Отговори на тема
 Субару - сервиз, обслужване 
Автор Съобщение

Постове: 22
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Харесах си Форестър 2004 , турбо. Първото което искам да попитам е - какво ви е впечатлението от вместимостта на багажника? Имам три деца и е важен фактор багажника ROFL Не съм фен на газовите и едва ли ще му слагам. Събирам и чета всякаква информация за тази кола но най вече ме интересуват тънкости при евентуалният оглед на автомобила, технически грамотен съм затова моля ви за съвети.
Кои са сервизите и хората разбиращи от Субару в София - искам да ангажирам майстор с огледа на автомобила, естествено срещу заплащане. Говорим за майстор който държи на името си ,и който в последствие ще обслужи автомобила.
Относно обслужването - от къде мога да си изтегля сервизно ръководство?
Каква марка са маслота ( двигател, скоростна кутия) препоръчано от производителя ?
Нека хора със опит да споделят за смяната на консумативите и марката им. Както и поставянето на иридиеви свещи, k&n филтър , и препоръки за изпускателна система - тези компоненти ще изискват ли ремап?
Как стои въпроса със турбината - какакви са признаците за нередност при работата и, профилактика и upgrade.
Ще съм благодарен на всеки отговор.

Нед Сеп 04, 2016 8:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
search.php

Нед Сеп 04, 2016 8:24 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Препратката към търсачката беше много полезна и доста отговори намерих , но май се оказа че във Бургас качествен сервиз на Субару няма.
Относно багажника видях снимки на бидони, касетки ябълки и прочие, но не прочетох мнение дали е удачен за семеен автомобил.
Нека някой сподели какъв данък плаща за Турбо - Форестър и дали има, ,вратичка, , за данъчно облекчение - категория товарен.

Чет Сеп 08, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей Е,аз ссъм с две деца на 6 и 1 години и немска овчарка на 4 ,количката отгоре на тавана ,две столчета на задната седалка и няма място аз съм с аутбек а неговия багажник е по голям от на фори.

Чет Сеп 08, 2016 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Принципно и аз съм на мнение, че Аутбека събира повече. На форестъра има височина , но не е много дълбок на вътре.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Чет Сеп 08, 2016 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет,

Ако търсиш място ( а с деца общо взето това е доста важно) Аутбек е отговора.Особено, както казваш, че са три. Определено е с по голям багажник, но мястото никога не стига. Форестъра с две седалки на задната седалка, по средата е доста трудно да има човек, дори жената да е 50кила с мокри гащи. В София на Форко 2,5 Турбо 2006 година е 390лв. Във ВТ сигурно е с 200лв отгоре. Има калкулатори в нета, които долу горе улучват цената. Освен ако не вземаш чисто нов автомобил. това с регистрирането като товарен не мисля, че е оферта. Имаше и теми, където се дискутираше точно това. Имай в предвид, че когато е регистрирана така, стане ли на 10 години минаваш на техн. преглед на 6 месеца. Отделно разправии с колко места може да имаш и подобни. Според мен ако данъка ти е проблем, не си вземай турбо.

Общо взето едни напречни греди плюс кутия за багажника решават проблема, но е много вероятно да ти се наложат и с Аутбек, когато си.

Мое лично мнение, за 5 членно семейство, Форестъра е ще ти дойде малък.

За сервизи има тема и за това "Бял списък..." - viewtopic.php?f=10&t=67&hilit=%D0%91%D1%8F%D0%BB+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA. Аз лично ходя при Тенчо и съм доволен.

Много полезна тема - viewtopic.php?f=1&t=15245, която може да прегледаш и ще намериш доста отговори.

Успех с търсенето и да не забравиш да се похвалиш, когато намериш твоят автомобил. :beer:

Чет Сеп 08, 2016 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите и препоръките,
Аутбек също много ми харесва но е по дълъг и колкото и тривиално да звучи се съобразявам със габаритите заради малкото място за паркиране и подход към гаража. Оказа се много трудно намирането на автомобил, който да покрие всичките ми критерии -
Габарити - за града и за гаража
Проходимост - за пътищата и обстановката зимата
Багажник - семейството
Двигател - тегля колесар със мотоциклета си
Това лято карах ленд ровър дискавъри - чудесно е, всичко се събира и покрива всички критерии освен габарити. В града е ад, а заедно с колесара е. .. а
Голям радиус на завой.
Гледах много коли и джипове, и мисля че фори е МОЯТ вариант.
Харесах кола, и обещавам ако я купя да се похваля , но все пак ако някой има нещо впредвид да каже - търся след 2004

Пет Сеп 09, 2016 12:25 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
....а и, без газово или някога монтирано газово, или дизел
Търся си турбо - фори бензин

Пет Сеп 09, 2016 12:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами щом и габаритите са важни, да определено, Фори е по оптималния вариант. С напречни греди и кутия отгоре, а и при положение, че няма да слагаш газова, която ще премести резервната в багажника, ще уплътниш нещата.

Според мен за дизел не си и помисляй, като гледам годината, която търсиш. viewtopic.php?f=18&t=10972 Има цял раздел по въпроса "Защо не?". Дизелите, не са им силната страна на Субару, така че споре дмен бензин и щом ще теглиш колесар, както правилно си се ориентирал -турбо. Разхода не е малък, но то неможе всичко.

Успех с избора и задължително през сервиз, че иначе може да патиш доста. Не, че неможе да има нещо скрито, но...

:beer:

Пет Сеп 09, 2016 8:39 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, преди два месеца се сдобих с мечтаният форестър 2,5 xt - и след пълна профилактика при Дани го карам и не мога да му се нарадвам. Много динамичен и пъргав за габаритите си. Побирам цялото семейство и всичкият багаж. Хапва си здраво и данъка и застраховките не са нискобюджетни но си заслужава. Сега остана да си намеря едни хубави джанти ( че сегащните ме дразнят ) .

Прикачени файлове:
DSC_0034.JPG
DSC_0034.JPG [ 3.76 MiB | Прегледано 831 пъти ]
Съб Дек 31, 2016 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита придобивка, със здраве да се кара.

Пон Яну 02, 2017 7:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема