|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Свети чека с грешка misfire
| Автор |
Съобщение |
|
dimy
Регистриран на: Вто Фев 28, 2012 5:11 pm Постове: 207 Местоположение: Самоков
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
|
|
Колеги имам следният проблем , колата( 2.5- 165коня 2004г) дава грешка misfire на газ и бензин на 4 те цилиндъра ( проблема беше скрит при покупката ) . Почнахме от кабели , свещи , реглаж на клапани и смяна на инжектори .Без резултат ! От сервиза искаха да отварят двигателя но трябваше да пътувам и нямах време , сега се прибрах и се чудя какво да правя , забелязах , че чека започва да мига при около 3000об , ако се кара до 2500 със сигурност не дава проблем ?! Не съм сменял само бобината и се чудя дали да не я сменя ? Компресията е 12,5 ;12,3; 10,5 ;13 гори около 1л масло 5W-40 за около 10000 км
_________________ http://www.carspending.com/bg/vehicles/5570-subaru-outback
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2016 7:18 pm |
|
|
|
Кимон
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116  
|
dimy написа: Колеги имам следният проблем , колата( 2.5- 165коня 2004г) дава грешка misfire на газ и бензин на 4 те цилиндъра ( проблема беше скрит при покупката ) . Почнахме от кабели , свещи , реглаж на клапани и смяна на инжектори .Без резултат ! От сервиза искаха да отварят двигателя но трябваше да пътувам и нямах време , сега се прибрах и се чудя какво да правя , забелязах , че чека започва да мига при около 3000об , ако се кара до 2500 със сигурност не дава проблем ?! Не съм сменял само бобината и се чудя дали да не я сменя ? Компресията е 12,5 ;12,3; 10,5 ;13 гори около 1л масло 5W-40 за около 10000 км Бобината не ти е проблема.Гледай да не те навият да ти отварят двигателя.Провери си Ламбда сондите,но там където наистина могат да ги проверят-и двете.Трябва ти диагностик,а не автомеханик.
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2016 9:19 am |
|
|
|
Vami
|
dimy написа: Компресията е 12,5 ;12,3; 10,5 ;13 С тази разлика в компресията си е за отваряне, въпреки, че не е свързано с проблема.
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2016 9:38 am |
|
|
|
dimy
|
|
Ми аз ходих и в субару , вече не знам къде може да е проблема , в субару твърдят, че ако има проблем със сондите ще си покаже на диагностиката .
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2016 10:58 am |
|
|
|
Marvin
Регистриран на: Сря Авг 05, 2015 2:50 pm Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172   
|
|
В кои сервизи си ходил до момента ?
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 12:43 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
Как решихте че проблема не е в бобината,я пак...при misfire???
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 1:09 pm |
|
|
|
Marvin
Регистриран на: Сря Авг 05, 2015 2:50 pm Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172   
|
Pacone 4X4 написа: Как решихте че проблема не е в бобината,я пак...при misfire??? Предполагам защото е и на 4-те цилиндъра misfire-а, та трябва всичките едновременно да са сдали багажа - малко вероятно, но не невъзможно.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 1:16 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Да се замери май е най-добре 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 1:21 pm |
|
|
|
Кимон
|
Vami написа: dimy написа: Компресията е 12,5 ;12,3; 10,5 ;13 С тази разлика в компресията си е за отваряне, въпреки, че не е свързано с проблема. За отваряне е, ако някой трябва да му вземе парите или да му батиса двигателя.Два бара разлика в налягането м/у отделните цилиндри е точно в диапазона който фирмата дава за този двигател.Некоректно е при тази разлика да се отваря двигател.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 5:05 pm |
|
|
|
Кимон
|
dimy написа: Ми аз ходих и в субару , вече не знам къде може да е проблема , в субару твърдят, че ако има проблем със сондите ще си покаже на диагностиката . Дали ще си покаже на диагностиката зависи от два фактора:с какво прави диагностика и кой е диагностика.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 5:09 pm |
|
|
|
dimy
|

