Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
niktu
Регистриран на: Сря Авг 10, 2016 12:27 pm Постове: 10 Местоположение: София
Автомобил: Outback II H6
Рейтинг: 11
|
Майчице! Отварям и гледам бушуват страстите тука. Съгласен съм, че има резон в това да си взема по-тънко кола и да вложа много в ремонт, но просто сега не ми се занимава с това. Играл съм я тая със седемдесетарски мерцедеси както с един кемпър и той на 40 години и знам какво е. Сега имам други проекти на раменете и не искам да се загърбвам и с автомото реставрации. Относно газта, страх не страх на тази кола ще и сложа газ. Простата сметка при разход 13 бенз, 14 газ, изминати 15000км, настоящите средни цени излиза 2500лв разлика. Тоест най-читавия ГИ се избива за 10/15к км. Изчакайте малко и обещавам че когато реша (и спестя/взема на заем някой лев) със сигурност ще попитам патило. Ще отворя тук една тема и ще можете да следите отблизо слагането на газта, настройки, инсталации и евентуалните ми бедствия.
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2016 7:55 am |
|
|
|
kerekovski
|

Всичко това, което си написал в последното мнение, е така. При H6 на B13 ламбда сондите са 4, не виждам логика при B12 да са 3. Важно е доброто охлаждане. Важно е да се подберат добри маркучи и добри скоби, които да не почнат да пускат след няколко месеца, съответно да се получават въздушни джобове. Важно е да се подбере добър изпарител с повишена мощност (в моя случай дори с 2 отделн изхода - това го прави още по-удобен). Инжекторите също са много важни. При тези автомобили няма изисквания за кой знае каква електроника за ГИ, така че тя е последното нещо, което има значение. Valve Saver флуида е добре да е с електронна помпа (дозатор). Сложиш ли вакуумна система с кранче, все едно нищо не правиш и няма смисъл. Важно е да се поддържа добре охладителната система - външно чистене на радиатори веднъж годишно. Подмяна профилактично на термостат, та дори и водна помпа (въпреки че за нея е много много работата), капачка на радиатор. Аз лично още в самото начало промих добре охладителната система, сложих нови термостат и капачка, подбрах наистина хубав антифриз с повишена точка на кипене и понижена температура на замръзване (което ми дава възможност да намаля количеството концентрат за сметка на водата и така да подобря още малко охлаждането), както и сипах Redline Water Wetter. Догодина може и да се бръкна по-дълбоко за двойно по-дебел алуминиев радиатор. Сложих и нови свещи, а и лично за себе си съм решил, че ще намаля интервала за смяната им на половина (от 100 000 на 50 000 км). В книжката за H6 пише, че трябва да се проверяват хлабините на клапаните на всеки 150 000 км и при нужда да се регулират. При B12 клапаните се регулират значително по-лесно, със специален инструмент се подменят пуловете на място. Но при B13 и H6 моторът с променливите фази на газоразпределението и променливия лифт това не се получава, налага се да се вадят разпределителните валове, което означава в повечето случаи, че се вади и моторът. При 2.5 H4 е значително по-лесно регулирането на клапаните, въпреки че се прави на по-чести интервали. Проблемите с гарнитурите на H6 се дължат предимно на това, че блокът е open deck и ако се преправи на semi-closed deck нещата стават чувствително по-издържливи (Тенчо е много наясно с това и мисля, че дори самият той го е правил неведнъж). Електролизата също се посочва като голям проблем, помагащ за разрушаването на гарнитурите - имаше някъде в този форум много добра дискусия, свързана с това. Разбира се и при едно добро прегряване няма как да не ги духнеш. Темата отиде много встрани, но е важно, колегата да е наясно с тези неща, като прави избор на H6.
Аз лично не се занимавам професионално с това, малко по-встрани ми е професията. Автомобилите са ми хоби от много години и ползвам чужди услуги изключително рядко, най-вече когато нямам условия и време да си реша сам проблемите. И понеже си ги правя точно за себе си, не допускам компромиси с нищо. Ако си търсиш читав човек за ГИ на твоите коли, аз лично Радо не го познавам, но пък познавам Тони от Динамик Арт сервиз (в предния ми пост пуснах линка), виждал съм му работата на живо, включително и на мен ми е помагал и бих го препоръчал с две ръце. Определено знае, какво прави. Не е коректно да споменавам на мен колко ми е струвало газифицирането на H6-цата, тъй като съм давал пари само за частите (при това с прилични отстъпки) и за някой и друг дребен инструмент, който не съм имал възможност да взема на заем от приятел този път. 10 000 км може би няма да стигнат за избиване на първоначалната инвестиция, но 20 000 - със сигурност ще са достатъчни.
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2016 10:27 am |
|
|
|
Vmax
|

Премахнати са всички отрицателни рейтинги, които бяха поставени без коментар. Не спамете повече - има достатъчно теми за газифицирането, гарнитурите и подръжката на Н6. Всеки си има право на мнение и своя истина, но не и да го налага на останалите.
Евро82 - модераторския екип не е на дежурство и пост 24 часа и не си изкарва парите с разчистване на форума и задоволяване на прищевки на един или друг онеправдан, нито пък фаворизира един или друг потребител. Ако на някой не му харесва модерирането присъствието във форума не е задължително.
За теб специално - относно газифицирането мога да ти покажа и обясня как става без проблем тази операция и с какво ( питай Любо щом се познавате )
Към автора на темата - потърси във форума за една тема - тайна на колите нов внос, мисля че ще ти е от полза. И преди бяхме писали че има няколко начина за сдобиване с кола - щесе опитам да ги класирам по без-проблемност:
1. Нова от магазина 2. Употребявана от дилъра със сервизни документи 3. Нов внос от дилър с документи чрез доверено лице ( Бат Буби, твой приятел и т.н. ) 4. Покупка на кола от 2-ри собственик, с документи за обслужване и след преглед в сервиз ( както е колата на Феникс ) 5. Покупка на кола с ПТП или повреден двигател, но на малко километри от застраховател или дилър на марката. 6. И на последно място - покупка от автокъща в БГ.
Естествено по тези точки и цената се променя в посока надолу, заедно с качеството.
Успех с търсенето.
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2016 11:27 am |
|
|
|
Greg4o
|
|
Почти две страници спам. Колеги има си теми за всичко освен можеби тема : На мен колко ми е голям или хайде да си ги премерим. Човекът търси кола. Вие му открихте основи на двигателостроенето. Не казвам ,че не сте полезни ,но не тук моля. Иначе е забавно.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
15
|
|
| Сря Авг 17, 2016 11:00 pm |
|
|
|
niktu
Регистриран на: Сря Авг 10, 2016 12:27 pm Постове: 10 Местоположение: София
Автомобил: Outback II H6
Рейтинг: 11
|
Здравейте колеги, Много ви благодаря за насоките и мненията. От четвъртък съм горд собственик на синият Аутбек на феникс. Относно опасенията да ме откажете от марката, искам да кажа точно обратното. Тези страсти показват сериозна привързаност и отношение към вашите автомобили. Сега след 600 километра със Суби тоя уикенд с 5 човека багаж до горе и куче започвам и да разбирам защо... За достоен завършек на темата за закупуването на този прекрасен автомобил споделям тази снимка от вчера от Беклемето. 
|
|
11
|
|
| Пон Авг 22, 2016 8:47 am |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|
Честито! 
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2016 9:09 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Честито! Наистина си направил много добър избор.
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2016 9:11 am |
|
|
|
Ralitex
Регистриран на: Чет Яну 14, 2016 7:32 pm Постове: 138 Местоположение: Ловеч
Автомобил: Outback'03 Facelift H6 3.0 АТ
Телефон: 0877884945
Рейтинг: 21
|
|
Честито! Тази кола няма да те разочарова.
_________________ Трудните времена отминават, коравите хора остават!
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2016 10:22 am |
|
|
|
evro82
Регистриран на: Пет Дек 23, 2011 12:12 pm Постове: 193 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6 Limited,2010
Телефон: 0898316497
Рейтинг: 91  
|
|
Честито,приятел! А към останалите -fenix веднага да почерпи на някоя Субару среща с някоя каса бира. Такава хубава реклама направихме на колата
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2016 2:07 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |