| Автор |
Съобщение |
|
vizor
|

Купих го за моята кола, но се оказа, че по шаси съм с едно клапанно тяло, а излиза друго. Става за всички, които са с разпръснати соленоиди навсякъде по клапанното тяло. Или така нареченото Phase 2 Version 1. В случая включва 99% от импрезите с 4еат до 2006-7 година, outback, forester до 05.2003г, legacy (не мога да кажа точно годините  ). Направено е за smooth shift и за да може да държи на няколко десетки коня повече. Перфектно за такива, които ще надуват до към 300, но не и нагоре, защото вече иска high stall torque converter и HD кит. Навън за този ъпгрейд взимат по 500 долара до 600 паунда за да ти го направят. Всичките фирми като ITP и level10 (преди са ползвали резисторчета за вдигане на line pressure) го ползват и го монтират директно, после ти връщат клапанното тяло и ти взимат един тон кинти за 1 час работа. Ако някой има интерес - нека пише. Цената му е 90лв. Толкова ми излезе. Ако искате да си го купите - струва 33 долара + доставка до БГ (или евентуално Англия - после БГ) струва 55$ (най-ниското, което намерих, а ми предлагаха и за по 120$ де!) + мито + акцизче. Ако някой има интерес нека пише. Прикачени файлове:
ratiotek.PNG [ 66.61 KiB | Прегледано 969 пъти ]
Става за всички кутии с тези valve body-та 
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 3:28 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
С такъв кит съм на SVX-a ( но по-стария модел - Фаза 1 ) и мога да потвърдя, че е много готина комбинация. Определено е много добро съотношение цена/ефект.
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 4:43 pm |
|
|
|
vizor
|
|
SVX-а със същото клапанно тяло ли е? Че не съм много запознат. Да знам да ги вкарвам в листа и тях. Според мен кита е перфектен след цялото четене из нета, което четох няколко месеца, но недочетох явно. Ако някой го иска - нека драска. Иначе, според мен, за тези пари си е чудо наистина. А и не се занимавате с доставки, мита и какви ли не глупости, които трябваше аз да решавам как да се оправям. А и в Европа не се продават. US и Австралия само.
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 4:46 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
| Пон Авг 29, 2016 5:09 pm |
|
|
|
vizor
|
|
Да. Сетих се с кое е. Този кит не ставаше за тях. Трябва на transgo в случая за по-старите 4eat phase I
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 6:37 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Тъкмо щях да кажа, че прилича на кита на Transgo за смешни пари. В американските форуми дори има ръководство за инталиране. Направил го е един от доставчиците на ъпгрейд китовете (hexmode). Тези ранни модифкации на клапанното тяло имат доста недостатъци и такъв кит е направо задлжителен. Успех с продажбата!
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 8:38 pm |
|
|
|
vizor
|
|
Благодаря. Този кит е един от първите. Един пичага го прави в California. Малко е сприхав по мейла и правят само няколко кит-а като цяло. Иначе да, Direct control-а отначалото е ужас. След като преместят соленоидите и duty-то при другите клапани, сменят дизайна и вече става доста по-идеотоустойчиво. Парите наистина са смешни за такъв комплект. Вътре в комплекта има инструкция с всички болтчета, гайки, пружинки и всичко останало. Направено е като за полуидиот да може да го направи.
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 8:52 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
С инструкции или без тва си е сериозна реконструкция и си иска условия: - миещ препарат за цялото тяло - специална грес за първоначално смазване - безпрашна работилница - над средното ниво техничарство за да разбереш смисъла на тази интервенция и начина на функциониране на клапанното тяло Ефекта се засилва ако се бутнат и DBW таблиците ( за моделите с DBW).
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 9:08 pm |
|
|
|
vizor
|
|
До колкото знам Любо ги прави добре промивките на клапанните тела и може да ги отваря. Не е задължително да ги мажеш със специалната АТФ грес, но определено помага при съчмите примерно, защото не мърдат от там, когато ги слагаш. Без никакви познания разглобих и почистих моето.
|
|
|
|
| Пон Авг 29, 2016 9:18 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
|
За Outbacк B12 B 99-03 г става ли?
|
|
|
|
| Вто Авг 30, 2016 8:11 pm |
|
|
|
vizor
|
|
| Вто Авг 30, 2016 8:11 pm |
|
|
|
vizor
|
|
Тъй. Става и за аутбек 2002г. Проверено. Общо взето всички phase II version 1 става. Дори и на по-старите автоматици, които са с Phase II кутии от 99-та насам.
|
|
|
|
| Вто Авг 30, 2016 8:49 pm |
|
|
|
vizor
|
Не мога да си едитна предното мнение, но запазено за колегата SpliFF. Той ще им се радва май 
|
|
|
|
| Вто Авг 30, 2016 10:21 pm |
|
|
|