Отговори на тема
 Проблем с изваждане на предно вътрешно каре, и още нещо. 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Outback 2.5 AT 2004
Телефон: 0878768569
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
от няколко месеца притежавам Outback 2004г. 2.5 мотор 4АТ. Когато купих колата, тя имаеше проблем с тресене, следствие повредени вътрешни карета. Посаветваха ме да ги рециклирам, в един сервиз за Субару автомобили- послушах ги, но понежем имам познат "майстор", му закарах колата с идеята да вземе пари той вместо някой, когото не познавам.... Помолих го да не кара поуоските при "Жан", тъй като нямах добър предишен опит с тази фирма, но той не ме послуша. Качи "рецилираните " полуоски, но се установи, че само са по-леки вибрациите, и че рециклирането не е успешно. Втори опит - вибрации нямаше за около 500км,след което установих, че маншона на едно от каретата е скъсан на две и всичката грес липсва. Наложи се да карам колата така 200км. след това смених маншона, като разглобих полуоската о карето, понеже не можах да извадя вътрешното каре от диференциала.
Моя "Познат майстор" вече не ми е познат!
Реших да ги сваля и да намеря решение сам, за съжаление установих, че дясната полуоска, неможе да се извади от диференциала - пробвал съм всичко, дори заварих арматура на вътрешното каре, но то не може да бъде извадено - най-вероятно или "майстора" или при "Жан", са сложили по-голяма зегерка.

Въпроса ми е - как да извадя вътрешното каре- трябва да се свали целия диференциял ли ?
И един допълнителен въпрос - забелязвам че нивото на маслото в скоростите (4АТ) винаги е доста над обозначението за FULL, това проблем ли е ?

Пет Окт 07, 2016 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, на първо време спри да ръчкаш колата и отиди в сервиз където са наясно с марката. Обикновенно "отидох при един майстор" след това се превръща в много скъпо струващ експеримент (от към нерви и финанси)

Пет Окт 07, 2016 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Приятелски съвет , щом става дума за Жан значи си от София , иди до някой от серивизите да ти извадят карето.

Пет Окт 07, 2016 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Маслото в скоростите на изгасен двигател ли го мериш?

Пет Окт 07, 2016 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Да, можеби сте прави, че трябва да отида при "някого", но при кого ?
Маслото и при студено и при топло, и при спряно и работеещо е все над максимума !

Пет Окт 07, 2016 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изби ли пина който минава през карето и остана диференциала? Ето и едно видео https://www.youtube.com/watch?v=9xuCzM2GEcU от 1:15 започва. Маслото в скоросанта кутия задължително го мериш на запален двигател като предварително минаваш през всички предавки по за по 5-6 сек и я оставаш на Р и тогава мериш. На топла (разбирай темепература на маслото от 60-80c трябва да не превишава Full на Hot скалата.

Пет Окт 07, 2016 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда ако не си нахнал щифта няма как да извадиш карето.
Закарай я при Любо да речем, ако ти е далече при Агента.

Sent from my C6902 using Tapatalk

Съб Окт 08, 2016 5:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колата е от 2004 но е от първите мот модела (2005-2009), и не е с пин !

Съб Окт 08, 2016 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи е със зегерка.Пробвай с една щанга м/у вътрешното каре и диф-а. https://www.youtube.com/watch?v=tuNVrkUTtSY

Съб Окт 08, 2016 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Отговори с цитат
Колегата щом е стигнал до там да заварява арматури явно се е помъчил доста.

Зегерката може и да не е по-голяма, но може да се е заклещила кофти. Когато така се закучи някоя полуоска това което ми е помагало досега е голяма отвертка/щанга между полуоската и кутията, един върти полоуската през няколко градуса, докато отдолу ти с отвертката/щангата ръчкаш с резки движения. Ако е удобно може и едновременно две щанги да се закрепят от срещуположни страни, за да е по равномерен натиска.

Съб Окт 08, 2016 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм, преди 6 месеца ние не можахме да извадим пък външното каре от главината. Скъса се болта, който стяга шарнира - на шенкела. Свалихме целия шенкел и го сложихме на менгеме, така че цялата ос да виси. Такова блъскане беше отгоре, че започнахме да кривим резбата - с подложка на дърво и без - същата работа. Ако трябва да сменям външно каре, ще е с лагер главината. Какво да се прави - много са здрави, още оригиналните са.

Съб Окт 08, 2016 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дадох си Аутбека на познат с голям и читав сервиз, специализиран за друга марка автомобили, да ми смени маншона на външно каре. Лесно го е извадил от главината - на място, но със специална хидравлична скоба. Преди това Тенчо го мъчи на ръка с чука, но явно беше достатъчно запекло. Та понякога е и въпрос на имане на правилния инструмент.

Съб Окт 08, 2016 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Отговори с цитат
Късметлия съм значи, щом и двете полуоски ги смених в гаража, а излезнаха от главините след побутване с палец :)

Нед Окт 09, 2016 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
от скоро имам шум отпред в ляво и след няколко посещения по сервизите и четене във форума, стигам до извода че ще да е вътрешно каре :-(
За ново споменаха цена от около 400 лв.
Интересува ме, дали някой колега си е поръчвал от този сайт : http://febest.de/ ? Ако да, дали са им читави частите?
Другото което искам да питам е дали това(с тези размери) : http://febest.de/index.php?page=catalog ... &details=1 , е за бек 00?
Поздрави!

Сря Окт 26, 2016 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Завъртяхте ли полуоските? Тогава може би шума ще е в дясно. Аз от такова чудене сменик предна лява главина, ато излезе от задна лявава.

Сря Окт 26, 2016 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
madjosan написа:
Здравейте колеги,
от скоро имам шум отпред в ляво и след няколко посещения по сервизите и четене във форума, стигам до извода че ще да е вътрешно каре :-(
За ново споменаха цена от около 400 лв.
Интересува ме, дали някой колега си е поръчвал от този сайт : http://febest.de/ ? Ако да, дали са им читави частите?
Другото което искам да питам е дали това(с тези размери) : http://febest.de/index.php?page=catalog ... &details=1 , е за бек 00?
Поздрави!

Ми май Мимо 13( Марин ) ми каза че не са стока и дават дефекти , но може и да бъркам, на изглежда това , но му няма размера на диаметър на шлица за към скоростите.

Чет Окт 27, 2016 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Още не съм правил процедурата със завъртането на полуоските. Другата седмица с това ще се занимавам...

Чет Окт 27, 2016 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Преди малко намерих дистрибутор на febest.de за България :

http://www.overmind-auto.com/index.php? ... duct_id=94

Цената е добра, но за качеството не знам :-?

Чет Окт 27, 2016 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
madjosan написа:
Преди малко намерих дистрибутор на febest.de за България :

http://www.overmind-auto.com/index.php? ... duct_id=94

Цената е добра, но за качеството не знам :-?

да това е значи , по спомени беше 150 лв, обади се за отзиви на Мимо 13 , но помня че не ги препоръчваше заради рекламации!

Чет Окт 27, 2016 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема