Отговори на тема
 Проблем при завиване наляво или надясно от място нещо тупа 
Автор Съобщение

Постове: 46
Автомобил: Subaru Legasy 2016г седан
Телефон: 0877945049
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте уважаеми колеги ,
Бих искал пьрво да се извиня за невежеството си по вьпроса който ще задам, но пьк се надявам на вашата компетентност и опит да ми дадете някакви насоки по вьпроса .
Притежавам импреза 1.6ts 2004г карам я от началото на 2015г на 183000км е и е внесена от Швейцария.Преди време„година и половина„ бях писал тук че от незнание бях сложил различни гуми карах 30км с тях имаше странно тупане като карах но след като си сложих еднаквите гуми всичко се оправи.Но уви сега след година и половина от тогава, при трьгване налявили дясно се чува едно тупане което малко ме стряска да не се счупи нещо и да ме остави на пьтя Моля ви да ми дадете някакви насоки какво да правя ходих на майстори ще ходя ипак но мисля че тук има някой който може да ми отговори по точно и да ме ночи кьм това каво ще е най доброто да направя.Готов сьм да отговарям на всички вьпроси които да ви насочат кьм сьщноста на проблема.Благодаря ви предварително за това...... помогнете направо сьм като болен като не ми работи Импрезката добре...!

Сря Авг 17, 2016 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.

Като за начало може да прочетеш тази тема : viewtopic.php?f=7&t=9631

Също така може да провериш налягането в гумите и дълбочината на грайфера.
По принцип всеки сезон предните гуми трябва да се въртят със задните, за да е едно и също износването.

Надявам се да съм помогнал с нещо.
 5

Сря Авг 17, 2016 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Tisho09 написа:
Здравей колега.

Като за начало може да прочетеш тази тема : viewtopic.php?f=7&t=9631

Също така може да провериш налягането в гумите и дълбочината на грайфера.
По принцип всеки сезон предните гуми трябва да се въртят със задните, за да е едно и също износването.

Надявам се да съм помогнал с нещо.

Здравейте надявам се че пиша на точното място за отговор .....малко сьм невеж...
Виждам че сте добре запознат ,бихте ли ми казали колко ще ми струва тази муфа и от кьде да я закупя а сьщо може ли да ползвам втора употреба според вас

Сря Авг 17, 2016 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Муфата нова нямам представа колко струва. Да сменя се, може да се поправи (рециклира) - viewtopic.php?f=37&t=18599

Преди да започнеш да ремонтираш или сменяш виско муфа трябва да си сигурен, че е от нея. Може да направиш тест на муфата: карай около 30 мин да загрее муфата и на паркинг с хубав и гладък асфалт започни да правиш кръгове с пълен ляв и пълен десен без да даваш газ. Ако започне да се чуват звуци или да прескачат колелетата муфата е за ремонт.

Нека колегите ме поправят ако греша.

Сря Авг 17, 2016 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доколкото съм запознат, рециклирането от горния пост, не е много успешено, но не искам да давам препратка към друг форум. Ако колегата иска подробности, да ми пише на лични, ще му дам актуален линк.

Сря Авг 17, 2016 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След рециклиране на муфата моя форко се кара вече 2+ години и ядове не е имало. Един единствен път след продължително софийско градско газене, при паркиране претресе и накъса, след като истина и до момента (поне докато беше колата моя) не се е повтаряло. Говоря за 25-30к км навъртяни. Не знам и новия собственик да е имал ядове. Та дали или си заслужава е въпрос на преценка, но предвид че нова е над 1000 лв, а 2ра употреба не знаеш какво вземаш , не е толкова лошо предложение.

Чет Авг 18, 2016 1:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R 150hp 2007
Телефон: 0878137942
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Tisho09 написа:
Муфата нова нямам представа колко струва. Да сменя се, може да се поправи (рециклира) - viewtopic.php?f=37&t=18599

Преди да започнеш да ремонтираш или сменяш виско муфа трябва да си сигурен, че е от нея. Може да направиш тест на муфата: карай около 30 мин да загрее муфата и на паркинг с хубав и гладък асфалт започни да правиш кръгове с пълен ляв и пълен десен без да даваш газ. Ако започне да се чуват звуци или да прескачат колелетата муфата е за ремонт.

Абсолютно същия проблем имах миналата година. След рециклирането на вискомуфата нямам никакъв проблем. И колега, твоята като е студена прави ли го при пълен ляв и пълен десен? Защото при мен на студено беше ОК, но когато покарам и загрее започваше проблема. Около 250 лв. струва рециклирането.

Чет Авг 18, 2016 6:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако се рециклира правилно, кара много. В поста си имах в предвид конкретното рециклиране, оказа се с неподходящ силикон.

Чет Авг 18, 2016 6:39 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Aleks ps4 написа:
Tisho09 написа:

Абсолютно същия проблем имах миналата година. След рециклирането на вискомуфата нямам никакъв проблем. И колега, твоята като е студена прави ли го при пълен ляв и пълен десен? Защото при мен на студено беше ОК, но когато покарам и загрее започваше проблема. Около 250 лв. струва рециклирането.

Като е студена не тупа при трьгване наляво и на дясно с малко газ но като загрее се чувства претрисане и тупане абе неприятна работа вьзможно ли и сьединителя да ми е заминал че отделя доста височко май трябва и него да сменя като ще развалям

Чет Авг 18, 2016 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здр. колеги ,
имам Форестър 2004г. струва ми се , че имам симптоми на спекла виско муфа .
При завои гумите ми много свирят а при пълен завои нещо прескача . Изчетох доста мнения из чуждите форуми и някой слагат нов силикон с визкозитет от 30 000 до 80 - 100 000 .
Какъв е най подходящият за муфата ? Сервиза в София който ги рециклира казва ,че според желанието на клиента може да я направят с по малко или по голямо приплъзване , сигурно и те използват различни по вискозитет гелове.

Вто Авг 23, 2016 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема