Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 Мнения за качеството на газта 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Вчера заредих 30 литра от някакъв Петрол в Пазарджик (в бутилката имах останали 20 литра газ от Шела на Цариградско) и колата литна, отделно разликата в цената беше 18-20 стотинки на литър. На Шел зареждам заради точките, с които взимам Ферарита за малкия, но очевидно ще спра да ги ползвам. Още в момента, в който допълних само половин бутилка от Шел, след като предишната газ беше от Лукойла на Г.М. Димитров, се усети не малко спъване. Като разход не мога да кажа нищо, понеже при мен разходът винаги е много различен и все висок. Няма да кажа, как съм карал, че за София-Пазарджик-София съм изгорил 30 литра газ.

От Шел до Шел има разлика - има 3 вида - техни станции, частни такива на франчайз с договор да зареждат гориво и стоки от тях и през техни договори, и частни с франчайз, които за задължени да зареждат горивата от Шел, но стоките вътре не.
За мен при втория и третия вид станции реално не може да има гаранция на 100% че горивото е от Шел.

Зареждам газ там често и не съм имал проблеми, но ползвам основно станции от първия вид.
Ползвам газ и от Газтрейд - също без оплаквания.
ОМВ - също без проблеми.

Лукойл и Петрол избягвам, поради субективни причини.

Днес писаха че тръгвали проверки по газостанции за зареждане на несертифицирани бутилки и т.н.
А защо не проверят газтта с какво качество е?

Пон Юли 04, 2016 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@Vmax, по какво човек може да различи от кой вид е дадена Shell бензиностанция?

Пон Юли 04, 2016 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
srg написа:
@Vmax, по какво човек може да различи от кой вид е дадена Shell бензиностанция?

Почти по нищо - независимите франчайз продават различни стоки от типичните шелски станции и подредбата на рафтове, хладилници е както дойде.
В София тази на бул. Цариградско шосе, Малинов Макдоналдс и Бояна Макдоналдс са си баш на шел - първата е на някаква шефка, другите две са пак на бивш служител. Герена, ябланица са типични шелски също.
Общо взето централните и големи локации са техни.

По Пловдивско и надолу на юг имаше много независими - част станаха газпром, други си останаха. Имах навремето един списък, коя от какв фирма се стопанисва ама съм го затрил.

Кофти е че никой не контролира качеството на газта - и е на късмет работата.

Пон Юли 04, 2016 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Миналия ден се върнах от Гръцко, заредих на един Шел там, направих 380 км от там до София, два дни пърпоря градско и вече е над 400 км., а показва че има поне 1/4 още. В БГ правя 340/50 км със зор, в повечето случай по-малко. Ебем ти държавата тъпа сме, всички са долни крадци и мошенници!

Чет Юли 07, 2016 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thebrainless написа:
Миналия ден се върнах от Гръцко, заредих на един Шел там, направих 380 км от там до София, два дни пърпоря градско и вече е над 400 км., а показва че има поне 1/4 още. В БГ правя 340/50 км със зор, в повечето случай по-малко. Ебем ти държавата тъпа сме, всички са долни крадци и мошенници!

,, Държавата, това съм аз!" - е казал френсkият философ..! ,,Всеки народ заслужава участа си"- са казали други умни хора...
Докато бат Винету и негоподобните долнопробни крадци биват търпяни години наред от робите, до тогава ще има и страдания за народа! :-x

Чет Юли 07, 2016 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Що в Германия с меркел у тарамбуките ви е по добре ли? Глобално погледнато ;-).

Sent from my C6902 using Tapatalk

Пет Юли 08, 2016 5:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Привидно встрани от темата, ама не точно - може ли някой да сподели колко и кои модели от Subaru гамата имат EGT датчици?
Питам защото тия дни си играя с таймингите на празен ход и ми се струва, че баш заради калпавите горива масово на газ клапаните ни по някое време "отпътуват". Точно заради това съмнение, а и по други причини съм си поръчал EGT сензор, с идеята да проверя как и по какъв начин влияе при фабричните тайминги гадорията, с която караме, като резултата ще го "сипя" някъде тук, като събера достатъчно инфо.

Пет Юли 08, 2016 7:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Johnny Bravo написа:
Другари, да ви питам някой зареждал ли е газ на Петрола в София, кв.Обеля, на Ломско шосе срещу Кристал? Виждам доста положителни мнения за петролската газ, та се чудя дали да ги пробвам...

Гледам никой не е споделил, затова аз да си кажа мнението - веднъж заредих на тази газостанция и няма да повторя! Висок разход и лошо вървене, спрямо един Шел например. Газаджийката ми се кълнеше, че те слагали добавки в газта и тн, та си представям какво би било без добавката, много зле!!! ](*,) ](*,) ](*,)

Пон Юли 11, 2016 8:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
antropoz написа:
https://fuelo.net/m/gasstation/1501/SNG/809 - 78стотинки

Сутринта сипах там , цената си е толкова , на 50 м е другата им бензиностанция, която е на 87 стотинки, незнам колко си заслужа за 6,50 разлика на 50 литра , но ми е зад разботата , за качеството на газтта не мога да коментирам и колко км ще изкарам , но ако е ок ще си сипвам там , интересното е че докато плащах с карта се събра опашка от бакшиши и други коли , което значи че поне не бурят в грамажа!

0,81 стотинки !
България
София, 1632
ж.к. Овча купел 2, ул. Обиколна срещу бл. 423
Пет пълнения догоре по 54 литра, газта е чук и няма никакви проблеми , разлика 12 стотинки си заслижава!
https://fuelo.net/m/photos/1501/
Изображение

Вто Юли 26, 2016 7:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Subaru Legacy Outbeck 2000
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Най добрата газ в София е зад кауфланд в кв. Слатина. С добавки е и зареждат на 12-14 бара.
Досега не съм подвел никой с тази газ станция :beer:
 8

Нед Авг 14, 2016 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Как я определи аз се учудих защото за горе долу година филтъра ми беше почти чист .. Зареждам само на Шел

Sent from my iPhone using Tapatalk

Вто Авг 16, 2016 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Довечера ако няма опашка ще го пробвам Марешки:
https://money.bg/business/mareshki-otvo ... anite.html

Сря Мар 15, 2017 11:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Justa написа:
Най добрата газ в София е зад кауфланд в кв. Слатина. С добавки е и зареждат на 12-14 бара.
Досега не съм подвел никой с тази газ станция :beer:

По принцип зареждам на ОМВ и Шел предимно в София, но напоследък ми прави впечатление ниското налягане - макс 5-6 бара.
2-3 пъти заредих на Газпром в Дружба, там налягането е над 10 бара, съответно и разхода е по-малък.

Сря Мар 15, 2017 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
КОЛЕГА АЗ СЪМ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ЕКО.НИКАКВА РАЗЛИКА В ГОРЕНЕ И ВЪРВЕНЕ,ВСИЧКИ ДРУГИ МИ ДАВАХА С 4 5 ЛИТРА РАЗЛИКА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОМВ,ДАНО СЪМ ТИ ПОЛЕЗЕН ПРОБВАЙ

Сря Мар 15, 2017 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също зареждам основно на Еко и от време на време Газпром. На петрол ми запуши филтъра, беше черен буквално. На Шел се оказа, че бутилката ми е по-голяма. На Еко празно- пълно навсякъде е едно и също с много малка разлика, очевидно не мамят много. :) , Вървежа на колата също е добър.

Чет Мар 16, 2017 8:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Be happy 1 написа:
Аз също зареждам основно на Еко и от време на време Газпром. На петрол ми запуши филтъра, беше черен буквално. На Шел се оказа, че бутилката ми е по-голяма. На Еко празно- пълно навсякъде е едно и също с много малка разлика, очевидно не мамят много. :) , Вървежа на колата също е добър.

Газта е една и съща като качество - 95% идва от Лукойл ( само Петрол слагат някаква добавка на Хелиос, уж за по-добро изгаряне ), разликата идва в качеството на станцията и налягането. Просто трябва да се избягват станции с налягане под 10 бара.

Чет Мар 16, 2017 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На самата колонка вижда ли се какво е налягането? Или трябва на друго място да гледам?

Чет Мар 16, 2017 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
melhaer написа:
На самата колонка вижда ли се какво е налягането? Или трябва на друго място да гледам?

На повечето има кръгъл циферблат като часовник и се вижда. Но има и такива без.

Чет Мар 16, 2017 10:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е под 10 бара не зареждаите.
Давам ВИ пример с моята.Преди 2 месеца тръгвам за СОФИЯ.Заредих на ШЕЛ-Сливен до горе бутилката и бензин за 20 лв.заредих
Тръгнах и след известно време съпругата ми гледа бележката и ме пита колко ми побирала бутилката? 40 литра отговарям.
Ами как е събрала 39.5 литра при условие че първият ми индикатор още даже и не беше започнал да примигва/означава поне 8-9 литра е имало в бутилката/.Тогава сетих че доста време чаках докато заредят до горе/Сливенският Шел нямат индикатор за налягането/.Контролно зареждане на РОМ ПЕТРОЛ по магистралата/12 бара отчиташе/,скрост до 130 км/ч и ....16/100-абсолютно нереален разход.Вече ми стана ясно какво е станало на ШЕЛ,после навръщане отново зареждане -не си спомням къде -12/100-което вече приемам за нормално/като се има в впредвид че в СОФИЯ навъртях около 60 км.

Чет Мар 16, 2017 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само на старите модели газови колонки има външни манометри. На новите мисля след 2000г са с вътрешни. Тези манометри не са обект на метрологична проверка, за разлика от манометрите на газовата инсталация, която е оградена с метална ограда.
Та монометрите на газ колонките са информативни за състоянието на газколонката, но не можа да им се вярва за точност. Те са включени в началото на маркуча и се влияят от слънцето.

Чет Мар 16, 2017 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >