|
Страница 1 от 1
|
|
Forester 2.5 T 230 HP или Impreza 2.0 T 218 HP?
| Автор |
Съобщение |
|
nikolai_777
Автомобил: Nissan promera 2.0 TD ,Omega 2.5DTI
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги,скоро мисля да си закупя субару и се колебая между двата модела..Бих искал да получа компетентен съвет кой от двата автомобила е по-добър.Форестъра е 2006 година,импрезата-2003.Интересувам се от возията на двата автомобила,поддръжката и т.н.Разхода на гориво не ме притеснява (и двете коли са с мощни двигатели и няма да горят малко предполагам).На мен ми трябва автомобил за градски условия,така,че за мен няма значение височината на форестъра (няма и да се правя на състезателче,просто искам да си возя задника в хубаво  ).Благодаря предварително за отговорите. 
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 2:36 pm |
|
|
|
dlazarov
Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 2:54 pm Постове: 98 Местоположение: plovdiv
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
|
|
Здравей колега вземи и двете,по нататък си вземи и един аутбек и си готов,всеки два дена ще ги сравняваш и ще си охилен постоянно късмет с избора дано случиш на здрава кола.Покарай и двете ще си избереш.късмет
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 3:21 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Форито е по универсалната кола и ако е автомат ще е по добрия избор. Виж коя е по запазената кола
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 4:47 pm |
|
|
|
plaskom
|
Колега, този въпрос няма верен отговор. Аз съм притежавал 2 Аутбека, Импреза, Форестър и Трибека и ако тръгна да си купувам друго Субару, честно не мога да кажа кой модел ще е. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 5:02 pm |
|
|
|
nikolai_777
Автомобил: Nissan promera 2.0 TD ,Omega 2.5DTI
|
|
| Нед Юли 17, 2016 5:17 pm |
|
|
|
bat bubi
|

Колега, Аз съвети няма да ти дам и ще те оставя сам да си систематизираш изводите. Ако не си семеен все още и нямаш малчугани на главата може да се насочиш към Импрезата, тъй като е по-конпактна от Форкото ( в това спор няма) и сам си намекнал, че просвет не гониш, от което стигам до извода, че не излизаш по черно. За натовареността на София, тя ще ти върши чудесна работа и лесно ще паркираш. Спрямо Форкото, имаш значително по-малък багажник, но както казах, ако не си семеен, това не е проблем. От към комфорт, мога да кажа, че горе долу е еднакъв - и двете коли возят стегнато и по лоши пътиша леееко некомфортно. Тръгвайки на почивка, Импрезата ще ти стига за до двама човека , макс. трима и багаж, освен ако няма бокс от горе. Ако обаче често тръгваш на дълъг път, повече хора или си семеен - то за предпочитане е Форкото. При последваща продажба, Импрезата ще имаш възможност да я продадеш по-бързо, отколкото Форкото. Колегите са те насочили вече към кутията.... Ако , Аз бях на твое място, все пак бих се насочил към Форкото, с оглед на това, че днес може да чувстваш, че ти трябва само за в града, но в други ден може да ти дойде друг акъл, да започнеш да ходиш по други места и тогава Форкото ще ти е от полза и вече ще си подготвен. Внимавай с цените на тези коли на нашия пазар, особенно ако на Форестъра е по-ниска от нормалното.....това се сериозни коли и трябва да са имали адекватна поддръжка. Хубаво е добре да усетиш и двата автомобила, не като возия и поведение, защото са близки, а като комфорт и усещане вътре, защото характерно за форко са късите седалишни части от седалките и при по-висока хора,, краката им малко висят още преди колената и това мори малко. Другото е, да не се окаже, че след 5-6 месеца се оказва, че това не била твоята кола и тръгваш да я продаваш, защото никой няма да ти върже на подобна глупост, както често се среща по разни обяви.....Успех
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 5:23 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
От тези двете, аз бих заложил на Форестър-а. Успех!
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 5:24 pm |
|
|
|
kanev
Регистриран на: Пет Авг 01, 2014 8:32 pm Постове: 256 Местоположение: Хасково
Автомобил: Subaru Outback 3.6, Subaru Baja 2.5
Телефон: 0878687181
Рейтинг: 45 
|
|
Един глас за форито.По универсална е- става за всичко[WINKING FACE]
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 10:15 pm |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|
kanev написа: Един глас за форито.По универсална е- става за всичко[WINKING FACE]
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk +1 за Форко ПП.Отделно този който го заглеждаш е читав.Успех
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 10:24 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Като модел бих заложил на Форестъра. Като конкретна бройка обаче, аз лично кола от тази автокъща в Младост 2, където се намира въпросният Форестър, не бих дори гледал.
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 8:52 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Към автора - покарай двата модела за да разбереш кое ще ти пасне най-добре. Всички мнения са субективни.
Имаме тема за запитвания относно конкретни обяви ( Легаси, Форестър, Импреза, Трибека ) - там обсъждаме обявите, моля спазвайте тази практика.
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 10:18 am |
|
|
|
1040
|
|
Мога да споделя от личен опит. И двата мотора са с еднакви турбини тд04, но кубатурата си казват своето. 2.5 мотора е с големи инжектори (565сс) и позволява доста гориво при повишено налягане. Със сигурност след 5500 оборота мотора изяжда турбината, но предимството на малката турбина при големия мотор е именно ранният спул и много добър въртящ момент в ниски и средни обороти. Ако се качиш първо на Фори и след това на Импрезата ще усетиш доста невървяща кола. Поне моето усещане е такова. Истината е в Импреза с този мотор, но за съжаление за Европа няма.
p.s. Забравих да спомена, че блока на Форито е Semi Closed Deck, докато на Импрезата си е Open.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 11:08 am |
|
|
|
Kixam
Регистриран на: Сря Юни 29, 2016 5:11 pm Постове: 49 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 xt MY 03
|
+1 за Форито имайки предвид състоянието на родните пътища. Този Форестър се намира в една автокъща близо до вкъщи, имат и едно по-старо Фори пак е 2.5 хт черно. И двете изглеждат доста добре от улицата, не съм ходил да ги гледам тъй като ми бяха извън бюджета. По-интересното е, че бяха паркирани едно до друго по-назад в паркинга в продължение на доста дълго време. След това забелязах, че са ги измили и са ги изложили отпред и видях и обявите, така че ако го гледаш форито имай едно на ум да огледаш предницата добре за интервенции. Не казвам, че им има нещо на колите или че са им правили нещо, просто споделям наблюдения. Иначе наскоро се сдобих с Фори 2.0 хт от 2003 от което съм супер доволен, наистина дава доста повече опции и свобода. Върви супер,по-високо е, превзема бордюрите добре,поема дупките по-добре, а и не на последно място можеш да минеш извън пътищата при нужда. В крайна сметка избора си е твой, и много зависи за какво ще ползваш колата. Успех с избора!
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 4:25 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Здрасти, +2 за Фори. Универсална кола: хем да си я караш по пътя, хем извън пътя - хем да си я пълниш с буркани, хем с въдички Подкрепям и бати буби за написаното да внимаваш много с избора и да не хващаш първата срещната от някоя автокъща. Доколкото съм запознат турбинираните субита трябва да имат много внимателна и правилна поддръжка, за да са в добро състояние. Относно Форито от обявата ... седи от доста дълго време там - мисля, че е повече от 1 година. Разгледай други варианти. В раздел Продава мисля, че има едно форумно Фори на 11 000 лева, за което мисля, че ще си спокоен и има едно друго брутално за 16 000. Поздрави и успех.
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 4:41 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Това за 11 замина, да му е честит на новия собственик
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 7:14 pm |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
Плюс един за форестъра. Днес си мислиш, че само градско ще караш, но утре решаваш да отидеш на ски с приятели, на язовир или където ти хрумне. Можеш да го направиш без да се замисляш(не че с импрезата е невъзможно). Също и глас за автомата, особено за градска кола си е задължителен направо. Дори и в момента да не си семеен, не се знае какво те очаква зад ъгъла, така че е хубаво да си "подготвен". Поздрави и успех с търсенето, задава се лятната среща идната седмица, та може да отскочиш и да опиташ и от двете, та да си прецениш. 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2016 8:11 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|