Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
niktu
Регистриран на: Сря Авг 10, 2016 12:27 pm Постове: 10 Местоположение: София
Автомобил: Outback II H6
Рейтинг: 11
|
|
Здравейте,
Щъркелите с големите куфари обявиха че ще ме посетят зимата и че печеля специалната промоця 2 на цената на 1.
Съответно рязко ми се налага да намеря читав голям автомобил в който мога да им прибера товара. След чудене маене и изчитане на невъобразимо количество мнения, последвано от плахо надникване в банковата сметка се спирам на Аутбек 2 H6 който или да има или да му сложа читав газов инжекцион.
Това ще ми е първото Субару и ще съм благодарен за всякакви мнения, съвети и насоки.
Бюджетът ми всичко на всичко е 8000лв като в него включвам и обслужване, ремонт(и), газ и регистрация). Мислите ли, че това е разумна цена и мога да се надявам да попадна на читав автомобил?
Имате ли наблюдения за фабричната газ която слагат на италианските аутбеци? Тя може ли да се поддържа тук в България?
Благодаря
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 3:56 pm |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|
niktu написа: Здравейте,
Щъркелите с големите куфари обявиха че ще ме посетят зимата и че печеля специалната промоця 2 на цената на 1.
Съответно рязко ми се налага да намеря читав голям автомобил в който мога да им прибера товара. След чудене маене и изчитане на невъобразимо количество мнения, последвано от плахо надникване в банковата сметка се спирам на Аутбек 2 H6 който или да има или да му сложа читав газов инжекцион.
Това ще ми е първото Субару и ще съм благодарен за всякакви мнения, съвети и насоки.
Бюджетът ми всичко на всичко е 8000лв като в него включвам и обслужване, ремонт(и), газ и регистрация). Мислите ли, че това е разумна цена и мога да се надявам да попадна на читав автомобил?
Имате ли наблюдения за фабричната газ която слагат на италианските аутбеци? Тя може ли да се поддържа тук в България?
Благодаря виж колегата fenix продава един  Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 4:22 pm |
|
|
|
haplio
Регистриран на: Пет Май 10, 2013 10:05 am Постове: 49 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
"Фабрична" газ на H6 не слагат
_________________ http://bgprospector.com/phpbb/index.php
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 7:41 pm |
|
|
|
niktu
|
Видях на колегата феникс този и ми потекоха моментално лигите. За съжаление нямам чак толкова голямо сърце. 
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 8:41 pm |
|
|
|
niktu
|
haplio написа: "Фабрична" газ на H6 не слагат Ясно. Да разбирам че когато е H6 e обявена "Bi Fuel", то джамбазина нещо си мечтае...
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 8:43 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
niktu написа: Видях на колегата феникс този и ми потекоха моментално лигите. За съжаление нямам чак толкова голямо сърце.  Колега, гледам, че колата на Феникс е обявена на 8500, имаш само смяна на номера ако не си от същата област и талона.....около 70 лева допълнително. Ако всичко отговаря на истина (а това вероятно е така) качваш се и караш. След месец -два събираш някой лев и слагаш ГИ. Ако вземе същата кола, но нов внос, за да я докараш до техническото състояние на автомобила на Феникс, но без екстрите, като гуми застраховка и платен данък, винетка не видях дали има, че и ГИ да и сложиш......струва ми се трябва да търсиш нещо около 4000 лева, което ти гарантирам, че ще е морга по която ще потрошиш много повече пари в последствие. Ако приемаш съвети и ако автомобила е това което е описано в обявата, взимай я!
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 9:05 pm |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|
BLUE 1 написа: niktu написа: Видях на колегата феникс този и ми потекоха моментално лигите. За съжаление нямам чак толкова голямо сърце.  Колега, гледам, че колата на Феникс е обявена на 8500, имаш само смяна на номера ако не си от същата област и талона.....около 70 лева допълнително. Ако всичко отговаря на истина (а това вероятно е така) качваш се и караш. След месец -два събираш някой лев и слагаш ГИ. Ако вземе същата кола, но нов внос, за да я докараш до техническото състояние на автомобила на Феникс, но без екстрите, като гуми застраховка и платен данък, винетка не видях дали има, че и ГИ да и сложиш......струва ми се трябва да търсиш нещо около 4000 лева, което ти гарантирам, че ще е морга по която ще потрошиш много повече пари в последствие. Ако приемаш съвети и ако автомобила е това което е описано в обявата, взимай я! +1 
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2016 1:04 am |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|

niktu написа: Бюджетът ми всичко на всичко е 8000лв като в него включвам и обслужване, ремонт(и), газ и регистрация). Мислите ли, че това е разумна цена и мога да се надявам да попадна на читав автомобил?
Разумна цена за тази кола "нов внос" е между 6 и 7к (без газ) като колкото повече отиваш към 7, толкова по-малка е вероятността да правиш гарнитури още първите 10 хил км. Ако приемем, че намериш нещо свежо за 6к оттук имаш 400 до 600 лв регистрация (в зависимост как си платиш ГО) + минимум 1000 за обслужване течности, ремонт дребни течове тук таме и нещо дребно по окачването. За толкова стига хилядарка освен ако не си правиш сам дребните ремонти  . Ако увеличиш обслужването до 1500лв, може и да успееш да смениш свещи и дотук.. стигна 8000  Имаш и поне един комплект гуми да взимаш (700-800), а ако се наложи да обслужваш веригите в сервиз си още 1000-1100 И това е за привидно добра кола, за която в сервизите при оглед ще ти кажат да я взимаш. И най-вероятно ще са прави, така че по-добре коригирай бюджета. Колата на колегата вече не изглежда толкова скъпа нали 
|
|
11
|
|
| Пет Авг 12, 2016 9:32 am |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
Колега безпроблемно появяване на близнаците на бял свят-това е най-важното. Всичко друго е на заден план. В Мобиле има оутбак х6 фейслифт с ГИ за 3200. До 8000 ще го направиш най-стегнатия оутбак в България. А и ще си на 1000% сигурен че ,,сменено" наистина ще означава ,,сменено",ако ти се занимава де. Х6 фейслифт за 7000-8000 без ГИ ще отиде на 9000-10000 Можеш да обмислиш и вариянта-легаси,2 не 2,5,и с повдигане за около 200лв имаш оутбак. Вярно конете са 125 но според мен щом ще си возиш семейството няма да правиш ралита по пътищата. 2-ката е най-сполучливия мотор-няма протичане на гарнитури,няма чукане на студено и няма прегряване. Купетата са абсолютно еднакви. А и разход на гориво,разходи за подръжка,цена на ГИ,данък и застраховка са по-ниски. Успех в търсенето и дано съм бил поне малко полезен. Пс-за парите,които ще ти излезе х6,ще купиш 2 легасита 
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2016 10:33 am |
|
|
|
evro82
Регистриран на: Пет Дек 23, 2011 12:12 pm Постове: 193 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6 Limited,2010
Телефон: 0898316497
Рейтинг: 91  
|
|
Колегата kener написа най -смисления коментар.
|
|
|
|
| Нед Авг 14, 2016 9:50 am |
|
|
|
niktu
|
|
Колеги,
Много благодаря за съветите и коментарите. Да ви кажа нещата вървят към тази на феникс.
Гледах я и е един наистина прекрасен автомобил. Собственикът и пък допадна на жена ми, която каза че иска да си купи кола от такъв сериозен човек.
Засега правя компромис с газта, засега ще си цъкам на дявола а след някой друг месец ще и сложа ГИ.
Когато нещата се конкретизират, няма да пропусна да се похваля.
Поздрави и до скоро
|
|
|
|
| Нед Авг 14, 2016 11:43 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Има много голяма вероятност този фейслифтов Аутбек H6 с ГИ от 3200 да не успее да стане нормална кола до 8000. И точно щото си возя семейството, не бих купил такава морга.
За 200 лв няма как да направиш читаво повдигане на Легаси до Аутбек и това всеки тук го знае.
Точно защото си возя семейството, предпочитам да имам 245 коня, вместо 125 - така изпреварванията са ми много по-безпроблемни и в никакъв случай рискови.
|
|
11
|
|
| Пон Авг 15, 2016 9:31 am |
|
|
|
evro82
|
|
Само недей да слагаш газ,ако купиш колата на fenix. Ще правиш гарнитури на глави -99%. Казваме ти го от личен опит. Ако не вярваш-питай Любо от Люлин. Ако можеш -карай на бензин
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 3:11 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Това за конкретната кола ли важи?
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 3:25 pm |
|
|
|
evro82
|
|
Важи за Outback II или B 12. И на мен не ми се вярваше,но се оказа, че почти няма колега, който да е решил да кара този модел на "икономично" гориво и да не е минал през това. А то води след себе си радиатор,водна помпа и маркучи. Колегата fenix пише, че е сменил радиатора и е правил гарнитури профилактично (каквото и да значи това). Иначе екземплярът е страхотен на вид,но не трябва да се съсипва с газ. Тези коли не са за бедни хора
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 3:47 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|

Правил гарнитури профилактично,значи всичко направено,преди да я прегрееш и да направиш двигателя на салата и вместо да дадеш 2500,да идеш над 5000. Може би не ти се вярва,ама има и хора,дето се грижат за колите си.Да ти кажа,че и реглаж на клапаните съм правил профилактично,и семеринг на коляновия вал съм сменил без да е протекъл,профилактично,за да не плащам пак вадене на двигател,ама питай Любо,може да каже,че и той ще протече,като купи някой моята кола.Не знам как определи,че на моята кола пак ще трябва да и се шлайфат главите,на боб ли хвърли или кристалното кълбо ти го каза.А,да ти кажа,че при Любо 3 пъти ми презалепяха картера на на автомата заради великата си мърлявщина да наплескат о-пръстена,където влизат кабелитеза управлението със някакъв силикон,а той струва окола 4 лв. и даже бях платил смяната му,естествено открито в друг сервиз.А за това загубих сума време и доста ненужно изхабеноАТФ,щото на всяко източване наливах ново,профилактично.Аз за моята кола съм дал в последните 3 години за потдръжка. над 7500,за гуми и джанти над 2000 и то на кола,която самия Любо определи като перфектна,и колата наистина беше добра.Сори,ама колата не си я подарявам,който иска да купи споменатата гробница от 3200,защото съм сигурен,че е точно такава(следващата от 3500 е със счупен двигател и се продава на части) или за тия пари 7-8 Голфове 3-ки,за всеки ден по една.Извинявам се на колегата,че му пиша в темата,но нямаше как да подмина това,че някои хора ми слагат диагнози на колата,която са виждали само на снимка.И за последно,при мен сменени части не са в кавички,ама питайте Любо де.....
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 4:14 pm |
|
|
|
evro82
|
|
Явно човек не може да изкаже мнение. Няколко пъти наблегнах на газта,но ти,т.к.не караш твоята на такова гориво и не знаеш някои особености. Моят Аутбек е с фактури за 8000 лв. и е не по-малко запазен, но доста от ремонтите бяха предизвикани от газифицирането му. Както и да е - очевидно цензурата е много голяма,особено от модераторите. Ако,недай си Боже,на колегата niktu му се наложи да прави отново някои от гореспоменатите ремонти, вследствие на поставянето на газ -ще се сети за този диалог. И още нещо -като толкова не ти харесва Любо, предложи да го извадят от списъка на белите сервизи. За мен това е най - големият пич сред майсторите в БГ. Успех
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 4:51 pm |
|
|
|
evro82
|
|
И още нещо ще ти кажа, прочетох нотки "че не ми се вярва,че някои хора поддържат колите си" и "части в кавички ". Ако това по някакъв начин го отнасяш към мен,ще помоля да ти зачервят темата и да ти намалят огромния рейтинг,защото аз нито веднъж не те нападнах или обидих лично, дори нарекох автомобила ти "добър екземпляр",на който смятам,че не трябва да му се слага газ. На лично мога да ти пратя снимки и на моя Аутбек, за да видиш, че и други си поддържат колите не "в кавички"
|
|
7
|
|
| Пон Авг 15, 2016 5:01 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
Като се върнеш по-нагоре ще прочетеш,че за сменени части в кавички е споменал колегата Kener,рейтинга ми не е въобще огромен и темата не е въобще за моят Аутбек в частност.А ти като си налял пари в твоята,дали ще я дадеш за 3000 лв?За Любо няма да пиша повече тук,аз също съм на мнение,че е пич,само че работниците в сервиза му са гола вода.Няма нещо,което те са правили по моята кола и да не се е налагало по два,три пъти да се връщам да го донаправят,което нито ми се отразява добре на нервите,нито на свободното време,нито на финансите.За това аз там не ходя,но ти като си доволен ги посещавай,дано са се променили нещата там.Най-добре модераторите да почитят темата на колегата,пък който се интересува от моята кола може да пише в моята тема или на лични.Поздрави и без лоши чувства!  А това,че Субару-то не обича много газта е обществена тайна.Не си мисли че имам бензиностанция или ме кефи да давам 2.00 лв.вместо 0.70ст,но.......
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 6:35 pm |
|
|
|
evro82
|

Колега, Заради едно мое мнение, което е "обществена тайна", а именно, че H6 не е от любимите мотори на газта, с което исках да предупредя новия колега да не бърза да я газифицира, излезнах с отрицателен рейтинг. Колата ти е страхотна и ако търсех Outback II щях да съм я взел отдавна, но аз чакам Бат Буби да сбъдне и моята мечта, както на един друг тук тук (за Outback III). Истината е,че не вярвам някой да сменя гарнитури и да шлайфа глави, без да са протекли или да сменя радиатори и водни помпи профилактично. Сори, ако бъркам, но не вярвам да има такива хора в БГ. Виждам, че искаш да си продадеш колата, и между временно обиждаш колата в моблие, че е пълна гробница, а се върдиш някой като оценява твоята по снимки. Ами ако тази в мобиле не е пълна гробница??? Правиш неща, които не искаш другите да правят с теб.
За Любо много държа да ти кажа следното. Това е човекът е оправял бакиите на други форумни майстори от белите серивизи и ме е спасявал винаги в трудна ситуация на приемлива цена. Влади, който работи при него е най-добрият диагностик (включително и на газ).Ванката е супер пич. Диди Гущера е най-добрия на генерациите. Кой от тези е мърляч и гола вода, бе , fenix???? Tи знаеш ли, че тези момчета работят като коне и ти правят колата в рамките на деня. Лично те ми залепяха картера след изцепките с евтин силикон на един друг "майстор" тук.
Уважавам Вальо, при който си правиш колата, но дори и той дума не смее да каже за Любо. Така че не прави таквиа заключения. Колкото до колегата niktu, с когото говорих и по телефона, бих му препоръчал да се довери на Бат Буби и да му докара кола на много по-малко км.Ти каза ли му, че след някой и друг километър, трябва да сменя верига???
Съжалявам, че модераторите не са обективни и всяко мнение тук, което не насочва към твоята кола, се зачервява и се пише отрицателен рейтинг на автора му. Аз смятам, че за обидите към Любо и нищо не подозиращия човек с фейслифтовия аутбек в мобиле от Луково, трябва на теб да ти зачервят темата и да ти отнемат от рейтинга. Бъди здрав
|
|
30
|
|
| Пон Авг 15, 2016 9:01 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|