Отговори на тема
 Сваляне на картер на Легаси 2004 2.0 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Legacy 2004
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги от скоро съм собственик на Легаси 2004 2.0 138 кс.И имам един лек проблем ако може да се каже.Оказа се че съм един от редките къръци който се налага да си сменят картера тъй като е 80% прогнил и няма заваряне а лепенето с течен метал не се знае до кога ще издържи.Та молбата мие ако някой има опит да го сподели.След 10 дни идва новия и започвам операцията която по първи
впечатления няма да е лесна.Благодаря предварително.

Чет Окт 27, 2016 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, а пробив има ли, или само външно изглежда зле. Ръждясва си доста, но честно да ти кажа не съм чувал за пробит картер. Това може да стане според мен само ако колата е била заровена в кал и луга.
Иначе за операцията си купи тубичка силикон - Permatex Ultra Grey. Спазваш правилата за уплътнение със силикон. Не съм сигурен дали можеш да стигнеш задните болтове на място. Ако не си облужвал мотора, най-добре да извадиш мотора от коша и да си работиш спокойно.
Разбира се най-добре е в сервиз, но предполагам, че щом питаш смяташ да го правиш сам.

Успех.

Пет Окт 28, 2016 7:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Legacy 2004
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Има дупка и от там капеше преди да го залепя с течния метал,но не смятам че ще издържи дълго.За съжаление съм го обслужил и да ще се пробвам сам с помощ от колега който е заварчик че ако скъсам някой болт да помага.Проблема е че има доста ръждиви болтове и майстора при който ходя не му са наема за да не скъса някой но така или иначе трябва де се направи.Ако някой е пипал от долу ми е интересно дали като сваля част от ауспуха и предния мост ще ме чака друга изненада защото на пръв поглед друго няма и съм до него но именно задната част ме притеснява че не се вижда дали има друга пречка.Мерси :)

Последно избутване Mirmidonec от Пет Дек 23, 2016 9:46 pm

Пет Дек 23, 2016 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Отговори на тема