|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос за премахване на катализаторите на Subaru Outback H6
| Автор |
Съобщение |
|
Boqn
|
|
Здрейте,искам да попитам дали могат да се премахнат катализаторите на Subaru Outback H6,и дали ще има някакъв проблем ако се отстранят
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 9:30 am |
|
|
|
Vami
|
|
Да, проблем ще има за тези, които карат зад теб.
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 9:46 am |
|
|
|
Bobi 83
Автомобил: Outback
Телефон: 0879472469
Рейтинг: 0
|
|
| Нед Окт 23, 2016 11:34 am |
|
|
|
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109  
|
В комбиниран смисъл: 1/Ще стоят все там зад теб 2/Ще дишат по-мръсен и отровен въздух/ако не си с LPG/ 
_________________ Forester 2.5 XT MY06
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 11:39 am |
|
|
|
Bobi 83
|
|
Да с LPG сам но дали ще светне чека
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 2:07 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Ако на втората сонда се сложи втулка и газаджията ти е добър - няма да светне. А и не си писал с каква кола си, възможно е да ти я изключат и софтуерно.
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 2:09 pm |
|
|
|
Bobi 83
|
|
Ас сам 3сонди даже едната на скоро я смених
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 2:11 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Имам в предвид задната сонда.
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2016 2:12 pm |
|
|
|
Bobi 83
|
|
| Нед Окт 23, 2016 2:26 pm |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
Vami написа: Да, проблем ще има за тези, които карат зад теб. Според мен основния проблем е за собственика на автомобила. 1. Всеки път когато влиза/паркира в затворено пространство/гараж/мол ще си диша боклуците. 2. Зимно време, когато отиде да си чисти колата и запали двигателя да вдига температурата е най гадното. Колата е студена и от ауспуха ще излизат.... а гордия собственик ще си диша наволя запотен и задъхан от чистенето. 3. Всеки път когато оставя или взима някой приятел/член на семейството подобаващо ще му подари глътка "свеж" въздух. Българина това не го осъзнава. Мисли от вида "ще си хвърпя боклука от терасата на мен да ми е чисто вкъщи" са често срещани. Реално когато излезе от входа той си гази боклуците...
|
|
30
|
|
| Пон Окт 24, 2016 3:41 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|

Колега, изцяло подкрепям това, което казваш, но в нашата ненормална действителност и за това има едно голямо, НО... Разбира де, че е по-добре да ползваш оригинален Ундоус, Офис и т.н. Навремето бях се зарекъл, ако пуснат Ундоус на нормални цени за нашия стандарт, никога не бих ползвал пиратски. Преди време пуснаха Ундоус 8 на цена 50 лв. и си купих три... Същото е и за катализаторите. Знаеш ли, че на Тойота Ярис 2001 г., цената на катализатора е 1400 долара!!! Електрониката не признава афтърмаркет... Защо аз трябва да се грижа за околната среда, след като на гигант, като Тойота не му дреме? Идеята ми е, когато читавите катализатори станат по 200-300 лева в България, бъди сигурен, че почти никой няма да се занимава с емулатори, втулки и т.н. Под читави, имам предвид хем да си вършат работата, хем електрониката на колата да ги възприема. Ако искаш искрено да запазиш въздуха чист /не ти разбира се, а тези дето управляват/, на единствения измислен начин му се вика "целева политика"...а не само да се измислят глупости и изисквания, та някой допълнително да си пълни, не джоба, а джобовете! При 700-1000 лв заплата, когато идеш в Субару /и не само/ и ти кажат 4 - 5 000 лева за оригинална генерация, ми се струва доста ще се замислиш за околната среда или, какво дишаш докато чистиш снега през зимата...
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 7:44 am |
|
|
|
kerekovski
|

Аз пък наблюдавам друго нещо - българинът редовно си купува неща (не само коли), които не са му по джоба. Слагаш 200 лв отгоре за по-хубав компютър, но с пиратски Windows. Като не ти е по джоба Windows, слагаш Linux. Или си купуваш една идея по-евтин хардуер, за да се събереш в бюджета с операционната система. Същото е и с колата. Като не ти е по джоба да караш такава кола, си купуваш такава, при която с 200-300 лв за универсален катализатор нещата се получават. На теория трябва да се прави така, но на практика в България важат други правила. Затова хората си дават последните пари за скъпа кола, която после не могат да поддържат или обуят. Колко лъскави Аудита, БМВ-та и Мерцедеси съм виждал от по 30-40-50+ 000 лв с изтрити галоши, дето дори и на село не бих ги карал.... Просто контролът е слаб - и за гуми, и за вредни емисии, и за софтуер и за какво ли още не... Но докато българинът не осъзнае, че това рефлектира пряко на здравето на хората, на самия него, на неговите деца, спасение няма.
|
|
15
|
|
| Вто Окт 25, 2016 8:01 am |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|

stoychod написа: Vami написа: Да, проблем ще има за тези, които карат зад теб. Според мен основния проблем е за собственика на автомобила. 1. Всеки път когато влиза/паркира в затворено пространство/гараж/мол ще си диша боклуците. 2. Зимно време, когато отиде да си чисти колата и запали двигателя да вдига температурата е най гадното. Колата е студена и от ауспуха ще излизат.... а гордия собственик ще си диша наволя запотен и задъхан от чистенето. 3. Всеки път когато оставя или взима някой приятел/член на семейството подобаващо ще му подари глътка "свеж" въздух. Българина това не го осъзнава. Мисли от вида "ще си хвърпя боклука от терасата на мен да ми е чисто вкъщи" са често срещани. Реално когато излезе от входа той си гази боклуците... Не подкрепям замърсяването, особено от дизелите, но точки 1 и 2 не са точно така - колата а и катализатора тогава не са загрели, та при тези две ситуации точно няма да има разлика, дали със или без. Даже не знам дали със катализатор не е по зле, тъй като протичат и някои кофти реакции там. srg беше пуснал хубав линк по темата: http://www.impulsengine.com/newproducts ... ters.shtmlВ общи линии, работенето на автомобила в затворено пространство е силно непрепоръчително. Същото и докато се чисти.
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 8:41 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
|
То след това последното излиза че трябва да си махна катализатора така или иначе. Моя мирише лошо сутрин, но като загрее се оправя. Ама ако се има предвид че карам 2 пъти на ден по 3-5км, той на градско реално няма кога да загрее. Тези градуси споменати в статията не са ли малко нереални?
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 8:56 am |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|

Доскоро си мислех, че моята мирише сутрин заради това, че няма катализатори, но установих практически, че и други, по-нови и с катализатори са така. После, след няколко минутки за моя двигател, вече нямам проблеми с катализаторите - преминала е на пропан-бутан. И да - ако наистина се мислеше за ок. среда, то автомобилите щяха да могат да използват универсални катализатори и въпросните щяха да се субсидират от държавата до степен, позволяваща безпроблемната им подмяна или себестойноста им щеше да е ниска. Също така ТЕЦ-овете нямаше да работят, при условие, че АЕЦ не е натоварена на 100%. На референдума пропуснаха да обяснят на хората, че оборудването за Белене е поръчано вече и не можем да се откажем от него... Защо ли?
Колега kerekovski, няма автомобил, който да е с евтини катализатори - навсякъде дерат кожи.
Ако някой си е купил катализатор, то е защото не са успели да излъжат еку-то да се справи без него. Това си е мое мнение. Не вярвам на чистата душа! Ако някой си е купил автомобил със съвременен турбо-дизелов двигател, не приложимо особено за нашата марка твърдение, но 90% за останалите е, че обикновено има откъде да си купува евтина (крадена) нафта. Иначе по-форумите сравнението бензин - дизел е... Трилитров дизел на градско през зимата има разход... Същото важи и за бензиновите автомобили и пропан-бутана - аз например никога нямаше да си купя ламята, ако не си правих сметката, че ще я газифицирам. Факт. По същия начин с вичките си автомобили. Поради тази причина и не съм бил притеснен за състоянието на катализаторите - за това и се прекарах при покупката на трибеката, защото нямаше. За сведение, човек, който си купува мощен дизел, дали се сеща, че е въпрос на време да се сблъска с тези неща или само евтината нафта го интересува? Тук не се включват собствениците на нови автомобили!
И изобщо, пичове, за каква загриженост за околната среда говорите, карайки автомобили с над двулитрови двигатели?! Аз познавам такива хора - карат малки автомобилчета, а основно се движат пеша или с велосипед, електромобили и др. Не ходят с колите си по горите и се дразнят на такива люде!!! И на мен не ми стана приятно, когато под лифта за езерата в Рила видях джиповете предлагащи разходка из планината. Да сте чували за фракциониране (разделяне) на горивото в процеса на изгаряне в цилиндъра? Благодарение на него някои от ВВ не се възпламеняват изцяло. Бензена например. Затова и съдържанието му в бензина е под 1%. Част от нещата които върша на работа е да следя концентрациите на замърсители на няколко измервателни станции в града и региона. В пиковите часове - на път за работа и обратно емисиите не Бензен стават доста високи. Аерозолите също.
В темата за газта имаше един линк от колегата srg - хубаво е да се прочете!
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 11:09 am |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
От еклогична гледна точка, ако си наистина загрижен, няма да караш звяр като Субару, а ще ходиш пеша, ще озлваш велосипед, а ако искаш кола ще е поне хибрид, ако нямаш възможност за електрическа.
Махането на катализатор може да има и друг страничен кофти ефект - ако пътуваш в чужбина и те усетят - глобите ще са брутални.
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 7:06 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Простия отговор по темата е . Ако си сложиш втулки (втулка) няма да свети нищо. Или ще просветва но много рядко. Втулките са с 1.5мм дупка според колеги от форума. Но никога нищо не е 100% сигурно при такива преработки. За предпочитане да отидеш в сервиз, който е правил такава кола.
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2016 9:19 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Да Дидо е бог на кюнците и втулките.