Отговори на тема стр 1, 2  >
 Отново с Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да се похваля и аз, че от месец съм "нов" собственик на Аутбек Н6 - 2006г.
Както вече писах в друга тема, това ми е единадесето Субару и то намазва
от натрупания досега /понякога и горчив/ опит. Минавам направо на хвалбите...

Внос от Швейцария, купена на "реални" 168 000 км. /вече са 170 000/., без сервизни книжки,
история, печати и т.н., но че са реални, направо си го чувствам...

Майтапа настрана, но колата е много запазена и е много щадена от собственика си.
След цялостно първоначално обслужване и изминати вече 2000 км., важният за мене резултат е 13.4 на сто разход на бензин градско /София/ и без грам разход на масло /Мотул 5W30/.

Единствения констатиран проблем, за който ще разчитам на компетентно мнение из форума, е много лека вибрация при точно 30 км. в час, ни повече ни по малко, по-осезаема при нагорнище... Може би дори не вибрация, а по-скоро люлеене, все едно предните колела се редуват да потеглят. Няма чукане, няма тропане. По скоро, като на омекнал тампон бие. Прави го само на загрял автомобил. Сутринта при тръгване и известно време след това е чук. Ако тези 30 км в час са в завой, също го няма...само направо.

Допълнителни подобрения и екстри, монтирани от мен, веднага след покупката:
- Навигационен модул с видео вход;
- Камера за задно виждане, която се включва независимо, в какъв текущ режим е дисплея;
- Гром аудио, лослес с блутут;
- Субуфер;
- НD видео плеър;
- Дневни светлини - къси на 50% /не ШИМ, а правилните за мен, идеята е крадена директно от заводските такива/;
- "Градски светлини" /защо ги наричат градски, за мен е загадка/. Опцията, при която при бавно каране на неосветен участък, при подаване на мигач, светва и съответния халоген /ляв или десен/, който перфектно осветява встрани бордюр или синор, по който си решил да се катериш...
- Преработени вътрешни светлини т.е. светлините при вътрешното огледало светват и гаснат заедно с плафона;
- Други дребни глезотии /напр. дискретно осветление на задния пепелник и всички поставки за чаши, задържане на захранването на аксесоарите при въртене на стартер и т.н./, които правят живота ти приятен и добавят малко чувство за лукс, което да си признаем, при нашите коли е някак в недостиг.

P.S. Знам, че ще ме критикувате /и с право/, че няма снимки, но на външен вид си е изцяло
сток и такива сте виждали десетки, но все пак - утре мия, снимам и качвам.

Пет Окт 28, 2016 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: Outback 2006 H6
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега, със здраве да си я караш. :beer:

Незнам какво е лукс, но аз от това лято съм със същия аутбек и като знам от каква каруца слизам направо ми се струва супер луксозен Н6. За сега това е универсалния автомобил номер 1 за нашите пътища. И при мен разхода градско ми даде същия.Извън градско направи 8 на 100 Русе - Бургас

Пет Окт 28, 2016 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слизам от Лексус РХ300, та затова...

Пет Окт 28, 2016 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Автомобил: Субару Аутбак 2005 H6
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yavo написа:
Честито колега, със здраве да си я караш. :beer:

Незнам какво е лукс, но аз от това лято съм със същия аутбек и като знам от каква каруца слизам направо ми се струва супер луксозен Н6. За сега това е универсалния автомобил номер 1 за нашите пътища. И при мен разхода градско ми даде същия.Извън градско направи 8 на 100 Русе - Бургас

8 на сто , 13 на сто :facepalm: Не знам как ги карате тия коли , бе хора , щото за моята ламя този разход е далечен мираж.Най вероятно е виновен десния ми крак,но все пак... :-?

Пет Окт 28, 2016 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и от мен!
dimitrov2000 написа:
задържане на захранването на аксесоарите при въртене на стартер

Понеже все още не съм се ровил в електро схемите, това нещо как го постигна, че и мен ме дразни?

Пет Окт 28, 2016 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито!

Ама наистина я раздуй малко за тия модификации по интериора, че и на мен ми стана интересно :) конкретно за светлините, а и за DLR какви компоненти си ползвал и как е постигнат резултата. Иначе този разход и аз съм го стигал, конкретно извънградския (8/100) ама карах с 90-100км/ч зад един камион :D не мисля че бих издържал втори път така, но просто исках да видя колко мога да я сваля като разход :)

Съб Окт 29, 2016 2:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честито колега ,
И мен ме интересуват всичките ти иновации , обяснени точка по точка
lovetz написа:
8 на сто , 13 на сто :facepalm: Не знам как ги карате тия коли , бе хора , щото за моята ламя този разход е далечен мираж.Най вероятно е виновен десния ми крак,но все пак... :-?

Споко, и аз никога не съм ги виждал тези цифри, особено градското ми се вижда доста трудно за постигане

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Съб Окт 29, 2016 7:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито!
И да кажеш какви хапчета пиеш, щото 11-то Субару си е някво хронично заболяване ROFL :bow:
За разхода също си рекордьор =D>
На сегашната ми ламя също засякох много нисък разход - около 12.5/100 градско. Но това е с натискане на педала на газта само с тежестта на обувките и задържане на оборотите до 1800 - 2000 макс.
Оффтопик - свалял съм разхода на кола до 1.5/100 - като ме дърпаха от Търговеще до Варна. ROFL

Съб Окт 29, 2016 7:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Outback,2008
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Викаме утре да ида,аз съм от Варна и в София имам много ,,приятели" но смятам сам да ида само нз как да се предвижа авгогара до там на мен ми хареса страшно много може би съм първия който зънна вчера.

Съб Окт 29, 2016 10:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Outback,2008
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за бързия отговор!

Съб Окт 29, 2016 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сега за екстрите поред:
1. Навигационния модул е на Car Solutions CS9200RV. Едни коректни пичове от Украйна, които си поръчват разни работи на китайците да им ги работят.
Може да им разгледате сайта. Този модул може да работи с фабрични дисплеи и го поръчах преди три години за Лексуса, с допълнителен адаптер за тъчскрина. За Кенуда на Субаруто се оказа, че може да работи без този адаптер, та го прехвърлих директно на Суби. Модула се включва директно към 13-пиновата букса на монитора и това е. Оригиналната навигация от жабката се прибира в гардероба. По този начин фабричните функции остават /борд компютри и т.н./, а когато натиснеш MENU или NAVI, на екрана излиза модула. Той е на операционна система Windows 6.0 и на него може да се сложи SD карта с IGO, GARMIN, Automapa или какво ти душа иска или неговата душа носи. /800Mhz процесор и 128 RAM/. Отделно има два видео входа: един за камерата и един за видеоплеър. Камерата се включва автоматично и принудително при подаден сигнал 12V при заден ход. Другият видео вход се включва софтуерно от менюто на модула с бутон. Видеото го реших с един малък HD Video Box от Али Баба за 26 долара, които свири и пее всичко.
Какви бяха уловките: Когато си на екран модул, всичко е ОК, но когато си на екран бордови компютър на Суби, естествено не минава автоматично на камера за заден ход. Проблема се реши с реленце, което при включване на заден ход "натиска" бутона MENU на екрана и той минава на навигация и естествено на камера. После дойде следващия проблем, че всеки път като минаваш от директна на паркинг, автоматично превключваше екрана на навигация, защото лоста минава за миг и през заден ход и това много дразнеше. То се реши с второ реленце, което подава 12-те волта от заден ход със закъснение от около 1 секунда. Т.е. едно бързо минаване на лоста през заден ход не задейства екрана, а трябва да се застопори на R т.е. наистина да имаш намерение да караш назад за да тръгне.

2. Аудиото е Гром от стария модел USB2P /сега е GROM-USB3/, което също го влача с мен от години. Свири флак /за мен това е важно, защото съм маняк и мп3-ката не ме устройва/ и има
допълнителен аудио вход, който пък ми решава проблема с аудио часта на видео плеъра т.е. той също си свири в колоните. Има си и блутут модул, което решава въпроса въпроса с разговорите или музика директно от телефона.

3. Субуфера ми е Тъндър, купен от Технополис, модел за под седалка, само дето не се събра там и съвсем случайно пасна вътре в резервната гума в багажника.../17 цола/ Ходи, че разбери! Така се заклинва в алуминия, че не помръдва. Все едно за там е правен.

4. Всички модификации по светлините са изпълнени с релета. Който се интересува, мога да дам схеми. Както писах другаде, противник съм на ШИМ изпълненията в съвременните, набъкани с електроника коли. Колкото и елегантно да е, все ми се струва, че има защо производителите да използват други решения...

За дневни светлини: проста схема с релета включва късите последователно, което ги кара да светят на 50% и намалява консумацията двойно, да не говорим, че пести и крушки. Като изключиш схемата се възстановява фабричното положение. Схемата се изключва при мен с бутон, при включен габарит или дръпната ръчна спирачка, така както е при фабричните DRL. При мен допълнително съм сложил във веригата индикация /с рид-ампула/, която пали червен диод, ако изгори крушка на фара, защото при последователно вързване, една да изгори и двете не светят. През деня няма как да го хванеш, освен ако не се огледаш във витрина.

За "градски светлини": изпълнено с релета на всеки един халоген, които се задействат от подаден мигач. Сигнала се взема още от колонката на кормилото, защото там още не мига, а са си постоянни минуси отделно за ляв и десен мигач. Фабрично е изпълнено с ПИК и работи при включени фарове и скорост под 30 км. в час, но има сериозни недостатъци. Виждал съм коли нощем на светофар в София или посред бял ден в дъжд, на които им свети съответния халоген...което е пълна глупост. След дълго мислене, от фабричното решение, оставих само копчето за включване и изключване на системата. Т.е. когато попаднеш в условия да ти върши работа си я включваш, което опростява нещата значително и е далеч по-функционално.

Светлините в купето: това си е наистина просто. Пуска се проводник директно от крушката на плафона към предните светлини. Условия: 1. Управлението на единия край на крушката на плафона е ШИМ и затова трябва да се вземе директно от него. Той кара без проблем и предния плафон със същия ефект. 2. Двете крушки на предния плафон се вързват с два изолиращи диода, за се запази и възможността за отделно палене на лява и дясна при нужда. 3. При Аутбек схемата в сервизното описание е грешна. Предния плафон се управлява с копчетата през плюс, а задния през минус. За да работи описаната схема, просто трябва да се разменят пиновете на буксата, която захранва предните две крушки.

Това е засега. Стана много дълго, но няма как да е кратко и подробно. Ако има конкретни въпроси съм готов да отговоря. Сега бягам, мия, снимам и качвам малко нагледен материал.

Съб Окт 29, 2016 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз се интересувам от т.1 [emoji3] . Би ли казал как мога да се сдобия с такова устройство и колко струва (за навигацията става въпрос).

Съб Окт 29, 2016 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това конкретно струваше 400 долара в пълна комплектация за Лексус /т.е. около 300 долара би излязло, защото няма нужда от тъч скрийн адаптер за Субару/. Но вече е много стар модел и не знам дали го предлагат и дали си струва. Сега на тези пари предлагат Андроид боксове. Разгледай посочения сайт и ако имаш интерес им пиши. Много са коректни, ще ти отговорят веднага и ще те насочат, какво става и какво не, точно за твоята кола.

Съб Окт 29, 2016 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Обещаното си е обещано. Не мих, но пък снимах и качвам.
Моля колегите, чувствителни на тема разход, да ме разберат правилно.
Аз съм последния човек, който може да се хвали с икономично каране.
Посочих постигнатия разход в първия пост само и единствено като белег,
че колата е читава и работи добре. Такива цифри, да си призная, и за мен
са само блян...

Р.S. Пропуснах да отбележа, че цялото управление на това нещо /там където съм споменал "бутон"/ става
с банален китайски 4-канален безжичен модул и дистанционно управление. /Като тези на гаражните врати/.
Минах на този вариант за да избегна дупчене по таблото и т.н. инвазии и глупости, каквито много съм правил,
като по-млад.

Прикачени файлове:
01.jpg
01.jpg [ 296 KiB | Прегледано 987 пъти ]
02.jpg
02.jpg [ 202.98 KiB | Прегледано 987 пъти ]
03.jpg
03.jpg [ 136.13 KiB | Прегледано 987 пъти ]
04.jpg
04.jpg [ 223.56 KiB | Прегледано 987 пъти ]
05.jpg
05.jpg [ 287.64 KiB | Прегледано 987 пъти ]
06.jpg
06.jpg [ 221.35 KiB | Прегледано 987 пъти ]
07.jpg
07.jpg [ 256.36 KiB | Прегледано 987 пъти ]
09.jpg
09.jpg [ 363.57 KiB | Прегледано 987 пъти ]
10.jpg
10.jpg [ 323.31 KiB | Прегледано 987 пъти ]

Последна промяна dimitrov2000 на Съб Окт 29, 2016 3:18 pm, променена общо 1 път

Съб Окт 29, 2016 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да , скъпичко идва. Аз за 300лв мисля да вземам от тези андроид огледала , имат блутуут , 2 камери , фм трансмитер , абе въобще всичко ,което има един съвременен смартфон. Дори може и Интернет да им се пусне. Последните модели мисля че бяха с екран над 5 инча. За тази цена... се обезмисля покупката на нави бокс.

Съб Окт 29, 2016 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vami написа:
Честито и от мен!
dimitrov2000 написа:
задържане на захранването на аксесоарите при въртене на стартер

Понеже все още не съм се ровил в електро схемите, това нещо как го постигна, че и мен ме дразни?

Единствения начин, колега е с мини акумулатор на 12 волта.

Съб Окт 29, 2016 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Silvergreen написа:
Да , скъпичко идва. Аз за 300лв мисля да вземам от тези андроид огледала , имат блутуут , 2 камери , фм трансмитер , абе въобще всичко ,което има един съвременен смартфон. Дори може и Интернет да им се пусне. Последните модели мисля че бяха с екран над 5 инча. За тази цена... се обезмисля покупката на нави бокс.

Цялата глезотия, колега е да ползваш оригиналния екран. Нищо друго. За това са толкова парите.
Ако имаше начин да запазя оригиналния бордови компютър на друг екран, това би било друга бира...

Съб Окт 29, 2016 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitrov2000 написа:
Единствения начин, колега е с мини акумулатор на 12 волта.

Хм, аз помислих, че може би са вързани през някакво реле. На Аудито постигнах същото с най-якия акумулатор който се хваща на предвиденото място. С този акумулатор имам чувството, че мога да се придвижвам само на стартер. Обаче на Бека взех по предписание :)

Благодаря! Ще купя един мини...

Съб Окт 29, 2016 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вземи си един мини 1 ампер, с размерите на 2 цигарени кутии.
Моят съм го сложил под радиото отляво, до компютъра на възглавниците.

Нед Окт 30, 2016 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако не е проблем ще задам един въпрос направо тук, тъй като предполагам ще е от полза и за други колеги. Видях, че тези типове си имат и Андроид устройство вече:

http://car-solutions.com/en/roik-univer ... nitors.php

Доколкото разбирам, макар да е записано като navigation box, това си е един вид портативен компютър с андроид, без вграден дисплей. Предполагам за повече инфо ще трябва да им пиша директно, но тъй като вече имаш опит с това - можеш ли да споделиш дали само горното устройство е достатъчно за монтаж в нашите коли? Примерно могат ли директно от него да се пускат песни записани на USB/SD и ще се управлява ли това от волана или в случая това ще работи само при навигацията и вече за да се извади звука през колонките ще трябва усторйство като GROM което да го подава на kenwood-a? Там пише, че трябва и някакъв видео интерфейс за преходник към заводските дисплеи, но не намерих нищо за Субару?

Нед Окт 30, 2016 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >