|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Няколко конкретни въпроса за Forester II '03 2.0 XT_MT
| Автор |
Съобщение |
|
momk0
|

stoychod написа: Според мен най големите недостатъци на моя outback са(предполагам и на Форкото): 1. Супер неманеврен. Бих посъветвал колегата momk0 да покара такъв форестър по тесни улички, да пробва няколко различни паркирания, влизания в гараж... Обикновено тест драйва е на права отсечка - даваш газ и се кефиш. Каране в реални условия е различно. Това за мен е най големия недостатък, защото те мъчи постоянно в градски условия и няма как да се оправи/промени. 2. 4 степенната скоростна кутия е доста мудна. За градски условия автоматика е много удобен, но колата е доста бавна на старт. Ако ще те притеснява, че те режат някакви дачии, опели и сапунерки по светофарите.... Моят outback е 209 коня, но на старта е муден. Във високите скорости има много тяга, но пък аз не карам бързо. Форкото е по малко коне, но заради турбото май е една идея по пъргаво. Като цяло не очаквай чудеса, освен ако не си решил да караш 140-200. В този диапазон има много мощност, за разлика от повечето други коли. 1. Колега, не мисля че е уместно да сравняваш двата модела по радиус на завой тъй като характеристиките като дължина, ширина и колесна база са напълно различни за двата модела. 2. Писал съм че ще търся с РЪЧНА скоростна кутия която е 5-степенна. НЕ 4-степенният автоматик! 3. По силен старт от този на симетрично зацепено 4х4 с турбо и ръчни ск. едва ли има. Всичко зависи от задкормилното устройство  Ще помоля хората даващи съвети да са базирани на конкретният модел който съм тръгнал да търся и от 1-во лице, сиреч собственици на такъв екземпляр! Благодаря на всички за включванията!! 
|
|
5
|
|
| Вто Авг 02, 2016 9:52 am |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|

Никой нищо лошо или излишно не ти е написал, винаги е добре да знаеш повечко детайли и трябва да си благодарен, че има кой да ти сподели опит. Аз моята кола я харесах на външен вид и това беше. Нищо не знаех за Субару. Ако сега имам избор между Субару и друга еквивалентна опция и зная какво представляват субарутата не бих си взел Субару. Пътувайки често извън страната всеки път тегля кръста да не се разпадна някъде, че с тая каручка не се знае - знае ли се. На доста форестъри от Австрия и Германия им гният страшно задните мостове и специално местата където се захваща задния мост за купето. Кола с турбо по презумпция означава кола с повече проблеми защото никой не си взима турбото да го кара нормално. Смятай разни дядовци на по 60 г ми казват ЧЕ АЗ ЗА КВО ГО ВЗЕХ ТВА С ТУРБО НАЛИ ДА ГО ИЗТЕЗАВАМ........ За волана колегата ти е писал точно - форито е много зле в тесни пространства, волана е малко тежък и недозавива. Педала на съединителя е доста твърд също, нямам идея защо е толкова твърд. Попаднеш ли в задръстване ще разбереш за какво иде реч. Не съм карал Волво или друга кола 4х4 за да направя сравнение с Фори, но си мисля че ще е добре да прегледаш и покараш и по-новите Волва/Шкоди/др. с такива опции. Относно возията-колата не е от най-твърдите примерно като Рав4 от тия години или Хонда Хрв/Црв, но не е и кой знае колко меко. В завоите не клати като Ланд Крузър или Рейндж Ровър, по-добре е. От това по-изчерпателно не виждам накъде. Имаш и цените на частите, примерно обслужване. Пожелавам ти да попаднеш на кола която да ти е на сърце и да я караш с кеф. Задължително да се похвалиш ако вземеш нещо, никой няма да ти се сърди дори и да не си със Субару. 
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 3:35 pm |
|
|
|
quietriot
|
Малко пресолихте мандажата с недъзите на форито.... Пич намери някой с такова , повози се , покарай го и прецени дали искаш такова изобщо , иначе ремонтите са както си ги направиш , ако имаш търпение да чакаш читава кола , малко , ако бързаш и атакуваш първото , много и то скъпи, избора обаче какво да е си е твой.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 4:02 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Форко си е маневрен като всички коли с преден задвижващ мост, както и останалите модели. Искам да видя маневрена кола 4,70+ метра на предно. Може би само обратния завой е с голям радиус, но не е никакъв проблем. Недозавиване има ако влетиш с 80 в остър завой и при 170 по завоите на магистралата. Матката е специфична и оставя уникално впечатление. Без да обиждам никого марки нищо общо с Рено, Форд, Опел, Фауве. Дори Ауди които са премиум. Мерц с малки изключения на модели са мудни и флегматични. Моите впечатления са че Субару като усещане от шофиране е много близо до Бмв, без да е луксозно, но пък драпа. Поздрави
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 10:27 pm |
|
|
|
TCH
|
|
Хем никой нищо лошо не е написал, хем колата била гроб пред разпадане.....
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 11:44 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Цитат: Аз моята кола я харесах на външен вид и това беше. Нищо не знаех за Субару. Колега Forester2003, мисля, че горния цитат дава отговор на твоите мъки. Съжалявам, че си се "докарал" така с покупката на Субару. Както вече си видял във форума предполагам, има доста теми генериращи хейтъри на марката, които в своите постове рано или късно след като си излеят мъката споделят точно същото - " Абе аз хабер нямах какво е Субару ама сега .......". Невъзможността на някой да направи реална оценка на техническото състояние колата, която купува изведнъж се превръща в генерален проблем, за който е виновен съседа, баджанака, вестника, производителя дето някога някъде е хвалил тоя "боклук". Съжалявам, че хората се набутват, но благодарение на форума надявам се, този процент намалява. Да не забравяме, че има и доста доволни (даже май преобладават  ) Извинявай, но от постовете ти и от споделените цени за ремонти разбирам, че ти не си правил нищо сам по твоята кола. Ти не си взел нито едно решение базирано на твоя лична техническа компетенция (технически грамотен човек не би писал, че колата е с алумиеви легла на клапаните ). Влязъл си във водовъртежа на непрекъснатите технически проблеми и поради липса на информация, компетенция и време сам да ги оцениш и отстраниш в тебе се е събрала доста злъч. Съжалявам за тази ситуация, но проблемите ти с твоят автомобил не ти дават право да правиш такива генерални заключения за модела и марката. Ти дори не караш турбо кола, а правиш изводи априори, че тя вече е дроб. Даваш съвети против АГУ, а караш на бензин. Предполагам, че автора на темата не случайно се е спрял на този модел - в тези години има само два производителя на бюджетни SUV с постоянно задвижване на 4 колела и турбо бензин. Това са Subaru Forester 2.0 хт и Mitsubishi Outlander 2.0T. Сега към автора на темата. Както вече се изясни - Субару Форестър ХТ е с голямо присъствие на нашият пазар, на смешни цени, но и със скъпа поддръжка. От позицията на човек каращ атмосферно и турбо Субару бих казал, че покупката на 13 годишна кола с турбо е рискова. В същото време това е единственото, което си заслужава - т.е. получаваш най-много за парите си. Основните разходи ще отидат по оценка състоянието и подръжка на мотора. При здраво каране всяка кола рано или късно стига до сервиз. Ако обаче използваш компетентен такъв, разходите ще се минимизират. Возия - тя се определя от вида на окачването, което е макферсон и на двата моста. В резултат с правилно подбрани стабщанги имаш кола, която завива убийствено. За модел 2003 мисля, че трябва да си предвидиш пари за подмяна на самонивелиращите амове отзад. При огледа на колата носиш ролетка и мериш разтоянието от центъра на гумата до веждата - това ще ти даде насока дали са добре. Ръжда - това се гледа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при покупка, оставяш коли с прясно боядисан под Гуми - трябва да са еднакви, оставяш коли с различни комплекти гуми на двата моста. Не е задължително да има проблем, но веднага виждаш колко е била грижата на стопанина. Интериор - кожените салони нерядко са протрити и трудно се намира запазен екземпляр Фарове - оглеждаш фаровете за означение на производителя. Вече има доста коли със сменени афтърмаркет фарове, които нямат регулиране във височина. Съединител - много възлова част на завижването, която не е изчислена добре. Проверката е стандартна - тръгваш на 3-та. Бих ти препоръчал ако може да се тества да изкачи препятствие като бордюр примерно. При спортно каране без полусъединител на всяка скорост трябва да чувстваш удар в тила при смяната. Скоростна кутия - като цяло са здрави, но трябва да се провери как влизат скоростите, луфт в скоростния лост, вибрация, прохъркване при втора и трета. Виене на високи скорости не е добре. Проверява се маслото на щеката. Тест за виско - трябва по-широко пространство за да караш интензивно в кръг няколко обиколки. Изпечено виско почва да вдига задницата след втората. Мотор - тук темата е необятна. Мотора се връзва към диагностика и се проверяват основните параметри (вакуум, обороти и прочие). Тресене, течове и прочие се оглеждат внимателно. Тези мотори се подлагат да доста модификации - смяна на даунпайп, махане катализатори, смяна на BOV и соленоиди. Ако видиш много от тези намеси диагностиката става още по-трудна (и скъпа). С оглед на годината, която си избрал трудно ще намериш запазена кола от CH и DE. Напоследък все повече става популярно закупуване на кола с ниска стойност, но запазено купе от Италия и последваща ревизия на мотора. При това можеш вече и да вдигнеш коне ( то иначе къв е смисъла на турбото  ), като вече си наясно с реалното състояние и всичко е под контрол. Успех!
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
69
|
|
| Сря Авг 03, 2016 8:08 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Прочитайки коментарите по темата, непосветен човек остава с впечатлението, че става дума за посредствен автомобил, за който не си струва да се харчат пари. Жалко е, че това става точно в раздел "Форестър" на Субару-форума. Как става така, че в класациите за надеждност на TUV е в първите места, а в България създава много проблеми? Истината е доста по различна. Удоволствието на пътя и извън него е гарантирано. Обслужването не е по различно от това на много други автомобили. Разбира се, не става дума за една изгоряла крушка или други елементарни манипулации, човек да ходи в сервиз. Първоначалното обслужване, също не бива да става по списък. С други думи, изисква се освен мерак, малко технически познания и реална преценка какво да очакваш от такава кола. Автомобилът понася добре газ и тежък десен крак. Избирайки конкретен автомобил, да се прави съпоставка на цените в чужбина и тук. Няма логика при нас да са два пъти по евтини. Всъщност обяснението е ясно на всички.
|
|
|
|
| Сря Авг 03, 2016 7:58 pm |
|
|
|
Forester2003
|
Приятели успокойте се...Явно не съм се изразил правилно. Не ме е яд конкретно на моята кола. Обслужил съм я, карам си я. По-скоро ме е яд затова, че не направих информиран избор и грешката в случая си е само моя. Иначе количката си е екстра като за 13 годишна таратайка - чука трака, но все още върви. Само за справка - един агент искаше да го купува форито и срещна съпротива от дамското съсловие, може би с право. Предвид инвестираните средства в колата и последващото обслужване близките 100х.км/5г не смятам да я продавам. Живи, здрави и цели Колегите дето изкарват фори едва ли не светия граал - не ставайте смешни. Няма кола проектирана да издържи 15-20 години. Това че ние купуваме стари дрънчилки и очакваме чудеса не е проблем на марката... Нямам намерение да се заяждам, но.... Така като гледам за времето в което е активна темата как пък не се появи един колега с Фори от 2003 с ръчка с турбо да окуражи авторчето... 
|
|
|
|
| Сря Авг 03, 2016 11:33 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Forester2003 написа: Така като гледам за времето в което е активна темата как пък не се появи един колега с Фори от 2003 с ръчка с турбо да окуражи авторчето...  Ха сигурно,защото са по сервизите да си ги ремонтират или на работа да вадят пари за това.  Или се кефят по пътищатаи и хич не ги е грижа за форума. Пък да беше дошъл на лятната среща да видиш тези трошки как ровят пясъка. Никой не се заяжда,но част от идеятаа Субару е да го искаш,не просто да те вози от А до Б. Нещо повече е. И затова си харчим парите кой колкото има на сърце.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 7:58 am |
|
|
|
Vmax
|
Forester2003 написа: Нямам намерение да се заяждам, но.... Така като гледам за времето в което е активна темата как пък не се появи един колега с Фори от 2003 с ръчка с турбо да окуражи авторчето...  И аз нямам намерение да се заяждам...: Форестър 2004г ( SG ), ребилднат двигател, нова турбина, ремапнат ( 1.3 бара ), някъде 330-350 коня, 6 степенна кутия, газифициран... Последните 50 000км не съм сменял нищо друго освен масла, филтри. 
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 11:53 am |
|
|
|
Forester2003
|

Greg4o написа: Forester2003 написа: Така като гледам за времето в което е активна темата как пък не се появи един колега с Фори от 2003 с ръчка с турбо да окуражи авторчето...  Ха сигурно,защото са по сервизите да си ги ремонтират или на работа да вадят пари за това.  Или се кефят по пътищатаи и хич не ги е грижа за форума. Пък да беше дошъл на лятната среща да видиш тези трошки как ровят пясъка. Никой не се заяжда,но част от идеятаа Субару е да го искаш,не просто да те вози от А до Б. Нещо повече е. И затова си харчим парите кой колкото има на сърце. Ей сега тръгвам за лятната среща да ви гледам как се окопавате ... Много мъка имало тук в този форум... Конкретно към автора на темата - аз не познавам и половин човек със субару на газ който да не се е отървал от проблеми с газовото, където и да монтирано, постоянно има някакви проблеми. В моя район един от най-големите специалисти по газта, човека е от 1000000 години в бранша, чистосърдечно ми каза, че монтират ли ми газ - често ще се виждаме... Поне 2 форестъра на газ има при нас и собствениците не са особено доволни, а читав такъв с монтирана в Италия газ НЯМА. Моторите си заминават, това е. Хич не го разбирам това да си купиш здрава кола 4х4 боксеров мотор с много добро ускорение и да се чудиш как да я съсипеш с газ. За мен икономията е майка на мизерията и не ми се спори повече по този въпрос. Преценил съм че 10/100 смесен разход няма да ме събори при годишен пробег само за тази кола около 15-20х.км Разбрах едно - който кара субару на газ трябва да е голям оптимист... Всеки си шета на акъла, атора на темата пита за конкретен модел, мисля че точно такъв няма да му отговори скоро. Колкото е по-сложна една машина толкова по-голяма е вероятността нещо да се повреди. На база моя скромен опит от 2 години и 30 хил.км с моя форестър съм на мнение че има и по-добри коли, но и парите им са други. За тези пари - толкова. За агента дето е писал за TUV - така е, прав си. На моята за 11 години е сменяна една биалетка. п Въпросът ми през 2016та година е - колко от тези ще минат TUV без да са ремонтирани? Каквото съм правил е било заради износване, остаряване и лоши пътища. Аааа забравих! То субаруто хич не се чупи...
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 11:58 am |
|
|
|
kerekovski
|

То човек като е предубеден, е излишно да му се обяснява, ама все пак... Аз нямам никакви проблеми с газовите уредби, поставяни лично от мен, нито на Аутбека, нито на коя да е от другите ми бивши и настоящи коли. Сменям филтри на 10 000 км и продължавам напред. Когато съм имал проблеми, е било заради това, че съм спестил някой лев с по-евтин изпарител и инжектори - това ми се случи на 2 Рена по финансови причини. За ГИ-то на Аутбека не съм жалил и една стотинка и не смятам, че ще има някакви проблеми преди да е изтекъл ресурсът на изпарителя или инжекторите или пък преди да се вдървят маркучите след 5 години примерно. А това, че се скапвал моторът е така и не е така едновременно. Много зависи от качеството на компонентите, монтажа и настройката - ако работи читаво газовата уредба, не износва много повече мотора, спрямо това да го караш с нашите калпави бензини. И да - на 100-150 000 км веднъж не ми пречи да извадя мотора за профилактика или ако ще ребилд на глави. Под профилактика да се разбира поне реглаж на клапани. В книжката пише така или иначе на 150 000 км да проверявам хлабините на клапаните. Колко според теб изкарват ангренажните вериги? Най-малкото тях ще сменям на 150-200 000 км. И колко Bi-Fuel Субарута излизат с газ от магазина още? Аз съм преценил, че с моя начин на каране ми е по-добре 20 литра газ на 100 км (в София с тапи и бързи стартове), отколкото 16-17 литра бензин. Разликата е осезаема.
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 12:46 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Към Forester2003, приятелю, аз не тая лоши чувства, напротив - имаш официална покана от мене за по бира като идваш към морето. Лично ще ти покажа 19 годишна таратайка Impreza 2.0, 115hp с обикновено газово монтирано 2006 и 196 000 км на газ и точно 4 посещения в сервиз за подмяна на гарнитурки, без смяна на маркучи. Та тая таратайка не знам за колко години е проектирана, но ти гарантирам, че хич не и се умира. Не е пред разпад въпреки зверската експлоатация (в момента ходи на море само по черно). Това даже мен ме ядосва. Навремето при вида й жена ми почти се разплака от жал - с първа реплика "каква е тая грозотия". Сега точно тя не иска да я сменя с друга кола. Пробва с Форд Фиеста, Пежо 306 и Рено Меган Сценик - нито една от трите не издържа нейният режим на каране след 10 години в Субару. Режима включва преминаване без заобикаляне на всички препятствия по пътя - от камъни, през легнали полицаи до отворени шахти. С риск да ме обвиниш във фанатизъм ще ти обясня нагледно като (ако) дойдеш. Единственото изречение в твоя пост, с което съм съгласен е - за тези пари толкова. Ако ми посочиш автомобил от тези години отговарящ на следните критерии: - постоянно задвижване на 4 колела с просто устройство без чупливи раздатки - блокаж на задния диференциал (опция) - хил холдер - просвет над 200 мм - самонивелиращо окачване отзад - автопилот (опция) - голям багажник - възможност за монтаж на кутия или лодка на релингите, монтаж на покривна палатка - с електрокомпоненти в двигтелния отсек монтирани над осовата линия на мотора, които не се мокрят от всяка локва. - демултипликатор - Бензинов агрегат с газова турбина (тук се лишаваме от демултипликатора), който дава на колата необходимия вътък да стои на пътя доста добре - Щека за проверка състоянието и нивото на маслото в скоростната кутия - надлъжно разположен двигател (ако си фен на що годе симетрично натоварване на предна ос) - да може да му бутнеш една ламарина отдолу и да се тътриш по дъно по горски коловози без да събираш излишните чаркове след себе си - на 400К да му смениш бутала и сегменти без да раздробяваш мотора на части (тук е малко трики работата) Та ако намериш такъв автомобил с радост ще разгледам обявата. Субару е далеч от перфектен автомобил - няма визия, няма отношение към детайли в интериора, няма возия на немска лимузина, Не блести в тъмното, па и на светло. Не е в класа на Волво. Чупи се, но се и ремонтира лесно. В известен смисъл това е доста DIY (направи си сам) френдли кола. За някои това важно (за мен) за други (предполагам за теб) е важно автомобила да изглежда добре, да има последен модел мултимедия, да има лампи за всички елементи и за кръвното на водача, да вари кафе, да прави антицелулитен масаж и т.н. В никакъв случай не претендирам, че това са най-добрите коли на планетата. Но си имат тръпка, която ти не си усетил и може би е трябвало да смениш марката когато си имал случай. Наливането на пари в нещо, което не те кефи сигурно изнервя доста и ти съчувствам без задни мисли. Към Автора на темата: Надявам се скоро да пуснеш линк за конкретен екземпляр, че напълнихме темата с общи приказки. Всичко написано обаче е ценно за тебе - и многото минуси и многото плюсове. Предполагам, че за всеки автомобил важи максимата - попадаш на добър екземпляр и се влюбваш, или попадаш на морга и проклинаш. Успех в търсенето. 
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 3:09 pm |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
|
Питай и batBubi. Може да ти вкара нещо запазено.
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 4:01 pm |
|
|
|
Forester2003
|
kerekowski: Твоята кола няма нищо общо с моята. За толкова голям мотор/респективно разход на гориво/ на мен лично никой път няма да ми е на акъла. Това че ти си решил да караш такова чудо и да му плащаш масрафа си е твой избор - как, по какъв начин, къде и за колко пари. Аз не бих се занимавал, не знам за автора на темата. Тези фори с турбо май са сходни по лакомия с H6. Ааааа колегата от Варна напипва верния път - вече стана въпрос за скари и салати - там съм! Тамън ще видиш и ти едно Фори дето вервай ми - изглежда и върви доста добре, въпреки това не ме кефи, но пак за мое съжаление не ми дават да го продавам. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 4:26 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Оспамихме темата с безмислени спорове. Такова Фори, като твойто купувах миналата година на моя съсед и стои пред нас. Ако ти се струва, че върви много явно имаме различно мерило. За мен върви сносно към бавно, но и целта му не е да е рейс кар. Идеята на собственика беше да е що годе икономично за кола 4х4, да тегли колесар с големи лодки и да ги вкарва в язовири. Смятам, че нещата се получиха с разход на газ около 12/100 и разходи за обслужване 120 лв. след покупката. Както казах и по-рано в темата и на автора - Има два вида Субару - атмосферно и турбо. Вървежа им е коренно различен и който иска кола с добър демараж се насочва към турбо. Лично за мен, така и така даваш пари за повече гориво (сравнено с нормална кола с предно/задно) 3 лтр/100 газ повече няма да съборят никой за кефа който носи Субару Турбо мотор. В момента карам 2.5 турбо и вярвай, че усещането е като лек за доста всякакви житейски неволи. 20 мин. на ден в бууст на пусто шосе ти сменят настроението  . А за салата и бира няма проблем. То и без тва всички мислят, че във Варна си топим краката цял ден в морето и бачкаме на шезлонг със узо и салатка под ръка. (не че няма такива моменти) 
|
|
6
|
|
| Чет Авг 04, 2016 5:05 pm |
|
|
|
valqk
|

Само да отбележа и няма да се включвам повече, че оспамихме темата... Forester2003 май е за една хонда 2009- и ще е доволен. Нисък разход, сравнително красива и не тропа Ама той сам си каза - не е знаел какво взема и затова и сега не е доволен и храни 'трошлека' че бил еди какъв си. Като си взел нещо, без да знаеш какво е, и е трябвало да набиеш едни пари и не ти оправдае очакванията (хубава возия, нисък разход) и си е гадничко, еле пък ако и трябва да я караш още 5г/100к че да избиеш инвестицията. Примерно, аз съм много доволен, че разубедих един познат да си вземе субару, съвсем наскоро. И той е доволен вече. Е да, ама човека продава хонди на части, кара хонда и т.н. Искаше да си вземе субару, защото бил взел инцидентно едно и се изкефил как е направено, като почнал да го разкоства Успях да го откажа, защото той щеше да го ползва основно за градска кола и на асфалт - т.е. нямаше да му се изкефи толкова. Та... всичко е въпрос на приложение и очакване. Ако човекът си беше взел импреза-аутбек (каквото си беше намисли) щеше да е определено недоволен, при неговите приложения. А, да - колега Forester2003 - ако си в софия и ти е любопитно, мога да ти покажа една кола на 22г и минимум 500к (поне 300к на газ!) км, която за сега не мисли да се предава и си ме вози и съм сигурен с нея.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2016 5:44 pm |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|

ico_tech написа: Към Forester2003, приятелю, аз не тая лоши чувства, напротив - имаш официална покана от мене за по бира като идваш към морето. Лично ще ти покажа 19 годишна таратайка Impreza 2.0, 115hp с обикновено газово монтирано 2006 и 196 000 км на газ и точно 4 посещения в сервиз за подмяна на гарнитурки, без смяна на маркучи. Та тая таратайка не знам за колко години е проектирана, но ти гарантирам, че хич не и се умира. Не е пред разпад въпреки зверската експлоатация (в момента ходи на море само по черно). Това даже мен ме ядосва. Навремето при вида й жена ми почти се разплака от жал - с първа реплика "каква е тая грозотия". Сега точно тя не иска да я сменя с друга кола. Пробва с Форд Фиеста, Пежо 306 и Рено Меган Сценик - нито една от трите не издържа нейният режим на каране след 10 години в Субару. Режима включва преминаване без заобикаляне на всички препятствия по пътя - от камъни, през легнали полицаи до отворени шахти. С риск да ме обвиниш във фанатизъм ще ти обясня нагледно като (ако) дойдеш. Единственото изречение в твоя пост, с което съм съгласен е - за тези пари толкова. Ако ми посочиш автомобил от тези години отговарящ на следните критерии: - постоянно задвижване на 4 колела с просто устройство без чупливи раздатки - блокаж на задния диференциал (опция) - хил холдер - просвет над 200 мм - самонивелиращо окачване отзад - автопилот (опция) - голям багажник - възможност за монтаж на кутия или лодка на релингите, монтаж на покривна палатка - с електрокомпоненти в двигтелния отсек монтирани над осовата линия на мотора, които не се мокрят от всяка локва. - демултипликатор - Бензинов агрегат с газова турбина (тук се лишаваме от демултипликатора), който дава на колата необходимия вътък да стои на пътя доста добре - Щека за проверка състоянието и нивото на маслото в скоростната кутия - надлъжно разположен двигател (ако си фен на що годе симетрично натоварване на предна ос) - да може да му бутнеш една ламарина отдолу и да се тътриш по дъно по горски коловози без да събираш излишните чаркове след себе си - на 400К да му смениш бутала и сегменти без да раздробяваш мотора на части (тук е малко трики работата) Та ако намериш такъв автомобил с радост ще разгледам обявата. Субару е далеч от перфектен автомобил - няма визия, няма отношение към детайли в интериора, няма возия на немска лимузина, Не блести в тъмното, па и на светло. Не е в класа на Волво. Чупи се, но се и ремонтира лесно. В известен смисъл това е доста DIY (направи си сам) френдли кола. За някои това важно (за мен) за други (предполагам за теб) е важно автомобила да изглежда добре, да има последен модел мултимедия, да има лампи за всички елементи и за кръвното на водача, да вари кафе, да прави антицелулитен масаж и т.н. В никакъв случай не претендирам, че това са най-добрите коли на планетата. Но си имат тръпка, която ти не си усетил и може би е трябвало да смениш марката когато си имал случай. Наливането на пари в нещо, което не те кефи сигурно изнервя доста и ти съчувствам без задни мисли. Към Автора на темата: Надявам се скоро да пуснеш линк за конкретен екземпляр, че напълнихме темата с общи приказки. Всичко написано обаче е ценно за тебе - и многото минуси и многото плюсове. Предполагам, че за всеки автомобил важи максимата - попадаш на добър екземпляр и се влюбваш, или попадаш на морга и проклинаш. Успех в търсенето.   Евала.......Без думи Ако колегата(автора)е от София бихме напrавили тест драйв на моят автомобил.Лошото може би,че аз съм(Форко 2005 2.0XT) с автоматична скоростна кутия.Колтата ми е Газифицирана при Ради(прада бг)и вече 2г и 45,000к нямам НИКЪКВИ ядове(забравих му фейса на Ради)освен за обслужване(газовото).За 2г съм го виждал 2-ти.Ясно е,че в темата става въпрос за МТ,но.....това е което мога да предложа.Не бих казал,че колата е скъпа за подръжка спрямо други марки автомобили в този клас.Успех и дано си намериш твоето Субару......НЯМА ТАКЪВ КЕФ.....Поздрави
|
|
|
|
| Пет Авг 05, 2016 12:52 am |
|
|
|
momk0
|

Здравейте на всички! Да си призная някои от вас леко ме притесниха с коментарите си относно марката и честота на големите ремонти изискващи един боксеров двигател. Разбирам нуждата от качествена поддръжка но така или иначе това е и моят подход с досегашният ми автомобил. Напоследък се усещам, че постоянно се оглеждам да видя по улиците такъв Форестър но като че ли преобладават атмосверките преди 2002. Понякога ми се причуват гръмки боксери без да ги виждам по улицата...  Определено идеята узрява все повече в мен и от есента ще започна търсенето на Forester 2.0 XT Както вече споменах задачата ще бъда възложена на доверен човек и в никакъв случай няма да се дейвства прибързано! Неговият избор не значи че ще се покрие с моят и за това не е казано че каквото ми докара това ще взимам! @dancho - С най голямо удоволствие бих се възползвал от предложението ти за едно возене! От София съм, живея в кв. Овча Купел. Благодаря на всички за коментарите, радвам се че успях да предизвикам такава дискусия! Аз съм човек на логиката, респективно мисля, че в спора се ражда истината! 
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2016 10:02 am |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|

momk0 написа: Здравейте на всички! Да си призная някои от вас леко ме притесниха с коментарите си относно марката и честота на големите ремонти изискващи един боксеров двигател. Разбирам нуждата от качествена поддръжка но така или иначе това е и моят подход с досегашният ми автомобил. Напоследък се усещам, че постоянно се оглеждам да видя по улиците такъв Форестър но като че ли преобладават атмосверките преди 2002. Понякога ми се причуват гръмки боксери без да ги виждам по улицата...  Определено идеята узрява все повече в мен и от есента ще започна търсенето на Forester 2.0 XT Както вече споменах задачата ще бъда възложена на доверен човек и в никакъв случай няма да се дейвства прибързано! Неговият избор не значи че ще се покрие с моят и за това не е казано че каквото ми докара това ще взимам! @dancho - С най голямо удоволствие бих се възползвал от предложението ти за едно возене! От София съм, живея в кв. Овча Купел. Благодаря на всички за коментарите, радвам се че успях да предизвикам такава дискусия! Аз съм човек на логиката, респективно мисля, че в спора се ражда истината!  Няма проблеми този уикенд,ако си свободен може да се видим и покараш.Телефонът ми е 0894 35 42 11(Името ми е Данчо).Обади се да се разберем кога.Поздрави
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2016 10:21 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |