Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
|
Колеги, бих искал мнение от някой карал и Legacy и Legacy Outback. Оглеждам се на нова колица и се насочвам към Legacy пак, но бих "преживял" и Outback евентуално. След 2003-а, 2.5 автоматик, евентуааално 3.0 ако много ме грабне. Бек не съм карал никога (то и автоматик не съм) и ако някой е крал и двете, ще съм благодарен да сподели впечатления.
Карам основно градско в София и междуградско, много, много рядко лек offroad (да закарам баба до гробища, да паркирам на поляна и т.н.). Като ниското Legacy ми харесва как се държи на завои, а бека ме притеснява че би се накланял повече. От друга страна с Legacy-то понякога опирам тук-таме и поразкъртвам ауспуха, което би се избегнало с Outback. Всеки път като пробвам Бек ме е някак грубо усещането и както че видимостта ми много изчезва (колчета, брони на други коли и прочие), но предполагам се свиква.
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2016 2:35 pm |
|
|
|
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
|
Не бих казал, че Бека е нестабилен в завои или, че се накланя много. Обикновенно е по-скъп. Ако често се случва да задираш си вземи Бек. Ако е два-три-пет пъти в годината не знам дали има смисъл. С височината се свиква изключително лесно. Обратния път е труден - от високо към ниско. А с автоматика се свиква също много лесно, особено градско в София. Един два пъти ще захапеш волана, щото решаваш да натиснеш съединител, но всъщност скачаш на спирачката 
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2016 9:41 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Kато собственик и на двете , първо с бек сега с легаси, лагасито, поне моето има много повече екстри от бека за по-малка покупна цена, моето има обурудване на H6 без таблото и VDC off тях аз съм ги слагал. Мотора е едно към едно, предполагам има малка разлика в килата в полза на бека, но може и да няма заради въздушното и компресора , легасито е 1660 кг мисля. Моето е дигнато и не опира , но и преди свалено пак не опираше, лагасито завива много повече от бека , заради по малките гуми, оттатм и по евтини 8 гуми( 205/55/16) а не (215/60/16). Бека не се клати в завоите в заблуда си , сега дигнатотот легаси има повече боди-рол от бека ми преди. 2,5 мотора с автоматик е адски муден и на бек и на легаси , 3.0 вече по бива , със скорости нещата са доста по динамични и на бек и на легаси за 2,5. От това което описваш си за легаси, ако си рибар като мене или планинар си за бек.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2016 10:03 am |
|
|
|
dido76
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2016 2:48 pm Постове: 27 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 (165 Hp) Automatic 06
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте момчета. И на мен ми предстои трудният избор м/у двата модела. Везната ми клони към 2.5 автомат, но това го има и в двава модела, което ми прави иабора супер труден. Ако някой реши да ми даде съвет на кое да се спра, ето малко за мен: Спокоен шофьор съм (е от време на време не), не съм рибар, не ходя по високи местности и не ми се е налаголо, карам най-вече градско в София (около 40км на ден), рядко пътувам извън, не знам какво друго... Трудно ми е да се спра на модел от двата, може мотор 2.0 136 ръчка, но...вие кажете повече. Благодаря ви предварително, силно се надявам да стана част от вашия форум и събития!
|
|
|
|
| Съб Сеп 03, 2016 4:38 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
| Съб Сеп 03, 2016 9:03 pm |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
Взех си за себе си решението - Легаси 2.5 ръчна, вярната двойка ще я пусна за продаба тия дни като я наснимам. Не се чувствам много комфортно в бек и това е, със сигурност се свиква, ама в моя случай няма и нужда. Темата мисля че е би била доста полезна за следващите чудещи се  Много благодаря за отговорите 
|
|
|
|
| Съб Сеп 17, 2016 9:14 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|