|
Страница 1 от 1
|
|
Въпроси относно евентуална покупка Легаси spec B
| Автор |
Съобщение |
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68 
|

Гледах едно Субару Легаси spec B, ръчка. Много ми хареса как върви, но имам някои колебания и се откаазах от покупката. Цената е около 9000 лв.(може и още да падне с пазарлък). Въпросите ми са следните:
1. Доколкото знам има проблем с ръждата при Легаситата - какъв е варианта да се намери такова без ръжда? Въпросната кола е на 10 години, но имаше следи от ръжда като я гледах отдолу - разни тръбички (може би за хидравлика/климатик) бяха бая ръждясали, изпускателна система, вътре в купето даже основата на седалката имаше ръждица в края, отзад багажника под резервната гума също, стори ми се и амортисьора единия, че има ръжда даже - спирачките също. Колата беше доста лъскава и ме съмнява, че е боядисвана да се скрива ръжда (или нещо друго) тъй като имаше и леки разминавания. Та, как стои проблема с ръждата и може ли да се спаси такава кола?
2. С ръчни скорости е, лоста се движеше свободно във всички посоки - нямаше проблеми с превключването, но и на свободна и на скорост лоста се движеше даже по диагонал, а не фиксирано по каналчетата (напред-назад-наляво-надясно) колко сериозен е този проблем, ако някой го е срещал и колко струва да се оправи?
3. Имаше бая масло по картера, не знам откъде е - дали е двигатлено, хидравлично или нещо друго - има ли такъв чест проблем при Легаситата или това е от конкретния автомобил?
Горните неща доста ме притесняват, иначе колата е на добра цена за spec B и доста се двоумя... ако може да дадат съвет по-опитните собственици дали си струва конкретния екземпляр спрямо горните коментари или да търся нещо в по-добро състояние (естествено и по-скъпо)? Общо взето дилемата е дали с разликата от по-евтината цена ще има шанс да стегна тази кола или да взема нещо по-скъпо, но без ръжда?
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2016 11:31 pm |
|
|
|
don_pepone
Регистриран на: Пон Юли 07, 2014 3:36 pm Постове: 71 Местоположение: Добрич/Варна
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
|
|
Бягай за да не Плачеш, тоя мач сме го играли доста хора вече с кола купена без разум,а само водени от мерака и накрая свършва зле.
има една мъдрост " Ръжда, Вода и жена, тръгнат ли- спиране няма"
_________________Мненията са като задниците- колкото и да не ни хареса,всеки си има 
|
|
|
|
| Чет Юли 28, 2016 7:45 am |
|
|
|
ico_tech
|

Колега, Легаси spec B с ръчни скорости е доста рядък модел и държи високи цени, защото собствениците са наясно с този факт. В 99 % от случаите това са много гледани коли и цената си заслужава. Сигурно си ровил доста да видиш какво отличава спек Б от обикновено Легаси и вече си наясно, че тези пари е невъзможно да стане. А ако това е първата обява, на която си попаднал - просто я подмини. Няма по-голяма яма за пари от занемарено Субару. Проблемите с ръждите са трудни за борба - предполагам, че колата е внос CH. Антикорозионната защита на Субару по пода е слаба и химикалите атакуват първо всичко отдолу. Това може да додеведе до проблеми, а може и да е само естетически грозно - зависи от колата. Проблемите с течовете на масла водят до сериозни разходи. А проблемите със скоростната водят до друга кола - тази кутия е доста рядка за подмяна втора ръка и държи цени близки до тези на кутии на STI. По твоето описание проблема е в изпълнителния механизъм, който може да се ремонтира, но дали ще спеш до там е божа работа. Ако колата те кефи толкова я заведи в някой от Субару сервизите за да я огледа специалист и да си каже мнението. При всички случаи обаче се подготви за сериозни разходи - най-малкото за гориво на тоя звяр Успех.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
4
|
|
| Чет Юли 28, 2016 10:07 am |
|
|
|
Boyko_
Регистриран на: Съб Авг 29, 2015 5:29 pm Постове: 48 Местоположение: Мордор
Автомобил: Legacy '05 Spec B Supercharged
Рейтинг: 53 
|
Здравей колега. Преди около година закупих Spec B горе долу на същите пари каран 2 години в българия. След като станах собственик поналях една солидна сума пари за ремонт на мотора. Задължително сервиз от-до и на всяка цена компресия да се замери. Като разбереш реалното състояние на колата си прави сметка дали си заслужава разправиите и ремонтите. За скоростната кутия, както ит казаха е доста рядка и ако се налага подмяна ще е солено- не знам конкретни цени, защото при мен е добре. Само ориентировъчно те съветвам да видиш и тази тема. Колега е описал ремонт на мотор на Аутбек 3.0, но има и други които сме се включили с персонални истории за подобен ремонт. Просто не бързай и отдели време да почетеш, за да направиш информиран избор и да видиш повече коли. Като гледам обявите има повечко вече такива с ръчка. Успех!
|
|
|
|
| Чет Юли 28, 2016 11:51 am |
|
|
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68 
|
Благодаря за съветите  то колата която гледах е от mobile.bg  другите две, които ги има са от AWD Cars а за тях не знам - преди се обаждах на момчето и ми звучеше като типичен джамбаз, не ме остави да говоря, не ме кефят такива хора. А и четох тук във форума, че имало случай с кола от тази автокъща, където били зверски превъртяни километрите доказано, а те твърдели, че не е вярно... не че навсякъде не ги превъртат, ама не е гот да очакваш, че ще те лъжат в очите.
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2016 10:56 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|