| Автор |
Съобщение |
|
zearendil
Регистриран на: Пон Май 16, 2011 1:04 pm Постове: 62 Местоположение: Ямбол
Автомобил: legacy'04
Рейтинг: 40
|
|
Здравейте колеги,
Скоро сменях свещи и кабели, оттогава редовно се случва една или две лули да се измъкват леко от свещите. Колата, разбира се, губи мощност, особено на ниски обороти, и прекъсва на моменти, качва разхода. При натискане на лулите обратно симптомите изчезват за известно време. Предполагам, че нещо не е наместено както трябва или кабелите не пасват добре (а струваха +200 лева, нямам желание да ги сменям), но майсторът, който я прави, не знае от какво може да е проблема. Има ли нещо специфично при монтирането на кабелите на този двигател, което трябва да се знае? Колата е Legacy 2004 2.5i
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 6:25 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Оригиналните кабели не струват 200+ лв. Какви са тези? Може би уплътненията на свещите на капака са за смяна, ако има масло при свещите?
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 7:29 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
|
Махай ги тези кабели, веднъж ми се наложи да сложа едни TESLA по принуда и едвам се докарах до София, на следващия ден ги махнах. Вземи си читави кабели.
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 7:41 pm |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
|
Миналата година като купувах за моето В13 2.0 кабелите струваха 110 или 120 лв - оригинални от mimo13. И не съм имал проблеми.
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 8:34 pm |
|
|
|
zearendil
Регистриран на: Пон Май 16, 2011 1:04 pm Постове: 62 Местоположение: Ямбол
Автомобил: legacy'04
Рейтинг: 40
|
BAlexandrov написа: Оригиналните кабели не струват 200+ лв. Какви са тези? Може би уплътненията на свещите на капака са за смяна, ако има масло при свещите? Цената на кабелите вероятно е моя грешка – минаха 4-5 месеца оттогава и може да бъркам числото. Обаче старите бяха добре омазнени, затова ги смених – обзалагам се, че ще излезе, че тези уплътнения са за смяна. Това тежка операция ли е? Трябва ли да се сваля капака на главата? Извинявам се, ако въпросът звучи глупаво...  О, да, забравих да кажа – благодаря ви за помощта, не очаквах толкова бърза реакция 
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 10:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами щом са били омазани трябвало е първо уплътненията да се оправят. Сега може да се развалят и новите кабели, така че действай на време. Свалят се капаците на клапаните и се сменят уплътненията. Не е сложно нещо, но си иска своето...
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 10:14 pm |
|
|
|
Valio
|
Най вероятната причина за излизането на кабелите е недобре затегнати свещи.Имах такъв случай,просто не бях затегнал свеща достатъчно и изтърваше компресия ,която избутваше лулата като тапа на шампанско през няколко километра. 
|
|
|
|
| Пон Окт 31, 2016 5:48 am |
|
|
|
Монката
Регистриран на: Пет Юли 06, 2012 6:13 pm Постове: 104 Местоположение: Тутракан
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87 
|
|
А аз съм имал случай да се отлепи порцелана от метала на самата свещ. А те бяха стегнати зверски. Първо ги огледай преди да ги стегнеш.
_________________ Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
|
|
|
|
| Пон Окт 31, 2016 7:20 am |
|
|
|