Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Диагностика на катализатор 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

имам съмнения в катализатора на Форестъра. Кажете ми, моля, къде да отида за диагностика в София. Разходът се вдигна доста осезаемо, няма грешки, има мирис, загуби малко пъргавина. Показателите на предната ламбда сонда са постоянни, доколкото на втората са в много голям диапазон, което мисля че е показателно, но все пак не съм специалист. Изчетох постинги, но не разбрах къде да отида.
В Софив съм, колата е Форестър 2.0 Х, 2006.

Благодаря!

Съб Авг 20, 2016 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако мирише на развалени яйца отзад и колата не е толкова динамична при висока скорост е за смяна.
Втората сонда не изписва ли грешка?

Нед Авг 21, 2016 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Втората сонда не показва грешка, но показателите й (волт) се колебаят в много широк диапазон, от 0,8 до 5 примерно, не помня точно. Четох преди време, че това е признак за запушен катализатор. Разходът се вдигна с близо 3 / 100!

Нед Авг 21, 2016 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кола на 10 години - нормално е да го смениш или да сложиш резонатор.

Нед Авг 21, 2016 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема