Отговори на тема стр 1, 2  >
 Outback 2004 съвместимост на двигателите 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: outback3
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
От 1 месец имах удоволствието да се докосна до марката Субару,но радостта ми беше кратка.След покупка на Outback 2004 H6 3.0l 245к.с ,пълно обслужване и изминати около 3000км (не съвсем безпроблемно)ми се случи нечуваното.Изби биела и счупи блока.Поради вложените значителни средства сега избора е един,друг двигател.Оказа се ,че намирането е трудна работа.Та въпроса ми към вас е:1.Стават ли двигателите от други модели и години? 2.При покупката на двигател какво от периферията ще трябва да взема,компютър,ключове и т.н.?3.Има ли разлика в моделите за USA или UK или тези мотори също могат да се монтират.
Налага се търся нещо с прилична цена ,защото средствата са ограничени, а тукашните морги държат еднакви бомбастични цени.
Загадка остава и причината на тази повреда при положение ,че мотора не е дал никакви признаци за подобен проблем като чукане или друг странен шум.Историята ,която знам е за автомобила е ,че е със сменен двигател от друг автомобил(със застрахователно събитие) на 80 000км.След като отстранихме различни проблеми свързани с недоброто му прехвърляне(недозавит болт на турбината на скоростите ,който започна да опира в кожуха на двигателя и да предизвиква силен шум ,откачени вакуми,незавит тампон на двигателя предизвикващ "пукане" при рязко спиране или завой)всичко "заспа" и автомобила стана тих и приятен за каране.
Ако имате идеи и мнения по въпроса може да ги споделите.

Нед Окт 16, 2016 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега във форума има много знаещи и отзивчиви колеги, за които съм сигурен че ще ти дадат информацията от която се нуждаеш. Но понеже аз не съм от тях( знаещите ) ще те помоля да споделиш повече подробности по сделката.Например; продавач,сервиз във който си карал колата за оглед преди покупката.Мисля че така можеш да бъдеш много полезен на бъдещи купувачи(като мен)

Нед Окт 16, 2016 10:12 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
За сега преди да бъде отворен двигателя ще се въздържа от коментар относно продавача.Става въпрос за морга в София,която продава части , а не цели автомобили.Колкото до огледа на автомобила то той беше извършен на място от хора с опит в ремонта на автомобили от години.Но факта е налице и сега се опитва да приведа скъпата покупка в движение,защото я взех за да пътувам извънградско , а не да се возя.

Нед Окт 16, 2016 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След последните промени в законодателството не се ли въведе 3 месечна гаранция при подобни сделки?
Връчваш колата на продавача - или ти връща парите или я ремонтира

Нед Окт 16, 2016 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм прекалено навътре, но докато се включат другите колеги, мога да кажа каквото знам - единствените двигатели, които би могъл да монтираш без прекалено големи главоболия и допълнителни смени са 3.0 245 коня от Легаси/Оутбек 2004+ и 3.0 oт Трибека, като при трибеката е възможно и да има разлики в монтажните елементи, изходите за охлаждане т.н.

Нед Окт 16, 2016 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
По описанието мисля, че се сещам за колата - става въпрос за Аутбека, който се продаваше тук преди време - аз същп мислих да ходя да го гледам, но си харесах една в Пловдив. Та по въпроса - според мен най-лесно и удачно ще е да сложиш H6 двигател. Един съвет - доколкото знам колегата, от който си го взел се ползва с добра репутация във форума, така че опитай да се свържеш с него първо (ако не си). Предполагам че дори и да не поеме някаква отговорност за повредата (тъй като може да по много прични) поне ще ти асистира в намирането на двигател, а може и на добра цена да ти го даде - все пак колата си я взел от него :).

Нед Окт 16, 2016 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, потърси и извън БГ, че тук предлагането е ограничено. Другият неприятен ефект по нашите ширини е, че 1 час след като звъннеш в някоя морга ти вече си влязъл в сериал - хората които продават се познават и няма да получиш "добра" оферта от никой. В този ред на мисли, може би наистина е редно да поговориш с продавача. Предполагам, че сте се изпокарали вече и ще е сложно, но за добро или лошо това са хората, които внасят за момента частите.

P.S. примерно сега в UKlegacy форума се редлага Легаси Спек Б за 2200 GBP, от което можеш да присадиш всичко директно и да ти остане една кутия от която да си избиеш разходите (6MT).

Успех

Нед Окт 16, 2016 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Насочил съм се към цяла ударена от USA или UK.За това ми трябва мнение от кой модел стават моторите.А колкото до покупката колата формално съм я купил от примерно Лоренцо Ботичели от Рим с договор.С две думи трябва да разваля сделката с него.

Нед Окт 16, 2016 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
А ти вече си се свързал с продавача от форума и той ти е казал да се оправяш сам? Без значение как си купил колата, той трябва да носи някаква отговорност за нея или поне да те компенсира частично по някакъв начин.

Нед Окт 16, 2016 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Отговори с цитат
Според мен би било редно и "Лоренцо" да драсне два реда по въпроса.Защото лично моето мнение за колегата е супер положително и просто не мога да повярвам че ще ти каже да си гледаш работата.Ще следя развитието с интерес.
 15

Нед Окт 16, 2016 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доколкото ми е известно с американските няма механични разлики в двигателя, както и с английските. Ако е от кола с ръчни скорости (spec. Б), вероятно има някакви разлики, но тъй като ти си имаш периферия от твоя мотор, няма да е голям проблем да се окомплектова правилно.

Ако двигателя е същият, не мисля, че ще е проблем да го свържеш с твоята инсталация, ключ и компютър.

п.с. за тази кола ли става дума? - viewtopic.php?p=256943#p256943

Нед Окт 16, 2016 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://opposedforces.com/parts/info/10100BK280/
Всеки 3 литров двигател (според информацията на този сайт) от Легаси и Бек става стига да е от автомобил 2003-2006.

Нед Окт 16, 2016 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
За да бъда коректен не ми е казал да си гледам работата,но каза че няма двигател.А колкото до компенсации и други не е споменавал.Аз не мога да кажа категорично ,че проблема е в продавача.В България гледаме да омаскарим някой бързо без много факти.Ако е отварян двигателя нещата може би щяха да са разбираеми.Според хората ,които го гледаха нямаше вид на отварян.

Нед Окт 16, 2016 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
От линка по-горе става ясно, че всички двигатели на автомати 2003-2006та би трябвало да станат. Другите 3.0 варианти вероятно имат малки разлики по периферията.

Според мен най-добре е този проблем да се отнесе до продавача, ако ти откаже, изполвай максимално силата на форума.. Каквото и да си говорим, цената не е малка, а проблемите са били много. Освен това скъсаната биела може да е директно последствие от недобре завития болт на турбината, тъй като това е довело до множество натоварвания в коляновия вал.

Продавача не е някой дето да не е виждал такива коли, или да няма възможности да те компенсира. Явно е попаднал на клиент обаче, който (също като мен :( ) предпочита да преглътне финансовата загуба и да не се разправя.

Нед Окт 16, 2016 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да.По принцип не обичам скандали и проблеми. Финансовите загуби обаче ще бъдат доста големи.Един двигател в БГ го предлагат 4500 без гаранция и още 1000 за гаранция 1 година. Отделно монтаж.Още повече ,че на мен ми се налага да пътувам поне 3 пъти седмично и сега ползвам чужди коли.Ако човека искаше да помогне щеше да покаже желание за помощ и съдействие най-малкото със съдействие при намиране на двигател.

Нед Окт 16, 2016 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Това е колата
п.с. за тази кола ли става дума? - viewtopic.php?p=256943#p256943

Нед Окт 16, 2016 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
Кофти работа и кофти тръпка. От USA можеш да намериш шорт блок на добра цена или "запазен" двг с неизяснено състояние. При нов блок поне ще си струва разходите по транспорт, ддс и мито иначе според мен не си заслужава. Търси във форумите из европа. 3.0 като цяло не е много продаван двигател. Обяви за UK искачат всеки ден. Опитай и в мобиле.бг понякога има заблудени морги, които не знаят какво продават, щото субару не им е във фокуса. Има и разни немски сайтове за чаркове втора употреба, но там бизнеса се държи от араби и сърби и трудно се преговаря.

Ти обаче трябва да си намериш първо читав майстор, който да те ориентира и да поеме отговорност за изхода от тази галимация. Бих казал, че това е, което да се направи първо, а след това части и мотор. Както са се убедили мнозина във форума - не е достатъчно да имаш "хора с опит в ремонта на автомобили от години", а просто човек с опит в ремонта на субару боксер "от години".
Сега ще изкажа и една еретична мисъл - сигурно ли е, че целият мотор е за брак или просто съдиш така от дупката на блока? Щото има дупки и дупки. Някои дупки не са проблем, други са голям проблем. Просто се питах дали знаеш твоята от кои е.

Нед Окт 16, 2016 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
ludmil1965 написа:
Да.По принцип не обичам скандали и проблеми. Финансовите загуби обаче ще бъдат доста големи.Един двигател в БГ го предлагат 4500 без гаранция и още 1000 за гаранция 1 година. Отделно монтаж.Още повече ,че на мен ми се налага да пътувам поне 3 пъти седмично и сега ползвам чужди коли.Ако човека искаше да помогне щеше да покаже желание за помощ и съдействие най-малкото със съдействие при намиране на двигател.

За тия 5500 трябва да ти продадат двигател, на който карантията + периферия му са ревизирани изцяло и с нови части. Баси безочието...
Ако не сещнеш разбиране от страна на продавача след като отвориш сегашния ти двигател го преглеждате и след това накарай продавача да ти намери поне здрав блок (100% трябва да има някой изтропал EZ30 без проблеми по блока) и после го допълни с нова карантия на мястото на това, което не може да се ползва. Почти съм сигурен, че няма да стигнеш и 70% от цената на някой друг, "гарантиран" двигател, но ще си сигурен в това, което караш.
Ако обаче има демидж и по главите вече работата става дебела и тогава ще стигнеш голямата цифра на гаранционния двигател ...

Нед Окт 16, 2016 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Дупките са две и става въпрос за липсващи парчета около номера на блока.Може би е поправим ,но цената на пробата не си заслужава.Съвета за търсене извън БГ го споделям напълно.За щатите нямам точна представа колко ще излезе транспорта.Чудех се ако се намери от някъде могор дали трябва да се отвори и ревизира.Има ли смисъл или пак на късмет.Сшоред мен фабрично сглобения мотор е нЙ-добрия вариант.

Нед Окт 16, 2016 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е твоя нали е бил фабрично сглобен? Има доста добри майстори на Субару, които ще ти направят мотора малко по-добър, отколкото е бил фабрично.

Нед Окт 16, 2016 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >