Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
lumpy
Регистриран на: Пон Фев 08, 2016 4:38 pm Постове: 73 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback H6 2008.
Рейтинг: 19
|
|
Здравейте, попаднах на въпросния термин в Service Manual-а, но така и неможах много добре да си го обясня. Кога се включва и как?
Прикачени файлове:
Untitled.png [ 167.17 KiB | Прегледано 4436 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Сеп 14, 2016 10:12 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
еми държи предавката по баирите, да не ти сменя 3-4-3-4 непрекъснато.
на графиката е показано какви ще са предавките за нарисувания терен със GC и без, вижда се разликата...
|
|
|
|
| Пет Сеп 16, 2016 7:46 pm |
|
|
|
lumpy
|
Мисля, че си го обясних. Идеята е, че с GRADE CONTROL колата надолу по баира ще е на 3-та предавка, докато без него след включването на 4-та повече няма да смени. Малко е объркващо, но според мен - със скорост до 80км./ч. при започване на слизането, ако се натисне спирачка кутията ще мине на 3-та и след това натискането на педала на газта ще изключи върпосния GRADE CONTROL. По този начин ще се използва и спирачно услилие от самата кутия! 
|
|
|
|
| Пон Сеп 19, 2016 8:18 am |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
lumpy написа: Малко е объркващо, но според мен - със скорост до 80км./ч. при започване на слизането, ако се натисне спирачка кутията ще мине на 3-та и след това натискането на педала на газта ще изключи върпосния GRADE CONTROL.  Като го чета и аз така го разбирам. lumpy написа: ...По този начин ще се използва и спирачно услилие от самата кутия!  Това се чудя от известно време, колко "здравослвоно" е това за кутията? Обичам да ползвам моторна спирачка, когато бях с ръчка, обаче сега незнам колко е здравослоно. Принципно е по-добре да сменяш накладки и дискове, отколкото скоростна кутия, но аз обичам да го ползвам при голям баир, за да не прегреят накладките и към края на спускането ако ми потрябват спирачки леко да "липсват". Може би е малко офтопик от темата, но ако някой има познания, нека сподели. Щом го има като вградена фунцкия, предполагам не е толкова опасно, но... Благодаря!
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Пон Сеп 19, 2016 2:05 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Нищо и няма на кутията колега. Друг е въпроса, колко е ефективна моторната спирачка при автомата, предавките са доста дълги и дори и "заключена" на първа предавка, моторната спирачка позволява доста толеранс и колата си ускорява...започва да се усеща моторната спирачка някъде към 30км. или след това(ориентировъчно).Което на практика означава, че на къса стръмна отсечка зимата(където 30-40км.са вече много в конкретната ситуация) си без моторна спирачка...не е много приятно усещането.
|
|
7
|
|
| Пон Сеп 19, 2016 2:33 pm |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
DDD написа: Нищо и няма на кутията колега. Друг е въпроса, колко е ефективна моторната спирачка при автомата, предавките са доста дълги и дори и "заключена" на първа предавка, моторната спирачка позволява доста толеранс и колата си ускорява...започва да се усеща моторната спирачка някъде към 30км. или след това (ориентировъчно).Което на практика означава, че на къса стръмна отсечка зимата(където 30-40км.са вече много в конкретната ситуация) си без моторна спирачка...не е много приятно усещането. Мерси колега. Ясно е, че не е същото и няма как да е, но все пак е нещо Аз по нанадолнището си минавам на спорт шифт, бодвам 3та или нейде ако толкова притребе и 2-ра и като приключи наклона, си пускам D-то. Дори и по-дълги и да трябва да натисна спирачката, пак е файда  За сняг,каквото такова, нема пълно щастие 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Пон Сеп 19, 2016 3:51 pm |
|
|
|
CANCEL
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85 
|
|
Дали могат да се сложат бавни на автомата?
|
|
|
|
| Пон Сеп 19, 2016 9:52 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Ти имаш, снижинката ;-)
Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Сеп 20, 2016 5:42 am |
|
|
|
azmarto
Регистриран на: Съб Фев 28, 2009 6:45 pm Постове: 240 Местоположение: София
Автомобил: Форестър 2006 2.0Х 158кс.
Рейтинг: 10
|
|
Снежинката не е ли само да тръгва от 2-ра предавка?
|
|
|
|
| Вто Сеп 20, 2016 7:34 am |
|
|
|
CANCEL
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85 
|
|
Това със снежинката относно бавните ли беше? Питах за бавни, защото тук във форума мернаг една обява, за една импреза автомат, с бавни.
|
|
|
|
| Вто Сеп 20, 2016 7:57 am |
|
|
|
lumpy
|
Моторната спирачка на автомата не е както на ръчката, да я поставиш на 2-ра със скорост 60мк./ч. Това от своя страна (би трябвало) да означава, че натоварването на самата кутия никога не може да бъде такова, каквото ти би могъл да й причиниш с ръчка От там идва (както е казал колега), че ако ти трябва такава със скорост 20-30км. - реално НЯМАШ! Автомата е направен така, че ако натовари малко повече кутията, той сам превключва нагоре. И въпросния GRADE CONTROL е някакъв асистент (моторна спирачка), но доста слаб. В същото ръководство, малко по-надолу е и HOLD режима, за който признавам - съвсем, ама съвсем нищо не разбрах. Ако има желаещи мога да го кача и него тук Това което съм чувал за него, е че колата винаги (дори и при по-рязко натискане на педала на газта) тръгва от 2-ра предавка. Също и нещо за оборотите (че са по-високи), ама там аз лично не открих разлика! 
|
|
|
|
| Вто Сеп 20, 2016 12:54 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
|
При мен Hold режима е тръгване директно на 2 предавка. Превключва предавките доста рано -на ниски обороти. Трябва доста да натиснеш педалла на газта за да свали предавка надолу. Най-якото е ,че когато си на стръмен баир и при отпускане на спирачката колата започва да тръгва назад, при Hold режима това нещо го няма.
|
|
|
|
| Нед Сеп 25, 2016 9:31 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|