Отговори на тема стр <  1, 2
 подаване рязко газ и затъва_помощ 
Автор Съобщение

Постове: 89
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Термо датчика си показва сутрин на студен мотор реално колко е темп.навън

Съб Сеп 17, 2016 10:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Лошото е че няма грешки в компа.не знам може ли от стъпково моторче или кнок сензор да го прави на много студен мотор само

Съб Сеп 17, 2016 10:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това ми е екуто май не може да се мапва,а дали може да се смени с др.еку което може

Прикачени файлове:
media-share-0-02-01-eaec0cb36a83eecd324aa8227a7e008b615819a8a2f16b7d77d8dbc8766372ea-Picture.jpg
media-share-0-02-01-eaec0cb36a83eecd324aa8227a7e008b615819a8a2f16b7d77d8dbc8766372ea-Picture.jpg [ 198.94 KiB | Прегледано 426 пъти ]
Нед Сеп 18, 2016 9:08 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
колеги започвам да се съмнявам в температурен датчик,понеже пак го закачих с freessm и при температура навън 15гр. темпер.датчик показваше 23гр.(колата не беше палена 9-10часа),не знам тази разлика има ли значение.Имат ли допустимо отклонение тези датчици.

Сря Сеп 21, 2016 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivchobow написа:
След 30-40гр.на водата става въпрос.по стрелката на таблото ,демек стопли ли се малко двигателя всичко е супер.Наблюдавах и темп.датчик но той показва нормални стойности ,сутрин първо палене навън 20гр.датчика показваше 24гр.(freessm и др.)после стига до 93гр. Изобщо работи си.нещо мътно има в цялата работа,а за реглажа на клапаните може ли само на първо палене да има проблем?понеже след първото палене после и след престой от 6-7 часа проблема го няма.

Аз не разбрах - това само на газ ли го прави или и на бензин? Защото, колега, не случайно се настройва ГИ да прехвърли от бензин на газ при някаква минимална температура, поне от 35 градуса на охлаждащата течност - даже и тя се счита за ниска, предпочитат се поне 40 градуса. На свободен ход и ниски обороти ДВГ-то използва по-малко газ отколкото натоварен - необходимото количество газ преминала през изпарителя е изпарена, т.е. в газообразно състояние и постъпва към двигателя (дюзите). При натискане на педала на газта ти подаваш повече газ, която не може да се изпари поради ниската температура на антифриза и двигателя започва да гладува - няма (или е много малко) изпарена газ след прословутия изпарител. Отнемайки крака от педала на газта, когато започва да глъхне мотора, ти намаляш количеството на горивото и то има възможност да се изпари - това спасява мотора да не загасне поради липса на гориво (да не умре от глад :) ). Това се получава с коя да е марка ГИ и недостигнал необходимата температура антифриз, защото пропан-бутана при разширение или още дроселиране се охлажда и не може да създаде необходимото налягане - т.е. няма или е нищожно количеството на газта след изпарителя към цилиндрите (дюзите). Не знам дали си с ГИ или с обикновена газова уредба, но и при двете го има това положение. Това е ако мурафетите ги прави само на газ. Ако и на бенц е така е друга бира. :beer: Клапани според мен не са, защото не го прави постоянно.

ПП Според мен точно това ти се случва. Следващият път запали на бензин и карай така (на бензин) докато стрелката на температурата на антифриза не стигне поне половината от скалата, после на газ и следиш дали ще го има този проблем. Междувременно, докато стане това, ще разбереш как се държи на бензин. Трябва ти газаджия, който да ти настрои газовата да преминава на газ на поне 35, а по-добре с оглед идващата зима на 40 градуса и ако нямаш подвързан температурен датчик на антифриза към изпарителя (защото повечето остават газовия компютър да превключи по-налягане на газта след изпарителя) да сложи такъв. Каква е уредбата?

ППП Напълно нормално е антифриза да не е с температурата на околната среда. Утре, ако не забравя, преди да стартирам ще засека темп. отвън и на антифриза.

Сря Сеп 21, 2016 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вчера паркирах колата в 18 ч, днес я запалих в 12 ч на обяд. Естествено, забравих да измеря температурата преди да запаля, но се сетих веднага щом го направих - да съм се забавил 30-40 секунди. При температура на ок. среда 19 градуса температурата на антифриза беше 30 градуса. Пак ще меря на студено.

Чет Сеп 22, 2016 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колега колата е настроена като достигне 40гр.обръща на бензин,точно на бензин го прави като е студена.После вс.е ок

Пет Сеп 23, 2016 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Става дебело - дебитомер и...губиш ли антифриз? Mоже и дюза да "пикае". За свещи би трябвало да даде грешка "missfire.." Трябва повечко живи данни и все пак, провери нивото на антифриза.

Пет Сеп 23, 2016 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Това за развалянето на колите с ГУ е наистина така .Аз моята я купих с уж ”ново”,но малко Полско и вече 3 години само проблеми.Даже обмислях да го махна.От 4 месеца колата се кара само на бензин и да чукна на дърво е ок.Блазне ме идеята да търся отново добър газаджия,ама да не стане после отново ](*,)

Съб Сеп 24, 2016 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
май ще се окаже дюза ,не съм сигурен,ама сега карам повече на бензин с добавка и като че ли има подобрение .Ще покарам още така и пак ще пиша.

Нед Сеп 25, 2016 10:00 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги проблема се оказа от клапаните,след реглаж коплата заспа направо не мога да я позная,сутрин върви мн.добре няма никакво затъване.Дано съм бил полезен

Нед Окт 30, 2016 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2