Отговори на тема
 Проблем при потегляне по наклон 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,днес неприятно ме изненада следния проблем, при потегляне по наклон на първа предавка губи мощност и гасне, потеглих след включване на бавни Форестър 2009г. 2000 кубика .ръчна скоростна кутия .Имате ли идея какъв може да е проблема.

Нед Сеп 04, 2016 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно хилхолдера трябва да се регулира. Използвай търсачката.

Нед Сеп 04, 2016 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Задържа хилхолдъра. Може би няма да се оправи с регулиране. Най-лесно е да го откачиш като освободиш жилото. Намира се под спирачната помпа.
Разбира се има вариант да се ремонтира, но ще коства средства.

Пон Сеп 05, 2016 8:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за информацията.

Пон Сеп 05, 2016 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Има ли начин за изключване на асистента ?

Пон Сеп 05, 2016 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Нещо интересно което открих
Hill подпомагане е вградена функция на VDC система. Когато светлината е включена, това е индикация, че Hill Assist функция е деактивирана. Опитайте тези стъпки, за да получите това става отново.

От ФЩМ

2. връщане на Hill Start ASSIST OFF MODE (6 MT MODEL)
ЗАБЕЛЕЖКА:
процедура операция за връщане от хълма започне да подпомага OFF режим.
1) Паркирайте автомобила на равна повърхност, и се прилага ръчната спирачка.
2) Спрете двигателя.
3) Рестартирайте двигателя.
4) След рестартиране на двигателя, проверете дали ABS и VDC предупреждение светлината изгасне и предупредителни спирачката светва.
5) Продължете да натискате копчето за VDC промяна на режима при работещ двигател.
6) VDC предупреждение светлина & VDC индикаторът мулти режим ще осветява от жълто до зелено след 8 секунди, предупреждение VDC светлината & VDC индикаторът мулти режим ще се вдигне.
7) В рамките на 5 секунди след предупреждение VDC светлината & VDC индикаторът мулти режим на излизането, освободете превключвателя за VDC промяна на режима и натиснете превключвателя за VDC промяна на режима за пореден път в рамките на 2 секунди.
8) Hill започне да подпомага предупредителна светлина изгасва.
9) Спрете двигателя.
10) Рестартирайте двигателя.
ЗАБЕЛЕЖКА:
• Hill Start функция за подпомагане не се връща, докато повторно запалване на двигателя.
• В случай на погрешно процедура операция, спиране на двигателя и да започне от етапа (1) отново.

Пон Сеп 05, 2016 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мисля че му намерих изключването :beer:

Просто мислех, че ще споделят процедурата с всички хора, себе си, че мразя тази функция, включително.
Спрете автомобила си в жилищна площ, се прилага ръчната спирачка и изключете двигателя.
Рестарт на двигателя.
Натиснете бутона VDC и задръжте, докато disabled.Do не вземе пръст от бутона.
Светлината ще отидат жълто, зелено и тя ще се изключи.
В рамките на 5 секунди от на VDC светлина защитно изключване, освободете бутона.
В рамките на 2 секунди от отпускането бутон, натиснете бутона VDC отново и и хълм спомагателна светлина ще светне на таблото.
Изключете двигателя.
Рестарт на двигателя.

Пон Сеп 05, 2016 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Става все по -интересно......системата си работи на малки и средни наклони, като задържа спирачката за 2 секунди, но на голям наклон не може да се изфорсира и загасва, може да тръгне само при включване на бавни. Карал съм доста 4по4 , с такъв проблем не съм се сблъсквал.

Пон Сеп 05, 2016 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, от кога колата е при теб? И каква е историята на този симптом?

Вто Сеп 06, 2016 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Около месец ,имам и други возила и не бях я разхождал по баирите. Замислям се дали стабилизиращата система не отнема газта .

Вто Сеп 06, 2016 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще споделя до какви изводи стигнах без да имам претенцийте на разбирач, на тази марка която имам от съвсем скоро.
Хилхолдера задейства след отпускане на спирачния педал за около 1-2 секунди задържа след което освобождава спирачката, което сигурно малките япончета са го предвидили като екстра за госпожички с токчета.Моята реакция на прехвърляне на крака от спирачката на газта естествено на голям наклон е по бърза и се получава че аз си давам газ а тази съмнителна екстра държи спирачката.....и колата гасне. Може да му се свикне ако не се кара често по баири за което съм я купил иначе щях да си карам бавареца. Решенията според мен са следните: изключване по начината които споменават от американчетата по горе, потегляне при включване на бавни, или използване на ръчна ,което автоматично изключва тази "екстра " дори при едно зъбче дърпане.

Сря Сеп 07, 2016 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема