|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
volks
Регистриран на: Сря Сеп 16, 2015 9:59 am Постове: 58 Местоположение: Монтана
Автомобил: Subaru Legacy 2004, 2.0 ,138, wagon
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, при 2000-3000 оборота се чува едно дрънчене на ламарини. От какво може да е? От сервиз на Субару само като я чуха казаха че катализатора е за премахване.
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 9:15 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
volks написа: Здравейте, при 2000-3000 оборота се чува едно дрънчене на ламарини. От какво може да е?
От ламарините........ наречени още термо щитове на генерацията 
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 9:33 pm |
|
|
|
volks
|
|
А как мога да избегна този шум, без да ги премахваме.
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 4:56 am |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
|
Вероятно някоя заварка се е спукала и при определени обороти, ламарините резонират. Ако сам нямаш възможност да ги прегледаш и отстраниш причините за дрънченето, отиди в сервиз за ауспуси и ще ти го оправят. Дребна работа е! А относно предложението за смяна на катализатора, на мен ми се струва несериозно само по слух да сложат диагноза. А това с катализаторите които масово се махат ми се струва някак странно- в служебният автопарк имаме автомобили на над 300 к км. и бензинови и дизелови, душмански карани с боклучавите ни горива и нито един катализатор още не е за махане, от тук си вадя изводите, че новият внос автомобили по на 120~130К или са в на пъти повече километри или някои "специалисти" се възползват от незнанието на клиентите си.
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 6:03 am |
|
|
|
Johnny Bravo
Регистриран на: Нед Апр 13, 2014 4:35 pm Постове: 225 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63 
|
Наистина звучи несериозно само по звук да ти кажат, че ти е за смяна катализатора! И при мен се появи едно такова досадно дрънчене при тези обороти. Оказа се леко мръднала някоя от тези ламаринки, които обвиват генерацията в началото. В сервиза STI в Обеля ми го оправиха помежду другото, за което Чест и почитания!  Те са свързани с болтове, някой от които може да е паднал или разхлабен. Елементарно е!
_________________ www.expertmotors.bg
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 7:40 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
|
Колега, имах същото тенекиено дрънчене, термощитовете около катализатора ми бяха поизгнили и там където се захващат с болтове се бяха разкачили. Минах през един заварчик в квартала и за 20лв ми ги оправи за 5 минути. Завари всичко... вече година нямам проблем.
П.С. някой хора в Форума ми казаха да не ги заварявам, че стоматана била еластична и ще се разкачи заварката. По-добре е да се хванат с нови болтове, но при мен нямаше как. Не знам дали е така или не, но ако при мен можеше да им сложа болтче и гайка, нямаше да ги заваря. Всеки случай, не махай защитата...
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 8:45 am |
|
|
|
bobcho
Автомобил: Legacy
|
Точно както колегата @Kum4oVul4o е написал - ламарината на термоекраните по генерацията се къса около болтовете които ги придържат, от там при вибрация на тръбите започва да дрънчи на тенекия. Имах същия проблем, мислех да търся някой да го завари, но при мен беше на много удобно място за ето този "ремонт": https://www.youtube.com/watch?v=-tzQclY43IAЕто видео с моя проблем, предполагам че при теб е същото или аналогично: https://www.youtube.com/watch?v=pyXDEeixK8AНакратко - вдигаш колата на крик и лягаш да огледаш. Гледай конкретно около болтовете на термоекраните дали са скъсани ушите. Ако това е случая - отиваш в Mr Bricolage и купуваш метални скоби - https://www.mr-bricolage.bg/media/t5/883303.jpg - колко и какъв размер зависи къде и как се е скъсало. Със скобите стягаш екрана да не дрънчи - бърз и лесен ремонт. Аз бях скептичен че ще скъса скобите, но доста време карам с тях и нямам проблеми.
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 9:33 am |
|
|
|
volks
|
|
Значи, като отворя предния капак се вижда че тази ламарина е разтворена, но не предполагах че от нея идва този звук, ще опитам да я захвана с нови болтове, ако не стане ще ги заваря.К ато го оправя ще пиша, благодаря ви.
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 5:19 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Термощитовете на катализаторите са от легирана ламарина и са закалени, поради тази причина заварките не държат много. Най-добре с нови болтове, федерки и гайки или скоби.
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 5:44 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
И аз имах такъв проблем, отидох в КРАФТ. Там гледаха и си помислиха същото, но в крайна сметка се оказа някакъв маркуч за водното охлаждане, който не е бил закрепен, лашкал се е и е генерирал допълнително вибрации. Да знам, че звучи тъпо, но явно има такива моменти. Благодарение на което все още имам термощитове. Е, въпрос на време е да ги махна, но все още има живот в тях. 
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2016 8:21 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|