Отговори на тема стр <  1, 2
 Крушки за дълги светлини (халоген) - Osram vs Philips? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
opelcrumper написа:
Nightbreaker-a ми казаха, че бил в жълтата гама...

Зависи какво разбираш под жълтата гама. Определено не е като ксенон на 4300к (което аз разбирам като бели и всичко нагоре ми синее отвратително), но със сигурност е доста по-бяла светлината от обикновенна халугена крушка. Със сигурност е над 3500-600к. По документация май го даваха към 3900к.
Също така е по-жълт от Осрам CoolBlue-то, което според мен е по-слабо и не е бяло, ами синкаво.

За мен лично НБ unlimited си е идеалната халогенна крушка на сравнително поносима цена за рефлекторен фар. Ако в следващите версии малко и удълцат живота ще е перфектна.

Пет Сеп 02, 2016 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 118
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
deyan_g написа:
opelcrumper написа:
Nightbreaker-a ми казаха, че бил в жълтата гама...

Зависи какво разбираш под жълтата гама. Определено не е като ксенон на 4300к (което аз разбирам като бели и всичко нагоре ми синее отвратително), но със сигурност е доста по-бяла светлината от обикновенна халугена крушка. Със сигурност е над 3500-600к. По документация май го даваха към 3900к.
Също така е по-жълт от Осрам CoolBlue-то, което според мен е по-слабо и не е бяло, ами синкаво.

За мен лично НБ unlimited си е идеалната халогенна крушка на сравнително поносима цена за рефлекторен фар. Ако в следващите версии малко и удълцат живота ще е перфектна.

Днес ги пробвах (osram cool blue intense + 5000k). Светлината е бяла и се припокрива идеално с късите, но като сила не са нищо впечатляващо, а уж са +50%.

Бих ги сравнил с един nightbreaker unlimited, но за момента не ми се купуват нови крушки... по-скоро в старите ме дразнеше преплитането на цветовете на светлините... Е-е-ех като се сетя за новите автомобили с ксенони къси/дълги как хубаво светят...

Не мога да си представя nightbreaker-a дали жълтее, или просто не е абсолютно бяло... съдейки по горния пост на колегата просто не е идеално бяла, но не и жълта...

Съб Сеп 03, 2016 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2