Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Филтър купе и миризма от масларки и нафтови "печки"
| Автор |
Съобщение |
|
Vami
|
|
Със застудяването все повече при мен се усеща миризмата от масларките и нафтовите печки без DPF филтър. Доста често прибягвам до услугите на копчето OFF. Филтъра го сменях скоро, но и при чисто нов си миришеше. Уплътнява хубаво от всички страни и няма как да минава въздух покрай него. А уж е с активен въглен, но не е оригинален. Би трябвало да е качествен, взех го от mimo13. Не знам ако съм с оригинален, как ще е. Бихте ли споделили вие как се борите с тези миризми.
|
|
Последна промяна Vami на Сря Окт 05, 2016 8:46 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Окт 05, 2016 8:39 am |
|
|
|
Greg4o
|
Натискаш на вътрешна циркулация и пускаш климатика. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2016 8:45 am |
|
|
|
Vami
|
|
И това правя, ама не може да се кара постоянно така. Влезе ли един път миризмата си трябва проветряване. Не може да няма и друг начин.
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2016 8:47 am |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
|
| Чет Окт 06, 2016 1:39 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
YES! Най-накрая Дано не е някаква фиктивна акция.
|
|
|
|
| Чет Окт 06, 2016 3:39 pm |
|
|
|
Vami
|
Де да беше, така за всичко, което си помисля. Хубаво е да отнесат глоба и тези, които са правили фиктивните прегледи. 
|
|
|
|
| Чет Окт 06, 2016 4:01 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
...барабар с тия, които са предложили демонтаж/демонтирали(вместо смяна) въпросните дпф, катализатори и т.н. Няма контрол и върху сервизите.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Окт 06, 2016 4:17 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Също съм "За" да се проверяват истински нещата и искам да не ми е дизелово и масларско всеки ден.. Но сигурно ефекта ще е: нови "оторизирани" и одобрени с постановление и/или много специален документ сервизи ще се появат... за някои "наши" хора. А за нас ще остане да плащаме още по-високи цени. И всъщност какви са нормите за един 20 годишен дизел.... той никога не е имал ДПФ. (Реално погледнато винаги съм се чудел , защо нова кола с премахнат ДПФ пуши много повече от АУДИ 80 дизел... което няма ДПФ по рождение)
|
|
|
|
| Чет Окт 06, 2016 10:18 pm |
|
|
|
quietriot
|
Ми да си спрем колите заради вас ли??? Пракален светец и богу не е драг , тя не е случайната тая приказка, тоя форум много зелен, много еко , много толерантен го раздава , но после се оказва, че моралистите не спазват дори собствения си морал, който прокламират, та .......... Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 5:50 am |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
|
Линията на изнудване на обикновените хора има свойството да се мести нагоре и няма да спре там, дето е угодно на обществото, а на тези, които го контролират и това е съвсем ясно от двойните стандарти, безсмислици и дейности.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 7:50 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
То 50-60 % от колите поне трябва да бъдат спрени, таман ще се оправи трафика 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 7:55 am |
|
|
|
Vami
|
quietriot написа: Ми да си спрем колите заради вас ли??? А това, че София е на едно от челните места по замърсяване? Аз не съм съгласен детето ми да диша тая смрад, но всеки сам си решава.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 8:42 am |
|
|
|
Greg4o
|
То се измести темата ,ама 90% от хората предпочитат дърт МБ за 20 бона вместо нова Дачия например. И никой не се замисля за това ,което диша,а за това как ще му дават път.... А по темата и аз бих се радвал да има начин ,но не е измислен още.. БМВ имат сензор,който като надуши смрад и минава на вътрешна циркулация. Но пак май е късно. Може да си носиш бутилка кислород. Или да се изместиш в друг град,но и там ще е зле. Шегички 
|
|
27
|
|
| Пет Окт 07, 2016 9:07 am |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Няма да се оправят нещата според мен.
Единственото, което може да спаси положението е сумата на данъците да се "обърне" - т.е най-старите автомобили да плащат като за новите в момента, а най-новите да плащат като за най-старите в момента - т.е това както е в доста страни - както например Япония.
Ама и това няма да стане, защото "Автоджамбазите" имат доста силно лоби на правителствено ниво.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 9:38 am |
|
|
|
quietriot
|
Vami написа: quietriot написа: Ми да си спрем колите заради вас ли??? А това, че София е на едно от челните места по замърсяване? Аз не съм съгласен детето ми да диша тая смрад, но всеки сам си решава. Ами на челните е не щото си махаме катализаторите и дпф- те ами защото има над 2,5 млн. коли колега всеки ден които бръмчат насам натам и цапат ли цапат , иначе и аз искам вечер да има къде да спирам пред блока както преди 10 години и да мога да си запиша детето без да давам рушвет в детската градина зад блока , ама с тая провинцилана инвазия не ми се получават нещата както искам, та и с твоите трептения ще е така..... 
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 12:37 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Щото па всите останали сте кореняци. Всеки е дошъл от някъде и София е жертва на провинциална инвазия, откак е столица. Но темата не е това и проблемът не е само в София. Проблемът е в манталитета на българския водач, защото милионни градове с много автомобили има по целия свят, но само в България е такова положението. Малко сме хората, дето сме извадили не малки суми да си купим чисто нови катализатори за колите (и то не универсални чикии).
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 2:12 pm |
|
|
|
quietriot
|
kerekovski написа: Щото па всите останали сте кореняци. Всеки е дошъл от някъде и София е жертва на провинциална инвазия, откак е столица. Но темата не е това и проблемът не е само в София. Проблемът е в манталитета на българския водач, защото милионни градове с много автомобили има по целия свят, но само в България е такова положението. Малко сме хората, дето сме извадили не малки суми да си купим чисто нови катализатори за колите (и то не универсални чикии). Ич не сме и не искаме да сме  , мисълта ми беше че колите са много , не катализаторите малко. Като нямаше катализатори и ДПФ ама колите бяха на 70 % по малко, пречеха ли ти ?
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 2:19 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Това е така, но писах и в горния пост - милионни градове има по целия свят, пълно е с много повече автомобили, много повече трафик, висене, газове, и т.н. Но и много по-добри еко норми, изисквания и т.н., съответно по-малко гадории във въздуха. И тъй като ние няма как да намалим колите на този етап, на всички е ясно, че и тук трябва да се затегне този контрол, но на всички е ясно също, че няма как да се получи това нещо...
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 2:23 pm |
|
|
|
Greg4o
|
quietriot написа: , мисълта ми беше че колите са много , не катализаторите малко. Като нямаше катализатори и ДПФ ама колите бяха на 70 % по малко, пречеха ли ти ? Но не можеш да твърдиш,че липсата на катализатори не е проблем. Времето назад няма да се върне. Колите могат да намалеят и пак няма да е приятно да караш след печка без филтри,ама чиписана на 200-300 коня.  Ми то на мен не ми мирише ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
5
|
|
| Пет Окт 07, 2016 6:26 pm |
|
|
|
quietriot
|