Отговори на тема
 Проблем с осветление 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой да знае случайно кой бушон отговаря за осветлението на ключа и купето при отворена шофьорска врата?
При отваряне на другите врати няма проблем всичко светва...

Пон Сеп 05, 2016 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
По-скоро си виш бутона за отворена врата. Като отвориш вратата показва ли ти я на таблото?

Сря Сеп 07, 2016 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Порових се малко в ръководството и всичко води до бушон номер 2, намиращ се в кутията с бушони в двигателното отделение.
Изображение

Като за начало написах в търсачката Room Light и Key Illumination Light.
Излязоха следните съкращения FB-8 и FB-34:
Изображение
Изображение

Отново прибягнах до търсачката и написах FB-8 и FB-34 - и двете съкращения водеха до предпазител 2 в кутията с бушони при двигателя.
Изображение
Изображение
Като съкращението M/B е Main Fuse Box
Изображение

Моето мнение е да търсиш някъде другаде проблема, тъй като този предпазител касае и други неща, като радио, часовник, циферблат и др. неща, описани в снимките по-горе.

Моля колегите да ме коригират ако не съм разчел правилно схемите.
 7

Сря Сеп 07, 2016 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, показва ми я иконата за отворена врата...
Пробвах да сменя пластинка от другата врата но пак няма ефект.
Нещо жичкаджийко е дало фира. Ако часовник,радио и др. неща също за закачени там - те си работят...
Благодаря за усилията на Тишо!
Нещо не ми стана ясно обаче къде е проблема.
Утре ще проверя този бушон номер 2 и пак ще пиша.
Преди да пипам бушоните трябва ли да разкачам акумулатора?

Сря Сеп 07, 2016 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Жиците са гадна и засукана работа. Трябват много нерви и ходене по мъките.
Щом само с шофьорската врата го прави проблема е някъде в нея. Трябва разглабяне, замерване на тоците. За премахване на предпазител, особено тези в кутията при двигателя е хубаво да е откачен акумулатора - знам го от Веско Кожухаров.

Имах подобен проблем на моята кола с неправилно свързана навигация. Колата след заключване не влизаше в спящ режим и ми изтощаваше акумулатора. Открих че е навигацията чрез разкачане на буксите. Вече за отстраняването на проблема прибягнах до помощ от приятел.

Сря Сеп 07, 2016 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аха ясно.
Мисля че се досещам къде е проблема...
Появил се е във времето (затова не го усетих веднага) и след намесата на майсторите дето опитаха да ми сменят огледалата оригинално с фейслифтово и не им се получи нещо сигурно са закачили някое кабелче или са зацапали някъде някоя букса.

Ако намеря гадното кабелче дето се е скатало ще го линчувам публично с фотофакти.

Относно смяната на огледалата - някой правил ли е такъв проект - буксите са различни, заради повечето функции след фейса.
За интегрираните в огледалата мигачи ясно - ще се разкачат кабелите дето водят към оригиналните мигачи в калниците и ще се удължат, мигачите се махат и може някакви тапи да се измисли за там.
Отделно питах няколко човека за автоматичното свиване на огледалата след изгасяне на мотора - старите огледала нямат такава функция и съответно ми казаха да не се надявам.
Малко е кофти в тесни пространства да обикалям колата и да сгъвам ръчно, затова питам някой ако си е играл и е измислил нещо по този въпрос...
 14

Сря Сеп 07, 2016 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Проблемът с осветлението все още е наличен, огледалата ги монтирах макар и без пълна функция (свързани мигачи и опция за автоматично прибиране).
Някой ако се сеща за нещо...
Само от шофьорската врата е този проблем.

Нед Сеп 18, 2016 8:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги имам едно запитване някой сменял ли си е крушките за осветление на таблото за парното на форестър 99г.

Вто Мар 21, 2017 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ent-59724/

Вто Мар 21, 2017 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз наскоро смених абсолютно всички крушки . Тези двете със зелените шапчици излизат напред и се сменят лесно , но подсветката на копчето за климатика е голяма хурка :) . Между другото си вземи шапчици за крушките ( от Викиват - Пловдив ) , че аз не го направих и сега трябва да разглобявам отново ](*,)

Вто Мар 21, 2017 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема