Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Поддръжка на кожен салон 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря утре ще разгледм моята.

Sent from my C6902 using Tapatalk

Пон Сеп 05, 2016 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята няма такива нещо, й ба седалката няма такива маркери, днес я изследвах.

Sent from my C6902 using Tapatalk

Вто Сеп 06, 2016 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 169
Автомобил: Subaru Outback 3.0 H6 2006
Телефон: 0878887867
Рейтинг: 199
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Момчета аз използвам продукта на MA FRA - италианска фирма, която смятам, че си знае работата. Приятел ми каза, че имат договор с Ферари за поддръжка на салоните. За почистване използвам CHARME DETERGENT. Плюс е че чисти много добре и си личи, лошото е че за едно чистене отива една опаковка и то без труднодостъпните места. За подхранвам CHARME NUTRIENT - ненормална паста за подхранване. Използвах я в старото Subaru Impreza 2009, когато я докараха никога не беше мазан салона с две намазвания имаше невероятен ефект, сега я използвам и за Outback-а. Плюс че омекотява много кожата и мирише приятно минус е че след, като я намажеш трябва да чакаш поне едно денонощие, а после трябва да минеш пак салона да изчистиш остатъци.

2019 април до днес - Subaru Outback 2006 3.0 H6 -again

Сря Сеп 07, 2016 9:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 118
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Както бях споменал взех копмпекта на CarPlan... Или не е достатъчно силен, или аутбека беше доста замърсен.

Та направо отидох на автомивка за пране на цял салон + кожа с Tornador + MA-Fra. Първо за показно (на 1-та задна седалка безплатно ми изчистиха долната част и разликата м/у съседната беше УАУ). Поинтересувах се какво е това Торнадор и подходящо ли е за кожа... та има доста клипчета в интернет.

Резултата е доста добър, но не и перфектен (може би аз очаквах да стане като нова)... а и цената не беше никак евтина - 130лева (табло, врати кори, кожен салон, под, багажник + 2 колана). Освен пране включваше и "намазване" с лосион за кожа... Както и да е... държа на това в колата да ми е чисто и приятно... Сега ще си я поддържам...

Изображение

Изображение

Не съм доволен от това, че по конзолата има тук-там едни малки капчици, които се появиха след чистенето (може би препарат) и не се махат лесно. Направих им забележка... чистиха, чистиха на място но все още има.

С какво е подходящо (нещо на спиртна основа?) да пробвам да ги изчистя?

Пет Сеп 09, 2016 8:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Subaru Outback 04 H6
Телефон: 0876187609
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според мен е от обезмаслител просто е паднало капка и не почистено и е станало така казвам го от опит понеже работа на автомивка.
Варианта да се почисти е с кърпа или четка за зъби със обезмаслител но маи с обикновен няма да стане според мен но има и опасност да се прегори кожата от много търкане

Пет Сеп 09, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 118
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
The Wolf написа:
Според мен е от обезмаслител просто е паднало капка и не почистено и е станало така казвам го от опит понеже работа на автомивка.
Варианта да се почисти е с кърпа или четка за зъби със обезмаслител но маи с обикновен няма да стане според мен но има и опасност да се прегори кожата от много търкане

За щастие по кожата няма нищо... само по пластмасовата конзола около скоростите... Те пробваха с някаква най-финната паста за полиране, в началото бях в шок да не се нареде пластмасата, но... а бе там се осраха, честно казано. Там ми е забележката... Та в/у пластмасата да пробвам с обезмаслител Meglio или?

Пет Сеп 09, 2016 9:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Subaru Outback 04 H6
Телефон: 0876187609
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
opelcrumper написа:
The Wolf написа:

За щастие по кожата няма нищо... само по пластмасовата конзола около скоростите... Те пробваха с някаква най-финната паста за полиране, в началото бях в шок да не се нареде пластмасата, но... а бе там се осраха, честно казано. Там ми е забележката... Та в/у пластмасата да пробвам с обезмаслител Meglio или?

Еми може но не знам дали с meglio ще стане но не пречи да се опита и с кърпа или четка за зъби да се разкрие може и да стане но гледаи да не стане на стачки че пак ще се отличава.

Пет Сеп 09, 2016 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз не бих рискувал с обезмаслител върху пластмасата. Най- добре паста полир или шлайф , както се правят фаровете. И аз отдавна и се каня на тая пластмаса че ми е малко надраскана , но за сега съм я минавал само ръчно , и ефекта е доста по -малък от колкото с машинка.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Съб Сеп 10, 2016 7:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Outback H6,2007
Телефон: 0884545974
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте.
Вчера ползвах продуктите на Автореновация и съм доволен от тях.Падна доста търкане но мисля че след 10-на дена пак трябва да повторя поне
шофьорската седалка.Само една особенност за колегите които искат да ги използват е че почистващия лосион сваля и замаскираните петна по салона
с някаква боя подобна на реалния цвят на салона(масова практика на джамбазите),така че ако мислите че салона ви е боядисван или се съмнявате и не искате неприятни изненади,по добре не го ползвайте.Аз лично съм много доволен,кожата стана много приятна на допир и мириз.
Поздрави.

Пон Сеп 19, 2016 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3