Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :)
| Автор |
Съобщение |
|
doktormik
Регистриран на: Вто Май 13, 2014 7:55 am Постове: 57 Местоположение: пловдив
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Рейтинг: 25
|
|
Лаконично:притежавани и карани различно време от мен коли: 1 Мазда 323 ,94г 2 Рено 205 турбо 3 Ровър-Метро 95г 4 Хонда Интегра 96г 5Лада Самара 6 Ауди 90 7 Пежо 306 96г 8 БМВ 325 тдс 96г 9 БМВ 520 97г 10 Субару Легаси/Аутбек 97г 11 Субару Форестер 07 г- в момента....та от всички до сега,като съотношения надеждност,проходимост,обслужване,цена на консумативи и части,и др-съвкупност от тези и мн.други показатели-ако и когато сменям сегашната,то пак ще е със Субару.....доволни и недоволни винаги и от всичко има.Зависи кой какво харесва,кой какво може да си позволи и кой за какво използва колата....ама жена ми била грозна,дебела,много харчи и много се разболява,пък лечението скъпо....е да,ама мен си ме кефи...
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 5:52 am |
|
|
|
kvark
|
ComingSoon написа: dimitrov2000 написа: ... Сега малко за субективното, или как се става сектант: Дали Субару е най-добрата марка в света? Сигурно не е. Със сигурност, не е и най-надежната. Тук въпроса е, дали това е твоята кола или не. Да, грозни бяха отвън, дялани с тесла отвътре, никакво чувство за лукс или комфорт, харчи като бясно и все пак...като седнеш веднъж, после не можеш да забравиш. Лично за себе си мога да кажа, че всеки път, когато съм сядал на друга кола /някой не съм издържал и месец, на други съм се задържал малко повече/, рано или късно съм се връщал обратно към марката. Това няма как да се обясни. Ако не го чувстваш, значи не си за тук. Просто е. И не казвам дали е добро или лошо. Или е твоя или не. Средно положение няма.  Без да искам прочетах собствените си мисли. Колегата владее телепатията, трябва да внимаваме с мислите си! 
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 7:30 am |
|
|
|
bat bubi
|
stefataaaa написа: Абсолютно не съм доволен. Мързи ме да пиша, но като цяло мнението ми за субару и по конкретно импреза врх, е че върви много, има супер добра стойка и поведение на пътя, но трябва да имаш доста дълбоки джобове за да я караш. Просто постоянно търси пари и каквото и да направиш винаги ще излезе нещо друго. Имах а4 1.8т куатро и я продадох, защото ми идваше в повече да давам по някой лев за някой друг носач на по 20к км. След като взех субаруто предпочитах всеки месец да права окачване, направо ми разказа играра тая кола  . Сега карам ауди 100 куатро и съм повече от доволен. Просто нема такава кола. Извън пътя с ръчния блокаж е като джип и гаранция минава там където субаруто нямаше шанс. Няма точка ръжда, евтини части, огромен комфорт-на 220 все едно съм си вкъщи на дивана. Та като цяло ако имах достатъчно пари бих карал отново субару, прави голям кеф, но още не съм порастнал толкова.  Браво на колегата - достатъчно е самокритичен към себе си....Но,няма как да сравняваш притежавана някога Импреза с Ауди 100 (и от къде минава едното и дали другото няма шанс...с подходящия модел субару, също ще минава от където трябва), защото Ауди 100 комби 4х4 е един от най-хубавите автомобили произведени някога...но от долу си го е написал правилно....просто с времето мисленето ти се подобрява и узряваш. Браво колега...на прав път си Иначе един автомобил, какъвто и да е той , като марка и модел, може да "търси" постоянно пари от два фактора за които не веднъж е споменавано - как е гледан и поддържан преди покупката и как се експлоатира и какво се търси от него в последствие.
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 7:51 am |
|
|
|
stefataaaa
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
|
 хаха по скоро с времето ако почна да изкарвам толкова пари, че да се чудя за какво да ги харча, бих си взел едно врх-че. Иначе в началото и аз си мислех, че просто не съм попаднал на читав, но след прекарано определено време в субару форума и при субару майсторите осъзнах, че на пръсти се броят хората, които не са правили сериозни ремонти на техните субарута и разбрах, че просто си иска наливане. А за това, че субару, било то импреза,форестер или друго, ще мине там където минавам със 100тачката може да поспорим сериозно и съм убеден, че няма как да се случи. Последния път пропаднах в нещо като доста дълбока яма, или улеи, не знам как да го нарека и предна дясна и задна лява гума бяха във въздуха. Предполагам си наясно, че оттам субару няма как да излезе, освен с дърпане. Просто ръчния блокаж няма равен в оффроуд ситуации, което разбира се не мога да кажа за следващото куатро с електронните блокажи, но в момента говорим за 100. За пътно поведение на сняг все още не мога да направя сравнение, тъй като още чакаме снега. Поздрави и без лоши чувства.
|
|
15
|
|
| Пет Окт 21, 2016 8:17 am |
|
|
|
stefataaaa
|
|
Забравих да спомена, че от друга страна съм много доволен от хората, които карат субару и хората във форума. Наистина много задружни и услужливи при нужда. За това просто евала, при друга марка това нещо го няма, там всеки втори си мисли, че разбира и постоянно си мери к...., че неговата кола вървяла най-много и т.н.
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 8:38 am |
|
|
|
Vami
|
|
| Пет Окт 21, 2016 8:53 am |
|
|
|
srg
|
stefataaaa написа: :D хаха по скоро с времето ако почна да изкарвам толкова пари, че да се чудя за какво да ги харча, бих си взел едно врх-че. Иначе в началото и аз си мислех, че просто не съм попаднал на читав, но след прекарано определено време в субару форума и при субару майсторите осъзнах, че на пръсти се броят хората, които не са правили сериозни ремонти на техните субарута и разбрах, че просто си иска наливане. А за това, че субару, било то импреза,форестер или друго, ще мине там където минавам със 100тачката може да поспорим сериозно и съм убеден, че няма как да се случи. Последния път пропаднах в нещо като доста дълбока яма, или улеи, не знам как да го нарека и предна дясна и задна лява гума бяха във въздуха. Предполагам си наясно, че оттам субару няма как да излезе, освен с дърпане. Просто ръчния блокаж няма равен в оффроуд ситуации, което разбира се не мога да кажа за следващото куатро с електронните блокажи, но в момента говорим за 100. За пътно поведение на сняг все още не мога да направя сравнение, тъй като още чакаме снега. Поздрави и без лоши чувства. Позволи ми да не се съглася с теб и по-точно със заключението, че "субару иска наливане". Това ти заключение не е напълно лишено от логика, но това е просто следствие, а не реалност. Факт е, че ако в 90% от случаите настъпиш мотика с някой по-пикантен проблем, който не е породен от немърлива поддръжка от теб или от този преди теб и просто се предовериш на прехвален майстор ще наливаш до припадък или докато осъзнаеш, че има нещо гнило. Последното обаче за съжаление явно има тенденция да се отнася към любимата ни марка, а не към примерно човека, кокто определя какво се е случило, защо и как да бъде избегнато в бъдеще. Да, има детски болежки в някои модификации, но това е "екстра" при абсолютно всеки един автомобилен производител, така че просто човек трябва да се информира. Факт е и че поради една или друга причина на някои проблеми неправилно им се присвоява статута "детска болест" именно защото ние, потребителите нямаме достатъчно техническа грамотност и се доверяваме на едни хорица, които печелят именно от това неправилно определение. Тъп пример - прегрява ти двигателя, ти отиваш при майстор, който прави необходимото обслужване (гарнитури, глави, крака, ръце и т.н.), ти оставаш със смесени чувства, защото автомобила ти е "като нов", но си налял една торба с пари, а реално причината за прегряването остава до следващия път, когато ти или някой друг стигне до абсолютно същата дилема (правене или подмяна на ДВГ). Като обяснение за прегряването междувременно се носят градски легенди от типа "японците са прости", "направили са мотор, който задължително поне веднъж в експлоатационния си цикъл хвърля кърпата", "термично не са устойчиви" и т.н., което всъщност позволява именно на тези механици да имат оправдание когато за пореден път им влезеш в сервиза с отворен портфейл да не се свенят и да не изпитват дори грам неудобство, защото имат 'баси правдоподобното оправдание. Няма да навлизам в подробности относно лични преживявания по темата, а само ще спомена, че съм патил и наливал сериозни пари както в текущия ми авотомобил, така и в други марки именно поради съвети и половинчати "диагнози" от всепризнати и уважавани капацитети. От както обаче започнах да поставям под съмение всяка диагноза рязко спрях с "наливането". Btw в това отношение правя евала на Тенчо (1040), когото уважавам много именно защото единствен от всичките прехвалени сервизи/майстори/механици сподели при една консултация за такъв шитав проблем "не знам на какво може да се дължи тоя зор и не искам да правя глупости само за да ти взема парите". Последното е перефразиране, но идеята е същата. Това с отстраняването на следствията, а не причините за проблемите всъщност не е ограничено само в нашата марка, но е по-явно изразено просто защото хората, които "професионално" се занимават с този тип дейност не са кой знае колко на фона на бройката хорица, които обслужват другите марки.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
25
|
|
| Пет Окт 21, 2016 10:18 am |
|
|
|
stefataaaa
|
|
Така е, напълно съм съгласен с теб. Проблема е, че аз съм просто потребител и отивам в даден сервиз с даден проблем с идеята хората, на които това им е работата, да го оправят. Вероятно имат познанието да премахнат или поне ограничат причината за този проблем, но нали се сещаш, че това е в техен минус и те няма да го направят, а аз за съжаление нямам необходимите знания, за да го направя. И да хората, които разбират от субару са доста ограничен брой, кои прехвалени, кои не. Напълно съм съгласен, че ако си намериш читав майстор, който освен проблемите премахва и причините за проблема, субару ще е една прекрасна кола, защото както по горе казах, като вървеж и поведение на пътя, наистина доставя огромно удоволствие и единствения минус е в джоба.
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 1:11 pm |
|
|
|
dancho.danev
Регистриран на: Нед Дек 05, 2010 7:13 pm Постове: 219 Местоположение: Trun,Schweiz
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200    
|
Здравейте Колеги Прочетох тази тъй увлекателна тема с огромно удоволствие, защото е силно поучителна и съдържа много полезни мнения. Ще се опитам и аз до колкото мога да помогна в разкриването на истината: Утопия ли е Субару........ Не съм фанатичен фен на марката а най-обикновен ползвател. Според мен за да даде един човек реална оценка за даден модел, то трябва да си е купил нова кола, да я сервизира по предписание и да си я ползва по предназначение поне 8-10год. Това за съжаление не е във възможностите на мнозина и се прибягва до оказион. Нищо ново под слънцето! Дори и в най-богатите европейски държави, а аз живея в точно такава, коли втора употреба се търгуват като топъл хляб! Но коли до около 150-200хил. км. и с ЯСНА СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ. Всичко друго си е покупка на "котка в чувал" предназначена за експорт. И ако животинката не е напълно умряла то със сигурност е сериозно болна и ще трябват много средства за лечение. А дали името и е: Субару,БМВ,Рено или Тойота няма никакво значение. Опитът ми със Субару не е никак голям и се ограничава до една Импреза купена преди 5-6год. на скромните 2км. Сега съм на почти 169хил. и то всичките навъртени от мен  За текущ сервиз, гуми и накладки изобщо няма да говорим, но допълнителните ми разходи по колата за тези години и километри са доста по-малко от колкото един средно статистически пушач дава за цигари в България. Ако някой се интересува може да прочете всичко в дизеловия раздел. На въпроса: Доволен ли съм от колата? Отговорът е категорично ДА Това което знам е,че повече никога няма да си купя кола която не е 4х4. Мечтая си за нещо от премиум класа, но уви финансовите ми възможности стигат само за Субару.
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2016 8:53 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Субару не е нито бутикова кола нито някаква уникално рядка и ексклузивна марка а тука много хора се асоциират с марката и търсят точно някаква уникалност и екскулизвност за без пари и си мислят, че Субару е страшна работа. Има много по-добри коли...ествствено за повече пари. Субару е ОК. Добра кола. Бюджетна марка. Не обича солта заради тънките тенекета. Със сигурност не е повече от Хонда или Тойота например. Може да е рядка в България защото са скъпи като нови но има пазари като Северна Америка и Австралия където Субару е всяка трета кола и никой не обръща внимание. О ШОК - там на никой не му пука за дизели и съответно се предлагат само безнинови коли. Верно преди 5-10 години имаше повече модели за ентусиасти - турбо комбита с ръчни скорости ... липсват ми много...Но живеем в глобален свят това е положението. На Субару тея двата континента да хванат им стига и си се позиционират пазарно да са атрактивни за клиентите там защото там е парата - бабичките и домакините от презадоволените западни ощества са по-важният пазарен сегмент и те много добре реагират на телевизионни реклами с разни кални Субарута дето минават през реки и планини като едното нищо и изобщо не се интересуват от технически характеристики. То и другите автомобилни марки по същите тенденции се водят в момента.
BTW: Имам и съм имал почти всички модели Субару - нови от магазина, втора ръка , правеняци и всякакви варианти комбинации общо 8 бройки . Жената текущо кара турбо субару за нея е ОК и си го харесва. И на мен ми харесв от време на време да го карам (пипнал съм го уеко - римап,генерация и тнт.) . Обаче човек като се развива и научава и опитва нови неща изведнъж се оказва , че там където свършва Субару започват други марки коли. И как да го кажа - не бих казал,че Субару е колата с най доброто 4х4 която съм имал. Особено новите са доста орязани. И някои възли зе чупят повече от нормалното.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
15
|
|
| Съб Окт 22, 2016 5:06 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Симе, в Америка се развивате по бързо брат, ние тука сме по прости...
Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 5:17 am |
|
|
|
Greg4o
|
|
Като чета и виждам,че проблема основно е,че колите са правени да се поддържат със средни и ниски Европейски и Щатски доходи,до които ние не можем да стигнем. Е има изключения.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 8:32 am |
|
|
|
Vmax
|
Не съм сменил кой знае колко Субара, но за последните 8г нещо навикнах на марката, та мнението ми е пристрастно и субективно, защото нямам много опит с други марки ( ако не броим няколко служебни пежа и рена ). Като си търсех първата не-служебна кола, задължителните критерии бяха 4х4 и автомат, сума под 15к лв. Сещате се какви резултати излязоха и какво си купих. В къщи ме посрещнаха с думите - Как можа да купиш най-грозната кола на света ( Импреза Аутбек 2003г )? Две седмици по-късно ски на Мальовица в 30см сняг и коментар - А, тая кола не е толкова лоша. 1г. по-късно идва СВХ-а, за жената ( същата с коментара от по-горе за най-грозната кола на света ), не спи 2 седмици от радост и се мръщи като поискам да покарам колата....Вчера я продадохме - гледа ме на кръв, добре че купувача е перфектният собственик, че май нямаше да я продадем. 1. Импреза Аутбек -като и оправих забележките ( ходова част и т.н. ), направих 150х км без проблем само с масла, филтри, тампони стаб щанга. 2. СВХ - за 5 години. единствената драма беше АТ, която е известна. След решението на проблема, единственото обслужване е било за гарнитурки и опръстени на капаци клапани, 2 биалетки, един шарнир и един алтернатор. Много здрава кола, много здрав двигател - карах наскоро 3.0л Аутбек автомат, ми СВХ-а беше доста по-бърз. Единственият проблем е снабдяването с части - иска чакане. 1992 кола - вътре е с качество което много от моделите след 2006 не предлагат. 3. Импреза СТИ 2003, 2.0, 1.7 бар, 350+ коня, ребилднат мотор от Красимир ( Агента ), който според някои не може да прави мотори За 25-30 х км, освен ревизия на турбо пътища и подмяна на гейта на турбото с по-твърд, а и подмяна на помпа хидравлика, съм сменял само масла. Кола с 350 коня, смяна на масло - 120 лв. Какво да се оплакваш? Продадох колата на един пич, който не е имал Субару, и той сега сменя само масла. Ако на някой това му се струва скъпо, да провери колко ще струва подръжка на Audi S4, или просто да минава на Голф 4. Импреза 1995 1.6 90 коня, комби, ръчка - за родителското тяло. Отиваме с Тенчо до Враца, след малко пазарлък, късане на ризи и ронене на сълзи от продавача си тръгваме с кола на 75 000км нападната от ръжда. След смяна на ангренажи, ремъци, ролки и т.н. колата се газира и хоп на пътя. 100 000км - подмяна на амове, ревизия на газ, едно каре, 2 тампона стаб щанга, един надлъжен и стартер. Вози и върви супер приятно, не спира и в 50см сняг, разход - 10/100, данък 28лв, на магистрала дига и държи 170-180км/ч ако трябва. 5. Форестър 2.5 ХТ 2005г. - купих го от колега, обслужен и т.н., но с разход на масло, като го взех за проект - XTI. След 3-4 месеца каране , дойде време за дисекция, за да видим че просто сегментите се бяха прибрали в буталото, залепени от черна гняз, от своя страна ефект от ненавременна смяна на масла и/или използването на ниско качествени такива. Наляхме новите чаркаля, ковани Малета и т.н., пълен ребилд при Любака, изхвърлих сток окачването, че а-ха да падна от седалката по завоите, забодох един педър понижаващ кит и газзз. След 1500км, хайде при Бад Дог за да имам Бад Фоз, после газиране - да точно така - газифициране. и 30 000км на газ без проблеми ( свещи и масла ). Естествено ми умаля, доскуча ми и хоп - 6 степенна ( монтирана за 1 ден в петък 13 от Любо  ). Хайде пак при Бад Дог, за още по-Бад Фоз, хайде най-големия изпарител и пак газзз - 20 000км без проблеми. Та, безпроблемна кола няма, но както се грижиш за нея, така и ще ти се отплаща. Готиното при Субару е, че вече е достъпно и лесно да си правиш глезотии, тунинги ( дали за мощ или за гората ), не трепериш дали няма да ти я откраднат като на съседа А6/Х5 и ходиш на всякъде. Поне твоя е моята камбанария. Да, харесвам БМВ, Ауди, МБ, но няма да оставя толкова пари, защото няма да се чувствам по-щастлив, нито имам такова его за чесане. Да не забравя, че покрай марката имам и много нови приятели и познати - Агента, Любака, Тенчо, Зевзека, Бад Дог, Тайпан, Бубару, Божо, Алекс, Трошко, Адаша от Ямбол и т.н. списъка е доста дълъг. А като гледам как се развива форума, и колко Субара виждам на пътя се радвам че ставаме повече, защото марката не се купува от простаци.
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 8:42 am |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
Колеги, струва ми се, че малко изместваме топика "Утопия ли е Субару?". Аз твърдя, че е реалност и с две думи: има защо! Пак твърдя, че малко автомобили остават годни за пазара /та после да ги плюем, че не ставали/, след зверска експлоатация, на която се подлагат повечето Субара, именно поради прословутата им здравина. Така че, трудно имаме база за сравнение с други марки. За "калпавите" ни мотори са известни от стари времена 2 теста: 1 000 000 километра без ремонт на пощенска кола в Щатите и 100 000 километра при постоянна скорост от 140 км/ч час, без спиране на писта. И двата при Легаси първа генерация. Преди години видях в Северна България, един си ореше нивата с едно Леоне модел 1984г. Когато видя някой да прави същото с Ауди 100 модел 1984г., ще призная, че не съм прав.
В никой случай не мога да се съглася и с колегата по-горе, че е същото като Хонда или още по-малко Тойота... За най-новите модели не мога да говоря, /там май всичко вече е еднакво/, но по-старите, категорично не мога да ги сложа в шир-потребата, където са цитираните марки. Или ако ще е там, то ще е в нейния най-горен сегмент. Субару не беше Хонда, нито Тойота. Нито замисъла му е такъв, нито изпълнението. Какво ще стане сега, след като Тойота притежава значителен дял, един господ знае. Най-вероятно ще ги развалят, ако вече не са го сторили...
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 9:18 am |
|
|
|
srg
|
Добре де, до момента всеки се опитва да интерпретира по собствен начин замисъла на темата и медувременно се опитва да включи към резултата значението на думата "утопия", а това си мисля, че няма как да стане просто защото няма толкова безпристрастен човек, който от една страна да отчете всички фактори и следствия от това да притежаваш автомобил от марката. За да стане по-ясно колко безмислено е да се твърди подобно нещо, ще изброя типовете колеги във форума, които притежават/притежавали са/ще притежават Субару и които текущо вземат отношение по темата с мнението си, което трябва да допринесе за развенчаване/потвърждаване на твърдението от заглавитео на темата: - хард кор тип - човек, за когото няма значение с какво се е сблъскал като трудности покрай притежанието на екземпляр от марката и който винаги ще отказва да види наличието и разнообразието на алтернативи измежду всички останали марки/модели автомобили, за когото само споменаването на друга марка/модел автомобил е светотаство и т.н., т.е., кон с капаци - напатил се тип - човек, който е пострадал под една или друга форма от други марки/модели автомобили и който е открил в марката субару нещо или комбинация от "неща", които го удовлетворяват психически, финансово, сексуално и както там още един човек може да бъде удовлетворен от една марка автомобили - страдащ тип - човек, който текущо притежава или е притежавал субару, но се е хвърлил в дълбокото без да осъзнае, че първоначалната инвестиция и преценка при покупката на автомобил от марката тип "втора ръка" е от критично значение (което не е ограничено само до марката субару), съответно е пострадал поради направения прибързан/необмислен избор - скептичен тип - човек, който в момента е ОК с марката, но и който е наясно, че субару са поставили Европа в шеста глуха и само чака да събере някой лев, за да смени марката, защото осъзнава, че няма шанс тя да оправдае специфичните му изисквания с нормална цена или конкуриращи другите марки нововъведения и функционалности - реалистичен тип - човек, който е наясно какво иска от един автомобил и за когото към дадения момент комбинацията от аспекти, свързани с притежанието на субару е удовлетворяваща, но последното далеч не означава, че не е наясно със недостатъците на марката и че ако се появи алтернатива няма да смени лагера - разочарован тип - човек, който се е сблъскал с марката и тя не е оправдала очакванията му (не визирам финансовия аспект) - комбинация от типове - човек, който открива в себе си повече от един тип от изборените по-горе Е, в предвид изброените по-горе типове потребители за мен единствения възможен тип потребител на марката, който изобщо може да бъде свързан под някаква форма с определението на думата "утопия" е първия тип потребители. Ако някой успее да прецени колко от потребителите във форума биха се определили като попадащи в категорията "хардкор", тогава той и ще си отговори на въпроса  За мен, от наблюдението на форума и изписаното до момента в него, утопията е еднорог, но за сметка на това има доста потребители, които са се разминали с очакванията си просто защото са подходили лекомислено в самото начало на първата им среща с марката и съответно им е трудно да приемат, че има и друг тип потребители, които са доволни. Последното е важно да бъде отчетено, че не е валидно екслузивно,единствено и само за марката Субару. Оф, събота е, свободен ден, а аз съм седнал да дращя някакви неща вместо да отида да се окалям някъде 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
2
|
|
| Съб Окт 22, 2016 11:23 am |
|
|
|
petko 69
|
Внимателно изчетох всички мнения добри ,лоши , противоречиви и ще ви кажа една истина Българина си обича колата повече от жената .Като отвориш който и да е форум за коли ще видиш с каква любов се говори за колата и как не се жалят средства за нея.Тук за нас с малки изключения Субарлъ е утопия,във същото време в БМВ форума по добра коли от техните няма.Затова карайте си Субаретките сменяйте консумативи навреме при доказани майстори и не плачете ,ако смените някоя гарнитура,то тя е дело на нечия немърливост ,било то ваша или на предишния собственик.Здрави са ни машините ей,ако японците видят моята как я шпоря ще си я вземат.Вярно загрява, гори малко масло 2л. до смяна ,харчи като ЗИЛ-130 ,но си я обичам. 
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 11:54 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
като се замисля и аз бая пари потроших по предходната кола, пък не беше на кой-знае колко (карал съм я от 45000 до 165000км). но винаги ми е било кеф да си я карам 
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 1:28 pm |
|
|
|
Greg4o
|
tarambuka3500 написа: като се замисля и аз бая пари потроших по предходната кола, пък не беше на кой-знае колко (карал съм я от 45000 до 165000км). но винаги ми е било кеф да си я карам  Е сега с тази ще спестиш. Ама ще побуташ повечко,че като гледах онзи клип Хаккапелита си иска.Че и аз там се бях прицелил,но за сега ми се размина.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 7:19 pm |
|
|
|
dlazarov
Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 2:54 pm Постове: 98 Местоположение: plovdiv
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
|
Привет колеги през 2014 закупих аутбек 2002 6Н за сумата 6000лв.До тук съм дал 6000лв за ремонти и обслужване 8броя гуми зимни/летни за 730 дни за тези две години по8,20 на ден и 30 000км.Иначе е голям кеф като и стъпиш на врата на колата Но искам да питам това нормално ли е 
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 8:26 pm |
|
|
|
MartiX5
Автомобил: Legacy 2.5 '04
Рейтинг: 0
|
dlazarov написа: Привет колеги през 2014 закупих аутбек 2002 6Н за сумата 6000лв.До тук съм дал 6000лв за ремонти и обслужване 8броя гуми зимни/летни за 730 дни за тези две години по8,20 на ден и 30 000км.Иначе е голям кеф като и стъпиш на врата на колата Но искам да питам това нормално ли е  Аз лично да съм го полял с бензин и да съм го запалил тва нещо много отдавна. Ама това си е мое мнение и не ангажирам никой с него, а по темата да кажа че аз единствената наистина силна черта дето намирам в моята кола е задвижването на 4-те колела. Вози доста дървено като за кола почти 5 метра дълга и 1600кг тежка, обезшумяването и не е на високо ниво, мудна е и доста лакома, но ще и дам още известно време да видим дали ще и свикна или ще ходи на пазара. Салона и не е лош, централната конзола е изчистена и не е претрупана, има всичко необходимо като системи за сигурност и екстри, изглежда добре според моите представи и е 4x4 поради които причини я и купих, но май очаквах малко повече от нея.
|
|
|
|
| Съб Окт 22, 2016 10:02 pm |
|
|
|