|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
askeless
|
|
Ясен е проблемът със запалването, купува се еку с имобилайзер и ключ. Не е толкова трудно за намиране. Освен това картите на стоковите еку-та позволяват своеволия, моторът също. Знам такъв Форестър , който на сток вътрешности се кара с тд05-16 и не е счупил мотор. Колегата @1040 също има коментари за сток мотор на Форко с вф35 на 1 бар, който чак след известно юркане духнал гарнитури. Никой не казва идеално, но не е невъзможно. Не виждам защо трябва да се ехидничи по темата.
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 7:58 am |
|
|
|
Vami
|
vzidarov написа: ... 100к километра, се прави ребилд на двигателя... Аз също карам Субару, но гледам на нещата, такива каквито са. Ще си позволя да цитирам един уважавам от мен механик, който работи в официален сервиз на Субару и то в страна, където изобщо не са чували, че колите могат да вървят на газ. Цитат: Единия колега има брат близнак, механик във Волво. Нашия 20 години в Субару, другия 20 години във Волво. И колкото пъти види при нас какво е, и се фаща за главата. Те там отварят един двигател на година. При нас е като ремонтен завод.
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 8:06 am |
|
|
|
vzidarov
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
|

askeless написа: Ясен е проблемът със запалването, купува се еку с имобилайзер и ключ. Не е толкова трудно за намиране. Освен това картите на стоковите еку-та позволяват своеволия, моторът също. Знам такъв Форестър , който на сток вътрешности се кара с тд05-16 и не е счупил мотор. Колегата @1040 също има коментари за сток мотор на Форко с вф35 на 1 бар, който чак след известно юркане духнал гарнитури. Никой не казва идеално, но не е невъзможно. Не виждам защо трябва да се ехидничи по темата. И аз смятам, че ако не се оливаш, какво толкова да стане...  Аз вече се прежалих, че ще я направя тази кола да ми носи удоволствие, защото от както съм я взел... не съм видял много такова. Явно съм взел някой гроб, който сега се опитвам да съживя и все си мисля, че тази марка е утопия... Дано да греша и за това искам да разбера какво може и не смятам, че това, да вдигнеш 80 к.с. примерно, ще е свързано с "МНОООГО" пари, а и знам, че тези коли имат потенциал - пък нека видим... Vami написа: vzidarov написа: ... 100к километра, се прави ребилд на двигателя... Аз също карам Субару, но гледам на нещата, такива каквито са. Ще си позволя да цитирам един уважавам от мен механик, който работи в официален сервиз на Субару и то в страна, където изобщо не са чували, че колите могат да вървят на газ. Цитат: Единия колега има брат близнак, механик във Волво. Нашия 20 години в Субару, другия 20 години във Волво. И колкото пъти види при нас какво е, и се фаща за главата. Те там отварят един двигател на година. При нас е като ремонтен завод.
Да, знаем с какви горива, масла и части караме... Наскоро сменях термостат... Изкара два месеца и блокира в затворено положение... Сещаш се нататък...  А за горивата няма да коментирам. Поне хубави масла все още можеш да намериш. Добре, че има хора, които се занимават да ги вкарват... 
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 8:57 am |
|
|
|
srg
|
Vami написа: vzidarov написа: ... 100к километра, се прави ребилд на двигателя... Аз също карам Субару, но гледам на нещата, такива каквито са. Ще си позволя да цитирам един уважавам от мен механик, който работи в официален сервиз на Субару и то в страна, където изобщо не са чували, че колите могат да вървят на газ. Цитат: Единия колега има брат близнак, механик във Волво. Нашия 20 години в Субару, другия 20 години във Волво. И колкото пъти види при нас какво е, и се фаща за главата. Те там отварят един двигател на година. При нас е като ремонтен завод.
Като почнат Volvo да правят коли, които да привличат yobo прослойка от потенциални купувачи, които да търсят и все още да асоциират марката с понятия, определения и имена тип "rally", "Colin McRae", "off-road" и т.н., тогава и ще изравнят сили в отварянето на двигатели 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 9:26 am |
|
|
|
1040
|
|
Повечето такива проекти така да го наречем завършват с изтропали лагери, духнали гарнитури или в по - лошият случай счупени бутала между сегментите. Правилният начин за да се тръгне по пътеката е да се ребилдне мотора с нови лагери било то оригинални, състезателни или просто нови лагери. Мощността, която търсиш не е нещо, за което да се притесняваш, просто мотора ще бъде стресиран допълнително и ще скъси живота значително спрямо стандартната ти конфигурация от 170кс.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 9:29 am |
|
|
|
vzidarov
|
Говори ми в $$$$ 
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 9:58 am |
|
|
|
1040
|
|
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 10:31 am |
|
|
|
vzidarov
|
Не се сетих...  Благодаря! 
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 10:51 am |
|
|
|
Vmax
|
|
tst по горе ти подсказа единствения правилен начин - сменяш модела с по-новия. По тази пътека няма таван на разходите, по скоро е + безкрайност.
Виж темата за тунинг на Форестър в Тунинг раздела и ще ти стане ясно
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 10:54 am |
|
|
|
vzidarov
|
Чел съм я, просто някои неща не ми станаха ясни и не ми стават... За сега нямам възможност за по ново скуби... Опитах се да го продам моето, ама явно му искам повечко и нямаше много желаещи.  Сега искам да си го надуя малко, да ми слага повече усмивка. 
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2016 11:53 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |