Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 438
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Добра тема, но за пореден път се убеждавам, че всичко си е до късмет ! На 25 години съм, скромен шофьорски стаж 7г., 120к + км на автомобили + още 10-12к км на други превозни средства с двг . Предимно в България, Европа и тук-таме някое друго местенце по света . Сменил съм точно 8 автомобила (в момента карам 8-мия) като най-дълго съм карал/притежавал втората кола - почти 4 години . Цял живот представите ми за кола са били - комби, 4/5 врати, бензин, 200+ кс, ръчна кутия . Не обичам крайно високи скорости, градско +10/15км отгоре, магистрала 120-150км/ч . Ще напиша за всеки по нещо и ще обобщя накрая . :idea:

1. Родителите ми го купиха - прясно завършил у-ще/студент 1-ва година . Subaru Impreza 99" комби 125кс, ръчна кутия . Кеф всяка вечер, напред-назад, абе направо си бях такси ! Праснах го още първата зима в едно дърно на ул. Раковска, 50 метра преди Happy-то . Оправих го после, от там вече се надъхах за WRX, млад-акъла в петите за какво друго да мисля . Пръсна ролка на ангренажа точно в деня на последния ми изпит, и решихме че няма смисъл да се занимаваме повече . Колата замина при Петко "поразяващата уста" + доплащане за автомобил номер 2 !

2. Forester Turbo 99", ръчна кутия, пълен Швейцарски пакет (макар че беше внос от Италия) + газ :D . Нямаше ръжди и външни забележки, но за сметка на това докато беше мой (4 години почти) съм налял над 4K в части/труд/консумативи и други глезотийки да придобие STI визия :D . Колата я купи колегата @askeless като наскоро и той я е продал, та си я виждам често по улиците . Най-големият бонус от тази кола беше запознанството ми с Любо (от Люлин) . Изключително добър майстор и не на последно място човек с главно Ч ! Винаги ще помогне, услужлив, търси решение, влиза в положението ти ! Аз лично при друг не съм стъпвал а и не смятам, че е било нужно !

3. Impreza WRX 99" седан . Въпросната кола на Любо, лично от него я купих . Всичко си беше както го каза, нищо не ми е спестявано ... на реални към 360К беше . Бях извън България за 5-6 месеца и направих грешката да я оставя на познат да я кара . След това се наложиха наливания на едни Х пари за да стане автомобил отново . Продадох я преди зимата, и момчето което я купи още същата вечер направи мотора на таратор .

4. BMW E46 330XI Individual, комби, ръчна кутия, фейсова, течна фаза газ Icom . Само добри думи за тази кола, нея я карах 99% извънградско и то по Европа . Набързо и врътнах 30К и единствено помпата на газова трябваше да се смени (200лв) . За първи път карах немски "варел" и ми направи впечатление качеството на изработка на детайлите, как широко и дебело стъпва на пътя . Усеща се, че немецът не е пестил материал и време .

5. Impreza STI 01" . Познат от Беларус я вкара, никъде не беше обявявана/пускана - директно я взех в движение :D . Изключително малко време я карах и то доста просташката, но кеф - цена няма . След това си я откупи от мен, та сигурно още се фучи някъде с нея .

6. Audi S4 B5, комби, ръчна кутия, една от последните 12-ти месец 2001-ва година . Колата си дойде от Германия, реални километри, пълна история, Stage 1 - 310кс правена от някакво тунинг ателие в Дюселдорф . Тука се газифицира доволно и за доста пари . Смених доста работи по нея, но започнаха да се обаждат всички "детски болести" за модела и реших да пътува . На мен лично не ми хареса Quattro-то сравнено с 4х4 на Субито . Замина на бартер за кола 7 + доплащане

7. BMW M5 E39 99" преди фейслифта . Расов автомобил, бегачка . Не бях карал задно, ама бързо и свикнах . Винаги се качвах/слизах с усмивка от тази кола . Счупих разни работи, платих си 4 цифрена сума за ремонти и усетих, че зимата не ми се кара задно и бързо замина . Замина на бартер + доплащане .

8. Audi Allroad 4B C5, 2.5 TDI, ръчна кутия, червена (единствена на Балканите) :D . Караше ми се дизел 4х4 и отново дойдох на Audi . Отново ми прави впечатление качеството на изработка (интериор,екстериор) . Немските коли колкото по-бързо ги караш, толкова повече лягат и лепят на пътя (това е моето впечатление) . В никое Subaru не съм имал това усещане, в STI-ката след 160км/ч все едно излиташ след малко .

Като цяло не съм сектант, но с времето и толкова сменени коли осъзнах, че най на сърце ми е Subaru ! Просто като седна зад волана и всичко е различно, усещането, всичко е семпло знаеш кое-къде, няма излишни изгъзици и грандоманщина ! За момента още опипвам и събирам знания и мнения, но представата ми за бъдещата кола е нещо като Forester-a на @Vmax . Пусто тея "6 звезди" си ме дърпат и никога няма да съжалявам за набитите пари, време и усилия които съм вложил :good:
 8

Нед Окт 23, 2016 12:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
quietriot написа:
Симе, в Америка се развивате по бързо брат, ние тука сме по прости...

Васко много добре те разбирам. Да си дърважен служител у София е голям зор :D

Поздрав от Варна
Изображение

Нед Окт 23, 2016 3:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Прикачени файлове:
2016-10-24 14.15.26.jpg
2016-10-24 14.15.26.jpg [ 118.33 KiB | Прегледано 1168 пъти ]
Поздрави от Марин Кварк и неговото 2ро 3.6 литра Субару. Нека си купуваме нови коли пък да видим дали не са по здрави от другите марки.

Пон Окт 24, 2016 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Дали съм доволен? Карам Легаси 2002г. , ще купувам форко за жената.

Пон Окт 24, 2016 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Моето изживяване има много пикове и низини. Понеже наблягаме на мрънкането да изредя низините:

- Оправял съм без преувеличение около 50% от колата
- Разходите по нея за за 5 години са сравними с цената на ново базово Фори
- Да, повтарял съм ремонти
- Да, докарвала ме е колата до бяс поради тези неща

Защо продължавам да карам колата:

- Харесва ми да карам кола, която във всяко отношение се вижда, че е мислена от кадърни инженери
- Харесва ми, че като седна зад волана се чувствам на мястото си
- Където и да искам да отида - мога
- Спасила е живота на мен и семейството няколко пъти до сега
- AWD-то и стила на каране плюс контрола, който идва с него и зиме и лете не е нещо, с което бих се разделил

От къде идват минусите според мен - от личен опит:
- Неизвестно колко карана преди да я взема, но явно със прилична доза злоба
- Глупав бях точно нея да взема, покрай нея научих още няколко занаята
- Пътищата ни са ужасни и приличат на полигоните, на които производителите си тестват колите. Няма значение какво караш - износва се пъти по-бързо от нормалното.
- Бензина ни е пикня. Сериозно мислех за по-точно описание, но не се сещам.
- Майсторите ни са в повечето случаи с уклон към занаятчийство на дребно
- Евтините части или такива на старо обикновенно са 50/50 шанс да си счупиш колата
- Тази марка не прави нисък клас автомобили - не бъркайте екстрите с класа. Компромиси в отношението към поддръжката излизат солено - ремонти по два пъти, проклетисване, бели косми и т.н.
- Аз не мога да търпя да ползвам нещо като знам, че нещо не му е наред

Та така. Пак бих си купил марката, даже ми е трудно да намеря аналог в друга марка за това, което харесвам.

Пон Окт 24, 2016 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Аз се определям като сектант в областта. Въпреки че съм от сдържаните. Не се изявавам много.
Имам оферта за Хонда Акорд 2011 комби, 180 коня, дизел, автомат. Дилемата е „то би, ор нот то би“. Карах Хондата. Изключително приятен автомат, превключва много меко, но аз не можах да усетя 380 Нм въртящ момент. Кик даунът не се усеща за разлика от моята, при положение, че съм сменил маслото на кутията по метода „източвам 4 литра, карам 20 км, и пак така 3 пъти“. Моят Бек върви мноооого повече.
Най-вероятно е субективно, тъй-като аз се определям като „противник на дизелите“.
Интериорът е по-добър. Седалката е по-удобна. Возията ми се стори една идея по-твърда. Но все таки ме влече Субаруто. С всички свои недостатъци. Това е от диагнозата.
Имам да мисля.
Ако реша да се разделя със Суби, Вие първи ще разберете в съответния раздел.

Пон Окт 24, 2016 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
patko написа:
Аз се определям като сектант в областта. Въпреки че съм от сдържаните. Не се изявавам много.
Имам оферта за Хонда Акорд 2011 комби, 180 коня, дизел, автомат. Дилемата е „то би, ор нот то би“. Карах Хондата. Изключително приятен автомат, превключва много меко, но аз не можах да усетя 380 Нм въртящ момент. Кик даунът не се усеща за разлика от моята, при положение, че съм сменил маслото на кутията по метода „източвам 4 литра, карам 20 км, и пак така 3 пъти“. Моят Бек върви мноооого повече.
Най-вероятно е субективно, тъй-като аз се определям като „противник на дизелите“.
Интериорът е по-добър. Седалката е по-удобна. Возията ми се стори една идея по-твърда. Но все таки ме влече Субаруто. С всички свои недостатъци. Това е от диагнозата.
Имам да мисля.
Ако реша да се разделя със Суби, Вие първи ще разберете в съответния раздел.

Всеки Хондаджия рано или късно стига до Субару, но и обратното е вярно.

Пон Окт 24, 2016 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Незнам дали Субару е утопия, но определено е леко сектантство :) Започнеш ли веднъж(дори да нямаш все още субару) форума и духа в него ще те накарат да ти се прииска да имаш.

Та...За текущата кола си бях предвидил бюджет 20к за всичко и общо взето уцелих. За този бюджет успях да я обслужа напълно, да я обзаведа със газова, 2 комплекта (зимни и летни 17'') гуми, застраховки, данъци, щора за багажника, алуминиева подкартерна защита, нови задни дискове и накладки+тези за ръчна, бензинов филтър (за да не се наложи да сменям помпа), няколко смени на масла за изминатите за една година 25000 километра. Единственото, което съм сменял извън стандартното обслужване(консумативи) са една биалетка(скъсана при офроуд разбира се), лагер главина и най-неприятното баласт на десен фар Този баласт заедно с 2 ксенонови крушки и труда ми излезе 800лв, но това е прост пример, че когато не отстраниш проблема навреме(теч на вода от уплътнение) после излиза солено. Имами предстоящи смяна на амортисьори, което пак е резултат от недоглеждане по време на покупка :/

Силно ме съмнява автомобил със способностите на Субару и същата година да излезе по-евтино като поддръжка. Мога да дам сравнение, БМВ Е39, 99година предни носачи общо 4 броя по около 230лв бройката, на Субару съм чувал, че са към 500лв, но са два, но Субаруто е 2006та година. Със сигурност има коли с по-евтина поддръжка, но не смятам, че частите са прекалено скъпи в сравнение с други модели автомобили.

Определено в момента съм много запален по марката и кефа, който ми доставя е несравним. На въпроса колко харчи - отговора ми е на кого му пука. Кеф цена няма, за всичко останало има мастър кард. И по предишната кола бях запален и първоначално като "кон с капаци", после се промениха. Сега съм малко така и със Субару. Само времето ще покаже дали ще остана с тази марка, но поне за момента си мисля, че стига финансовите ми възможности да позволяват поддръжката на такъв автомобил, ще си остана верен на марката. :bow: :subaru_rulz:

Пон Окт 24, 2016 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
То щеше да е интересно някой да сравни друг автомобил на подобни години и да посочи разходите и за двата за ремонти и поддръжка.

Чет Окт 27, 2016 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
antonarset написа:
То щеше да е интересно някой да сравни друг автомобил на подобни години и да посочи разходите и за двата за ремонти и поддръжка.

Незнам дали е подобен , но примерно мерцедес 190 или 124, че там има и форматик, има бол живи коли на по 500 000 + км , така че да се твърди че субару изкарва е най-дълговечния е доста пресилено.

Чет Окт 27, 2016 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Утопията не е проблем на марката, а на хората. Марката си е ок, като доста други. От някои по-зле, от други по-добре...зависи от модели, години и късмет. В днешни дни хардкор феновете според мен намаляват, но пък продажбите се увеличават, което е резултат от добре направен маркетинг и подходящи пазари за него. Жалко е, че в Европа Субару нямат много интерес и пропускат да вкарват по-интересните модели. Ценово в Европа също са малко нереални. Цялостно за мен обаче новите модели куцат чисто емоционално спрямо старите и тази тенденция се засилва.
У нас според мен сега се карат адски много стари Субита, но по-вероятно е да намаляват, защото вече няма да има толкова предлагане на 2-ра ръка от Европа, а пък внасянето от САЩ се обезмисля все повече с курсовете.Новите Субарута в БГ са все по-малко, а едно време имаше рекордни продажби по 400 бр/годишно, което процентно за нашия пазар беше много. Автомобилният свят сега е много динамичен и предстоят огромни промени. Не знам какво ще стане със Субару , но няма да се учудя ако почнат да продават още повече като пуснат електрички. Просто логиката вече се измества другаде и онези спомени с 3-те петици или калните Аутбеци редом с джипове в гората ще си останат за нас, а бъдещето вероятно ще е различно....
 15

Нед Окт 30, 2016 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Вчера карах на тъста Волвото В70 , с Д5 двигателя. 2001-а година, понеже Бека се оказа с разглобен двигател, след като преди 27 000 майстора му е сложил някви неизвестен ангренажен комплект.
Впечатленията от Волвото :
+ по добро ускорение ( да речем че е по-мощно и няма нищо чудно в това )
+ много нисък разход (6-7 / 100 дизел )
+ страхотна озвучителна уредба ( оригинална )
+ по-добро завиване
+ страхотем двузонов климатроник
- не е 4х4 ( но има ватиант 4х4 )

Това е мноето мнение.
Даце съм сигурен, че следващата кола няма да е пак Субару :)
 11

Нед Окт 30, 2016 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Моето фори го взех чисто новичко от субару моторс през 2007-а. Сега съм на около 140 000 км. и до момента смених единствено задни амортисьори защото единия протече. Колата е супер. Нямаше друга кола около 40 000 лв. нова, 4х4, 205мм клиренс при 2525мм междуосово, да ускорява под 10сек., да си се кара по магистралата като лек автомобил, да има доста приятна возия, да е с климатроник, хилхолдър, ел. огледала и т.н. Приятно е да видиш, че разходът ти наистина съвпада с даденото от производителя. Вадила ме е от такива оффроуд калища, че ... Накратко: много съм доволен от избора на фори!

Пон Окт 31, 2016 1:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
ф-008 написа:
Моето фори го взех чисто новичко от субару моторс през 2007-а. Сега съм на около 140 000 км. и до момента смених единствено задни амортисьори защото единия протече. Колата е супер. Нямаше друга кола около 40 000 лв. нова, 4х4, 205мм клиренс при 2525мм междуосово, да ускорява под 10сек., да си се кара по магистралата като лек автомобил, да има доста приятна возия, да е с климатроник, хилхолдър, ел. огледала и т.н. Приятно е да видиш, че разходът ти наистина съвпада с даденото от производителя. Вадила ме е от такива оффроуд калища, че ... Накратко: много съм доволен от избора на фори!

Почти същото мога да кажа за моя 2011 Аутбек, купен нов от дилър в САЩ. Сега съм почти на 80 000 км и до момента не съм сменял нищо освен консумативи: масло, филтри и задните накладки.

Пон Окт 31, 2016 1:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Аз честно казано не съм много доволен от бека 2.5 2004г. , Сега ще ме заплюете ма е голям боклук . Няма нищо общо с легасито ми 2.2 97 г. което имах . За 1г съм му минал 50 000км и съм сменил 4 лагера и пак се обажда! на старото за 30 000км 3 лагера ! Фасонките на късите се чупят , дава проблем с клапите на парното. .

Пон Окт 31, 2016 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 66
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Аз пък вкъщи съм направил сергия с резервни части, че не знам кога, какво ще сгъне... :cool:
Такова нещо не ми се е случвало с други коли, да събирам части у дома... :pardon:

Пон Окт 31, 2016 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Ами продавайте ги...
Който е доволен, ще си ги караме, който не да я продава. Големи драми.

Пон Окт 31, 2016 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
DDD написа:
Ами продавайте ги...

:facepalm:
Раздела за Купува/Продава не е тук... ;)

Пон Окт 31, 2016 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
DDD написа:
Ами продавайте ги...

Драмата май е само за теб, че няко може да не харесва Субару ;) ако си избистриш главата , ще видиш, че никой не плюе марката, а просто се казва , че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка. :) Това разбира се , за коли на старо, защото 90 % от членовете карата такива :)

Пон Окт 31, 2016 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
CANCEL написа:
DDD написа:
Ами продавайте ги...

Драмата май е само за теб, че няко може да не харесва Субару ;) ако си избистриш главата , ще видиш, че никой не плюе марката, а просто се казва , че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка. :) Това разбира се , за коли на старо, защото 90 % от членовете карата такива :)

:good:

Пон Окт 31, 2016 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >