Отговори на тема
 Проблеми с аудиото на вграденото GX204LE в BL/BP 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Legacy Wagon 2.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
В моето Legacy BP, 2008 г. имам проблем с аудиото и по-специално задният канал. Работеше вяло и много слабо само задна лява колона, а дясната изобщо не работи. Реших да сменя колоните и след няколко прослушвания си избрах Audison Prima APX 6.5 165mm 2-Way Coax на 4 Ohm. Панелите на вратите се свалят сравнително лесно с наличните у всяка къща инструменти, но бих препоръчал човек да си набави пластмасов комплект за сваляне на тапицерия и панели, който ще спаси много щипки при тази работа.
При свалянето на панела и фабричната тонколона се натъкнах на ръжда по буксата и крачетата на колоната, а кабелите ми се струват неприлично тънки и при "суха" проба (без монтаж на говорителя, защото трябва да изработя фланци, които да отделят говорителя на около 1 см от метала) изобщо не успяха да захранят говорителя както трябва, докато предните (фабрични) са много по-добре захранени от вграденото радио GX204-LE.

При пробата за да е коректно бях занулил еквилайзера, баланса и fader-а и изключил SRS WOW. След това тест колона по колона с баланса и fader-а в екстремните си положения.

Някой имал ли е подобни проблеми и решил ли ги е?

Пон Сеп 19, 2016 9:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И при мен беше същата история с ръжда по буксите на задна дясна. Иначе също се чуват тихо както и при теб. Аз реших този проблем като врътнах копчето на fade-a повече към задните [emoji3]

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Сря Окт 05, 2016 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В крайна сметка ръждясалите букси ги изхвърлих и замених с нови кабелни обувки. Оказа се, че една от ISO буксите в централната конзола е счупена при монтажа на bluetooth handsfree Parrot от дилъра в Италия, замасява и двата задни канала изобщо не работят както трябва. Оправих я и сега има нормален сигнал назад, сега остава да си изолирам вратите и панелите.

Сря Окт 05, 2016 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Silvergreen написа:
И при мен беше същата история с ръжда по буксите на задна дясна. Иначе също се чуват тихо както и при теб. Аз реших този проблем като врътнах копчето на fade-a повече към задните [emoji3]

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Пон Окт 10, 2016 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нещо не ми излезе поста...
И аз имам Parrot , но монтиран в бг. Би ли споделил къде точно ти е бил проблема? Между другото при мен кар кита се чува само през дясната предна колона, дали не е оплескано нещо при монтажа?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Пон Окт 10, 2016 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Проблемът беше в допълнителната ISO букса, която е сложена с комплекта на Parrot-а. Прегледай дали всичко е здраво и използвай контактен спрей да почистиш.

Пет Окт 21, 2016 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема