра (няма и да се правя на състезателче,просто искам да си возя задника в хубаво :D ).Благодаря предварително за отговорите. :)

Нед Юли 17, 2016 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей колега вземи и двете,по нататък си вземи и един аутбек и си готов,всеки два дена ще ги сравняваш и ще си охилен постоянно късмет с избора дано случиш на здрава кола.Покарай и двете ще си избереш.късмет

Нед Юли 17, 2016 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Форито е по универсалната кола и ако е автомат ще е по добрия избор.
Виж коя е по запазената кола

Нед Юли 17, 2016 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, този въпрос няма верен отговор. Аз съм притежавал 2 Аутбека, Импреза, Форестър и Трибека и ако тръгна да си купувам друго Субару, честно не мога да кажа кой модел ще е.
:-?

Нед Юли 17, 2016 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Nissan promera 2.0 TD ,Omega 2.5DTI
Нов фен
Отговори с цитат
Колебанията са между тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=eoxhsy

иии тази:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=eoxhsy

Но мисля,че форестъра ще е по-добър избор-има повече екстри,по-голяма е,по-висока е и е по-нова.Също така фактът,че е от Швейцария ми вдъхва някакво доверие,имам приятел,който докарва автомобили от там и досега не съм видял един в лошо състояние...

Нед Юли 17, 2016 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Колега, Аз съвети няма да ти дам и ще те оставя сам да си систематизираш изводите. Ако не си семеен все още и нямаш малчугани на главата може да се насочиш към Импрезата, тъй като е по-конпактна от Форкото ( в това спор няма) и сам си намекнал, че просвет не гониш, от което стигам до извода, че не излизаш по черно. За натовареността на София, тя ще ти върши чудесна работа и лесно ще паркираш. Спрямо Форкото, имаш значително по-малък багажник, но както казах, ако не си семеен, това не е проблем. От към комфорт, мога да кажа, че горе долу е еднакъв - и двете коли возят стегнато и по лоши пътиша леееко некомфортно. Тръгвайки на почивка, Импрезата ще ти стига за до двама човека , макс. трима и багаж, освен ако няма бокс от горе. Ако обаче често тръгваш на дълъг път, повече хора или си семеен - то за предпочитане е Форкото. При последваща продажба, Импрезата ще имаш възможност да я продадеш по-бързо, отколкото Форкото. Колегите са те насочили вече към кутията....
Ако , Аз бях на твое място, все пак бих се насочил към Форкото, с оглед на това, че днес може да чувстваш, че ти трябва само за в града, но в други ден може да ти дойде друг акъл, да започнеш да ходиш по други места и тогава Форкото ще ти е от полза и вече ще си подготвен. Внимавай с цените на тези коли на нашия пазар, особенно ако на Форестъра е по-ниска от нормалното.....това се сериозни коли и трябва да са имали адекватна поддръжка. Хубаво е добре да усетиш и двата автомобила, не като возия и поведение, защото са близки, а като комфорт и усещане вътре, защото характерно за форко са късите седалишни части от седалките и при по-висока хора,, краката им малко висят още преди колената и това мори малко. Другото е, да не се окаже, че след 5-6 месеца се оказва, че това не била твоята кола и тръгваш да я продаваш, защото никой няма да ти върже на подобна глупост, както често се среща по разни обяви.....Успех

Нед Юли 17, 2016 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
От тези двете, аз бих заложил на Форестър-а.
Успех!

Нед Юли 17, 2016 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Outback 3.6, Subaru Baja 2.5
Телефон: 0878687181
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Един глас за форито.По универсална е- става за всичко[WINKING FACE]

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Нед Юли 17, 2016 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kanev написа:
Един глас за форито.По универсална е- става за всичко[WINKING FACE]

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

+1 за Форко
ПП.Отделно този който го заглеждаш е читав.Успех

Нед Юли 17, 2016 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Като модел бих заложил на Форестъра. Като конкретна бройка обаче, аз лично кола от тази автокъща в Младост 2, където се намира въпросният Форестър, не бих дори гледал.

Пон Юли 18, 2016 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Към автора - покарай двата модела за да разбереш кое ще ти пасне най-добре. Всички мнения са субективни.

Имаме тема за запитвания относно конкретни обяви ( Легаси, Форестър, Импреза, Трибека ) - там обсъждаме обявите, моля спазвайте тази практика.

Пон Юли 18, 2016 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Мога да споделя от личен опит. И двата мотора са с еднакви турбини тд04, но кубатурата си казват своето.
2.5 мотора е с големи инжектори (565сс) и позволява доста гориво при повишено налягане.
Със сигурност след 5500 оборота мотора изяжда турбината, но предимството на малката турбина при големия мотор е именно ранният спул и много добър въртящ момент в ниски и средни обороти.
Ако се качиш първо на Фори и след това на Импрезата ще усетиш доста невървяща кола. Поне моето усещане е такова.
Истината е в Импреза с този мотор, но за съжаление за Европа няма.

p.s. Забравих да спомена, че блока на Форито е Semi Closed Deck, докато на Импрезата си е Open.

Пон Юли 18, 2016 11:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 49
Автомобил: Subaru Forester 2.0 xt MY 03
Нов фен
Отговори с цитат
+1 за Форито имайки предвид състоянието на родните пътища.

Този Форестър се намира в една автокъща близо до вкъщи, имат и едно по-старо Фори пак е 2.5 хт черно. И двете изглеждат доста добре от улицата, не съм ходил да ги гледам тъй като ми бяха извън бюджета. По-интересното е, че бяха паркирани едно до друго по-назад в паркинга в продължение на доста дълго време. След това забелязах, че са ги измили и са ги изложили отпред и видях и обявите, така че ако го гледаш форито имай едно на ум да огледаш предницата добре за интервенции.

Не казвам, че им има нещо на колите или че са им правили нещо, просто споделям наблюдения. ;)

Иначе наскоро се сдобих с Фори 2.0 хт от 2003 от което съм супер доволен, наистина дава доста повече опции и свобода. Върви супер,по-високо е, превзема бордюрите добре,поема дупките по-добре, а и не на последно място можеш да минеш извън пътищата при нужда.

В крайна сметка избора си е твой, и много зависи за какво ще ползваш колата.
Успех с избора!

Пон Юли 18, 2016 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти,
+2 за Фори. Универсална кола: хем да си я караш по пътя, хем извън пътя - хем да си я пълниш с буркани, хем с въдички :)
Подкрепям и бати буби за написаното да внимаваш много с избора и да не хващаш първата срещната от някоя автокъща. Доколкото съм запознат турбинираните субита трябва да имат много внимателна и правилна поддръжка, за да са в добро състояние.
Относно Форито от обявата ... седи от доста дълго време там - мисля, че е повече от 1 година. Разгледай други варианти. В раздел Продава мисля, че има едно форумно Фори на 11 000 лева, за което мисля, че ще си спокоен и има едно друго брутално за 16 000.
Поздрави и успех.

Пон Юли 18, 2016 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Това за 11 замина, да му е честит на новия собственик

Пон Юли 18, 2016 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Плюс един за форестъра. Днес си мислиш, че само градско ще караш, но утре решаваш да отидеш на ски с приятели, на язовир или където ти хрумне. Можеш да го направиш без да се замисляш(не че с импрезата е невъзможно). Също и глас за автомата, особено за градска кола си е задължителен направо. Дори и в момента да не си семеен, не се знае какво те очаква зад ъгъла, така че е хубаво да си "подготвен".

Поздрави и успех с търсенето, задава се лятната среща идната седмица, та може да отскочиш и да опиташ и от двете, та да си прецениш. :beer:

Пон Юли 18, 2016 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема