Отговори на тема
 Вибрации и шум от задната дясна част на Outback 2005 2.5 165 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 13
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам този ако може да се нарече проблем от както съм купил колата преди 7 месеца. Ще се опитам да обясня максимално ясно защото не е нещо стандартно и дори човек да се качи и да се повози в колата не винаги може да го забележи.

Когато я купих след запалване за първи път през деня в първите 5-10 мин докато загрее, примерно потеглям от място на светофар и е нормално има малко повече вибрации в купето в задната дясна част за малко се чува едно бумтене, бучене, дрънчене все едно има някаква ламарина или риза на аспуха която вибрира и когато колата си влезе в обороти и няма такива големи вибрации всичко е наред. Напоследък обаче това бучене, вибриране започна да го има постоянно независимо дали колата е загряла или не. Просто при по силна вибрация в купето в задната дясна час се чува. Ходих да ми гледат аспусите, майстора без да я качвал на подемник каза, че нищо не вижда. Посъветвайте ме просто ако някой има представа какво може да е къде да отида. Онзи ден майстора който се грижи за колата ми във Варна я кара и както обикновенно се случва при него го нямаше. Не си въобразявам на моменти е доста силно и ме дразни адски много все едно карам някоя стара барака.

Благодаря предварително :beer:

Пет Окт 28, 2016 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Демонтирай задното дясно гърне и го разклати, да не би да има нещо изгнило в него.

Пет Окт 28, 2016 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това ще направя днес, че ме вбесява направо този шум.

Съб Окт 29, 2016 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Май го оправихме. Сега ходих при един майстор който се занимава само с гърнета, каза, че е от тампоните на гърнетата но нямаше като моите за това сложи някакви други само да пробваме и колата се оправи пак има мнооого леко бучене но нищо общо с преди. Според него като сменя всичките 4-ри тампона с оригинални нови ще се оправи. Сега търся да поръчам да ги и да видим.

Съб Окт 29, 2016 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Общо 5 тампона има по ауспусите, смених ги всичките с чисто нови. Старите бяха направо на камък и това е била причината колата да бучи така. Вече всичко е нареди и ги няма тези шумове. Не можах да намеря точно тампони за аутбек но намерих такива за субару джъсти които паснаха идеално. Все някога някой ще има подобен проблем за това държа да опиша решението и да спестя главоболията които имах аз. :beer:
 23

Вто Ное 01, 2016 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
При мен с аутбек 2007 има едно като виене на лагер ама не е точно виене . Като набирам или като отпусна газта и е оставя по инерция на скорост се чува повече .

Вто Ное 01, 2016 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
С лагер главини съм брал ядове много, смениха ми грешната, после още една, че я нацелихме. При мен не виеше просто шумеше и в завоите се чуваше като стържене на гума в пластмаса. И противно на твърденията при десен завой, прецаканата не беше лявата а си беше дясна задна.

Вто Ное 01, 2016 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Май трябва да покарам още за да се види и чуе по-добре .

Вто Ное 01, 2016 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виенето на лагер няма как да го сбъркаш. На определени километри започва да се чува много отчетливо напр. 80 км/час
и си е нещо средно между ниско бучене и вой, които със скоростта се увеличава. Вибрация няма. На по-ниски скорости почти не се чува.
Специалистите казват, че лагер при натоварване не вие, но ако питаш мене, който не се имам за специалист, лагер си вие, когато си иска.
Най добре се диагностицира, като я вдигнеш на подемник и завъртиш колелото на ръка. Тогава ручи. За сравнение завърташ и другите колела.

Вто Ное 01, 2016 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И на мен така ми казваха, убедено, че няма как да се сбърка и точно на подемник ми диагностицираха грешната (предна дясна) лагер главина. След смяната, колата продължи да си стърже в завоите и да шуми, в последствие отидох при друг майстор който ми смени задната дясна лагер главина до някъде на моя отговорност и колата се оправи. Така, че имайте си винаги едно на ум за правилата за счупване на съответните части.

Сря Ное 02, 2016 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Моята прави също
peca написа:
Здравейте,

Имам този ако може да се нарече проблем от както съм купил колата преди 7 месеца. Ще се опитам да обясня максимално ясно защото не е нещо стандартно и дори човек да се качи и да се повози в колата не винаги може да го забележи.

Когато я купих след запалване за първи път през деня в първите 5-10 мин докато загрее, примерно потеглям от място на светофар и е нормално има малко повече вибрации в купето в задната дясна част за малко се чува едно бумтене, бучене, дрънчене все едно има някаква ламарина или риза на аспуха която вибрира и когато колата си влезе в обороти и няма такива големи вибрации всичко е наред. Напоследък обаче това бучене, вибриране започна да го има постоянно независимо дали колата е загряла или не. Просто при по силна вибрация в купето в задната дясна час се чува. Ходих да ми гледат аспусите, майстора без да я качвал на подемник каза, че нищо не вижда. Посъветвайте ме просто ако някой има представа какво може да е къде да отида. Онзи ден майстора който се грижи за колата ми във Варна я кара и както обикновенно се случва при него го нямаше. Не си въобразявам на моменти е доста силно и ме дразни адски много все едно карам някоя стара барака.

Благодаря предварително :beer:

Моята прави същото. Отзад в дясно нещо лопорка и дрънка. От къде ги взе тия тампони да ходя и аз да си взема? :)

Сря Ное 02, 2016 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От тук: http://www.dbk-dimitrov.com/авточасти/изпускателна-система-ауспух/тампон-на-гърне-ауспух

Няма за аутбек вземаш за джъсти, стават. Трябват ти 5бр.

Сря Ное 02, 2016 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Лагера отделно ли е от главината или се сменя цялата главина ? Днес ходих до Ст Загора и наистина почна да шуми

Сря Ное 02, 2016 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Лагер-главина с гривната за ABS. Предната около 210 лв, задна около250 лв.

Сря Ное 02, 2016 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моите лагер главини бяха доста по-евтини (оригинални), предната беше 165лв. а задната 180лв..

Чет Ное 03, 2016 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И къде е това? Те при мимо13 при долар 1,4 не бяха толкова евтини - ОЕМ "NTN.

Пет Ное 04, 2016 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Сложих Фебест понеже това имаше налично задна главина с отстъпката 105 лв . + 40 ремонт .

Пет Ное 04, 2016 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Legacy IV 2.5
Телефон: 0899044217
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

И аз съм със същата диагноза - лагер главина задна дясна. Купих Легасито с шум отзад в дясно с ясното съзнание, че е лагер.
В движение имам силен шум чуващ се отзад по средата. Шумът се усилва пропорционално на скоростта, но в завой няма промяна. Появиха се подозрения, че може да е задния диф.
Повдигнах колата на подемник и след завъртане (на ръка ) задното дясно колело направо стържеше. Завъртях и другите, но за щастие нямаше нито луфт нито шум.
За другата седмица съм планирал смяна на лагер главината и ще споделя.

Поздрави и много безаварийни километри.

Пет Ное 04, 2016 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Legacy IV 2.5
Телефон: 0899044217
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
monti написа:
Здравейте,

И аз съм със същата диагноза - лагер главина задна дясна. Купих Легасито с шум отзад в дясно с ясното съзнание, че е лагер.
В движение имам силен шум чуващ се отзад по средата. Шумът се усилва пропорционално на скоростта, но в завой няма промяна. Появиха се подозрения, че може да е задния диф.
Повдигнах колата на подемник и след завъртане (на ръка ) задното дясно колело направо стържеше. Завъртях и другите, но за щастие нямаше нито луфт нито шум.
За другата седмица съм планирал смяна на лагер главината и ще споделя.

Поздрави и много безаварийни километри.

Здравейте отново,

проблемът ми си реши със смяната на задния десен лагер-главина.

:beer:

Нед Ное 13, 2016 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема