|
Страница 1 от 1
|
|
Forester S Turbo проблем с двигателя.
| Автор |
Съобщение |
|
pingu
|

Привет, проблема започна постепенно. Първоначално имаше вибрация на място (на директна или на 3та), на неутрална беше ок. Постепенно започна да губи мощ (натискаш газ а оборотите падат). Вече и позагубих кое беше първото - вибрациите или губенето на мощ. Сега двигателя ще изкочи при работа. Особеното е, че докато е студена няма проблем. Набира бързо, работи равномерно, не пуши. Проверени са свещи, кабели, бобина (дано го пиша правилно),въздух, ремъци, зацепване(?!), филтри и дросел(май и него го гледахме) Когато е загряла достатъчно започва проблема и няма разлика дали ще извадим едната свещ дали ще изключм температурен датчик или ще и сменим компютъра. Все едно и също - липса на мощност, яко тресе, пуши много и харчи като змей (то не че го изгаря - изхвърля го а и в купето мирише). Няма разлика и дали е на газ или на бензин. Няма грешки, чека не свети (преди присветваше де). За сега сме се насочили към ламбда (?!) сондата, датчик детонации и все пак температурния такъв (не за друго, но се счупи при връщането му на място). Но честно не ми се стреля повече ей така на посоки, да взимам ново и да си е пак същотото и да съм без кола (не мога да я карам така). Помагайте, че вече съм така ПП. Бъдете снизходителни, ако съм писала глупости (това съм разбрала) и питайте ако има нещо.
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2016 9:09 pm |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|

[quote="pingu"]Привет, проблема започна постепенно. Първоначално имаше вибрация на място (на директна или на 3та), на неутрална беше ок. Постепенно започна да губи мощ (натискаш газ а оборотите падат). Вече и позагубих кое беше първото - вибрациите или губенето на мощ. Сега двигателя ще изкочи при работа. Особеното е, че докато е студена няма проблем. Набира бързо, работи равномерно, не пуши. Проверени са свещи, кабели, бобина (дано го пиша правилно),въздух, ремъци, зацепване(?!), филтри и дросел(май и него го гледахме) Когато е загряла достатъчно започва проблема и няма разлика дали ще извадим едната свещ дали ще изключм температурен датчик или ще и сменим компютъра. Все едно и също - липса на мощност, яко тресе, пуши много и харчи като змей (то не че го изгаря - изхвърля го а и в купето мирише). Няма разлика и дали е на газ или на бензин. Няма грешки, чека не свети (преди присветваше де). За сега сме се насочили към ламбда (?!) сондата, датчик детонации и все пак температурния такъв (не за друго, но се счупи при връщането му на място). Но честно не ми се стреля повече ей така на посоки, да взимам ново и да си е пак същотото и да съм без кола (не мога да я карам така). Помагайте, че вече съм така ПП. Бъдете снизходителни, ако съм писала глупости (това съм разбрала) и питайте ако има нещо. А компресията(на цилиндрите)мерили ли сте я?Ако НЕ сте я премерете.Аз си мисля,че някой цилиндър е със заминали сегменти.А може и клапани да са.Като е светкал чека каква е грешката?
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2016 10:03 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Бобина,
за да смърди яко на бензин, явно бобината се предава като загрее колата, инжектора налива гориво, което не изгаря. Не трябва да карате колата докато не я оправите - и не е лошо да пробвате с друг сервиз
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2016 10:20 pm |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|
|
Не вярвам да е Бобина....Мое НЕ-професионално мнение.
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 12:10 am |
|
|
|
srg
|
|
Къде/от кого е проверявано всичко описано като направено до момента?
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 12:19 am |
|
|
|
pingu
|
|
Привет отново. Съмнявам се да са сегментите и компресията. Смених сегментите (и доста други неща) преди по малко от 20k км, с нови и хубави, купени не от БГ, но ще проверя и това. Бобината я смених когато почна да тресе и да губи мощност, понеже при загряло положение не подаваше ток на единия цилиндър - без резултат. Грешката на чека беше за датчик детонации. Идея за сервиз в София, където работят сравнително бързо (че и от това съм патила) и в събота. Погледна я момчето, което и смени сегментите и останалите неща по двигателя, но все пак още се съмнявам за центровката. Смених демпферната шайба (изхвърли ремъка и имаше отчупено парче), та след смяната на шайбата стана невъзможна за каране, след като загрее. Притрисането (на място) и загубата на мощ (до 2000 оборта) може да била и от дупка на едно като тръба преди турбото (не разбрах как се казва).
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 8:41 am |
|
|
|
Vmax
|
|
отиди в някой от белите сервизи, че ще счупите колата насила. Нищо чудно да не е зацепена правилно ( ангренаж ).
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 9:30 am |
|
|
|
pingu
|
|
Под бял сервиз предполагам имаш предвид оторизиран или тясно специализиран такъв. Ще опитам отново с друг, пък дано се получи този път.
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 10:28 am |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 11:43 am |
|
|
|
Vmax
|
pingu написа: Под бял сервиз предполагам имаш предвид оторизиран или тясно специализиран такъв. Ще опитам отново с друг, пък дано се получи този път. дай инфо къде е колата, за да можем да те насочим към сервиз който е проверен или поне с добри отзиви.
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 12:06 pm |
|
|
|
pingu
|
|
| Сря Сеп 28, 2016 3:07 pm |