Така малко история : Колата я взех миналата година юли на 317 000 след преглед в бял сервиз (Тенчо ) Според него колата е 6 . Две седмици след това се сменя лагер защото вие яко при него , след още няколко 2-3 седмици се сменя и маслото на автомата защото сменя грубо предавките ( след смяната по оправя ) Но не работи темпомата ?! Около коледа сменям 2 ри лагер главина -Самоков . Юни месец се налага да пътувам за Германия и ми трябва колата за багаж , та май я вкарвам При Любо за пълно обслужване и им казвам да погледнат и темпомата , че не работи . Оказва се че е шунтиран чека при сваляне на километража (надраха таблото ) се вижда изолирбанд на чека и темпомата . Трият грешките аз си прибирам колата но карам леко , след 60 км чека светва На другият ден обратно (между другото съм им казал да прегледат изцяло колата в сервиза ) Ново триене на грешката срещу съответната сума и съвет да карам на бензин с добавка . Е да ма пак светна и ай обратно, от там се сменят инжектори и реглаж клапани . Да ма не пак свети и дава грешки на горенето , това е целия май При последното ходене пак вече се е развил яко лагер и след като се качи Любо да я кара и вика ма то така от кога вие ?! ми от Месец от как идвам тука и я гледате от уж . Сменят лагера и се чудят къде е проблема и стигат до извода, че ще отварят мотор . Е да ма аз след 5 дена пътувам и нямам време за това . Та така тръгнах минал съм не повече от 8 000км за 4 м и се прибирам в Бг. Любо ми каза , че е тръгнал и левият лагер но ще изкара - така и стана , днес го смених заедно с маншона. Нямам нищо против Любо но хората които работят при него претупват работат . С него се разбрахме да оправят таблото но приемчикат му се правеше на луд , в халогеният имаше вода и им казах да я извадят и сменят крушката , смениха крушката без да извадят водата- върнах я на следващият ден да вадят водата ! 2 пъти ми донатягаха един пистов , че свиреше след смяната . Докато бях в Германия се заговорих с колеги , чието хоби са колите и ходят да се състезават на драг , та те бяха сигурни , че проблема е от токовете не от двигателя , даже единя беше говорил с механиците от клуба им. В бг други приятели поназнайващи нещо от коли също казаха токовете. Тава ме накара да сменя сервиза! Онзи ден се прибрах и вчера я закарах в Субаруланд 2 дена седя колата смениха маншона , лагера и сондата замериха всичко смениха ги с други от работеща кола. Според тях проблема е в токовете и ме пратиха при ел . в понеделник ще я закарам да видим ко ще излезе , но казаха че мотора е добре.
Та колеги и да си проверявате колите по сервизи преди покупка гаранция няма !
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 7:02 pm |
|
|
|
Vami
|
Кимон написа: За отваряне е, ако някой трябва да му вземе парите или да му батиса двигателя.Два бара разлика в налягането м/у отделните цилиндри е точно в диапазона който фирмата дава за този двигател. Некоректно е при тази разлика да се отваря двигател. Не се притеснявай колега, не всички са леваци, а явно в поста си имаш предвид за разликата най вероятно при фирмата Москвич. А и похапва масълце, което колкото и да ни се иска, с промивки, едва ли ще оправи. Прикачени файлове:
Compression.jpg [ 92.28 KiB | Прегледано 1057 пъти ]
Така пишат от Субару, но аз мисля, че разлика до 1кгс/см² е разумен компромис, но за съжаление при него е 2.5
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 8:17 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
И каква точно е грешката? Сервизното ръководство си е написано подробно. Това "май" е за токаджия, "юни" е за механик е несериозно.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 9:36 pm |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
|
Добре де - свети, та свети! А колата как е - тресе, подскача, няма ускорение или .... ?! Грешките изтривани ли са? Колата без ток оставала ли е?
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 9:49 pm |
|
|
|
dimy
|
petroff написа: Добре де - свети, та свети! А колата как е - тресе, подскача, няма ускорение или .... ?! Грешките изтривани ли са? Колата без ток оставала ли е? По Горе съм казал , не тресе , не подскача отвреме на време се зачудва при рязко подаване на газ ,като е на газ! Грешките са трити многократно! Но като цяло си е оки , ако не беше проблема с автопилото нямаше да обърно никакво внимание , при положение ,че чека беше залепен да не свети!
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 6:16 am |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
|
При мен проблема излезе от клапани
Sent from my V370 using Tapatalk
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 6:35 am |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
|
Колегата е писал, че е правен реглаж на клапани. Проблема се проявява и на газ и на бензин, т.е. отпадат проблеми с горивото - помпа, филтър и бензинови инжектори. ДВГ-то - потвърдено от повече от един сервиз, че е ОК. Ако има проблем с всмукателния колектор би следвало да си проличи най-вече на свободен ход на двигателя, а тогава проблем няма. Остава наистина да е нещо електрическо. Вакуума във всмукателния колектор замерван ли е? И наистина - какъв е кода на грешката?
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 9:32 am |
|
|
|
Кимон
|
Vami написа: Кимон написа: За отваряне е, ако някой трябва да му вземе парите или да му батиса двигателя.Два бара разлика в налягането м/у отделните цилиндри е точно в диапазона който фирмата дава за този двигател. Некоректно е при тази разлика да се отваря двигател. Не се притеснявай колега, не всички са леваци, а явно в поста си имаш предвид за разликата най вероятно при фирмата Москвич. А и похапва масълце, което колкото и да ни се иска, с промивки, едва ли ще оправи. Прикачени файлове: Compression.jpg Така пишат от Субару, но аз мисля, че разлика до 1кгс/см² е разумен компромис, но за съжаление при него е 2.5 Колега,ако имах в пред вид фирмата Москвич,както се изразяваш щях да напиша че разликата трябва да е 1 бар,защото те толкова дават.Просто грешката е моя,за което се извинявам,заблудих се.Прав си,Субару дава 0,5 бара.Разумния компромис наистина може да бтде 1 бар/За съжаление пак по Москвич/
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 9:44 am |
|
|
|
Vmax
|
petroff написа: Ако има проблем с всмукателния колектор би следвало да си проличи най-вече на свободен ход на двигателя, а тогава проблем няма. Остава наистина да е нещо електрическо. Вакуума във всмукателния колектор замерван ли е? И наистина - какъв е кода на грешката? Не винаги проблем в колектора си личи на празен ход - при монтаж на газ ( некадърен ), се случва да се повреди вихровата клапа в колектора ( на тези модели които има такива ), и това се проявява в заглъхване при подаване на газ. Тук като че ли нещата вървят на бобина и/или проблем с маса/лоша връзка на някоя от буксите. Това ще бърка мафа и детонационния датчик. А относно различната компресия - с промивка няма да стане, има шанс с киснене на газ... Аман от търгаши със селски номера - да залепиш чека 
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 9:57 am |
|
|
|
dimy
|

petroff написа: Колегата е писал, че е правен реглаж на клапани. Проблема се проявява и на газ и на бензин, т.е. отпадат проблеми с горивото - помпа, филтър и бензинови инжектори. ДВГ-то - потвърдено от повече от един сервиз, че е ОК. Ако има проблем с всмукателния колектор би следвало да си проличи най-вече на свободен ход на двигателя, а тогава проблем няма. Остава наистина да е нещо електрическо. Вакуума във всмукателния колектор замерван ли е? И наистина - какъв е кода на грешката? Всъщност при Любо мериха , уреда съвсем малко трепереше , на нормални обороти. като намалиха много оборотите заигра повече но пак не бяха сигурни и искаха да отворят мотора , както казах по горе нямах време иначе щях да оставя тогава колата , но сега везните накланят към токовете , в понеделник имам час и ще видя какво ще открият. Че започнаха да се сменят части на посоки и нямам гаранция , че ако го отворят ще се реши проблема! Възможно ли е след реглаш на клапаните да промени компресията ? Защото колата вече има ремонт на двигателя при предишният собственик , а като я зимах и мериха компресия ми казаха , че двигателя е като нов /загубих бележката с данните / с малка разлика и направиха промивка на мотора да изравни от уж, а след 30 000км показа това което съм написал горе , забравих да питам в Субаруланд какво е показала .Че и те са мерили компресия и казаха че е добре мотора ?!
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2016 5:28 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|