Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лауфен според мен са по-скоро шосейни гуми с по-голяма следа, докато този купър който си посочил си е с доста голям грайфер и сигурно ще са по-корави/шумни/бавни и т.н.
Въпросът ми е доколко са комфортни тези гуми, още са нов модел и няма отзиви за тях, но пък се предлагат.
Около 20ти декември живи и здрави ще имам възможност да се засиля към някой от дистрибуторите да ги пипна и разгледам.
edit: Сега погледнах в детайли - купър са с опция за шипове, лауфен нямат такава опция за гумата която ме интересува, но имат друг модел I FiT Ice. За тях нямам представа защото не ми се е налагало да ползвам такъв тип гуми.

Пон Ное 07, 2016 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, колеги,

Имам следната дилема, по отношение на зимни гуми за Аутбек IV. Той по предписание си върви с 225/60/17, но се замислих дали зимата да не сложа по-малка гума. Така попадна на статия в американски сайт, която препоръчва да се слезе до този размер зимата - 225/65/16.
Идеята е, че все още не съм купил зимните гуми, та имам време да реагирам или да взема 17-ките или да са 16, като си намеря и ламаринки за зимата.
Какво бихте ме посъветвали, има ли смисъл това упражнение?

Вто Ное 08, 2016 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз карам легаси по-този начин: 195/65/15 зима - 205/55/16 лято. Разлика 3мм - Поносимо.
При теб е същата работа: "Разлика в диаметрите на двете гуми: -3 - съвместими"

Според мен е добра идея, аз не съжалявам в никакъв случай!

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Вто Ное 08, 2016 11:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Тъпото е, че има малък избор от този размер 225/65/16. Трябва да се разровя повече, за да намеря нещо в моя бюджет.

Вто Ное 08, 2016 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И при мен беше нещо подобно. Оригиналния размер е 195/60/15 - 205/50/16 - Но гуми в този размер са по-редки и по-скъпи. Като качих размера с 5% си реших проблема финансово(от 150лв на гума на 100лв на гума) По колата не се усеща разлика.

Вто Ное 08, 2016 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Да задам един малко тъп въпрос.
Трябва ли да се съобразявам с разликата в диаметрите между зимния и летния комплект гуми.

Когато си купувах комплектите се съобразявах само с разликата в диаметъра на двата комплеекта със тоя на резервната.

Вто Ное 08, 2016 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Deymus написа:
Тъпото е, че има малък избор от този размер 225/65/16. Трябва да се разровя повече, за да намеря нещо в моя бюджет.

215 65 16 има доста голям избор, може да размислиш още малко да свалиш размера, а и зимата уж по-тесни гуми е по-добре за проходимостта

Вто Ное 08, 2016 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Deymus написа:

А каква е колата с тези гуми,че и бюджет да нямаш.
Аз карам 225/60/17 и ги има и под 200 лв примерно NEXEN Win suv

Вто Ное 08, 2016 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Както стана ясно, не съм много наясно с нещата, затова и питам. Използвах тази статия като опорна точка, от която да продължа търсенето.
http://blog.tirerack.com/blog/choose-th ... ru-outback

Обаче бях пропуснал нещо, че колата е от САЩ и има функцията следяща налягането на гумите т.е. ако сложа по-малки джанти или трябва да изключа ( по някакъв начин системата), или трябва да купя и някакви "адаптери", за да може да работи и на малките джанти.

п.п. на едно място ми предлагат джанти с офсет 40, а знам, че Субитата са с 48, като ме успокояват, че "малкото изтърчане не е проблем", но нещо ме човърка, че не е точно така.

Вто Ное 08, 2016 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Deymus написа:

А каква е колата с тези гуми,че и бюджет да нямаш.
Аз карам 225/60/17 и ги има и под 200 лв примерно NEXEN Win suv

Колега, на 65 няма голям избор. В сайта на Диана няма нито една, в този на Маргел излизат основно такива за бусове. Иначе бюджета ми е около 200-250 лв.

п.п. за Nexen нищо не съм чувал, доволен ли си от тях? Аз съм загледал Yokohama и Toyo.

Вто Ное 08, 2016 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
Да задам един малко тъп въпрос.
Трябва ли да се съобразявам с разликата в диаметрите между зимния и летния комплект гуми.

Когато си купувах комплектите се съобразявах само с разликата в диаметъра на двата комплеекта със тоя на резервната.

Нямаш грижи, няма значение разликата, ако не ги караш едновременно. Само гледай резервната да е максимално близо до тях.

Вто Ное 08, 2016 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моето мнение е ,че и тези заслужават внимание : http://gumi-online.net/product/39302/17 ... -68-1.html

Вто Ное 08, 2016 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Съгласен съм за Нокиан-а. Дънлоп не съм ги пробвал, но оставам резервиран. Имаше хора които не бяха доволни. За същите пари мисля се намират гудиър или континентал, Мишелин

Вто Ное 08, 2016 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Интересно е как се държат зимните гуми при тези летни температури.Моля ,колегите вече сложили зимни за мнения :idea: .Повече ме интересува как се държат чисто нови гуми при 20*и нагоре, хапят ли грайфера.Също ме вълнува след като тропиците ни влияят повече от умерените температури, колегите от форума още ли държат да сменят гуми на дата.С всяка година нагоре в календара зимата все повече закъснява,а най разпалените привърженици на зимните гуми във форума живеят по морето и в полето ROFL ROFL .За да не си помисли някой ,че съм против зимни гуми ще кажа ,че си сложих новички Нокиан на зимните джанти,но докато не паднат температурите и не видя поне малко снежец ще карам с летни. :beer:

Вто Ное 08, 2016 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След като почнаха да се появяват температури под 10-12 градуса през денонощието и по-точно в интервала, в който шофирам, с летните zLine и с малоумното си каране почнах да "разработвам" активно ABS-а...
Е, след като сложих зимни гуми тоя зор отпадна.

Вто Ное 08, 2016 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
srg написа:
След като почнаха да се появяват температури под 10-12 градуса през денонощието и по-точно в интервала, в който шофирам, с летните zLine и с малоумното си каране почнах да "разработвам" активно ABS-а...
Е, след като сложих зимни гуми тоя зор отпадна.

Искаш да кажеш ,че при температура над 10ц и леко мокро сутрин се налагат зимни гуми ,тогава какво правят колегите които не са 4-4 :-~ ,ами да как не се сетих ,слагат шипове. :cool: ЕЙ ,ХОРА ,вие карате в летни условия почти до средата на декември.Мнението ми изключва колеги с постоянна надморска височина над 1500м.Последните години времето е показало ,че зимата е чак през януари,дори Дядо Коледа не знам с какво се предвижда.

Вто Ное 08, 2016 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Ти живееш на едно място, имаш един начин на каране, имаш определени критерии, които определят твоя избор и те кефи да караш до последно със зимни, съответно така и караш, но за мен нещата в този аспект стоят по различен начин, съответно аз подхождам към тази тема по начин, който аз считам за правилен и безопасен, за мен, със всички мои критерии, които е нормално да не съвпадат с твоите.

Вто Ное 08, 2016 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Одобрявам ,Да бъдете внимателни и да очаквате изненади от зимата,,но не одобрявам да слагам зимни гуми на дата И УРЕЧЕН ЧАС.Вече не е 199..и някоя и вулканизатори бол,при смяна на сезоните за час -два си готов,

Вто Ное 08, 2016 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Слагам ги, когато има все пак някакви показания за използването им и когато ми е удобно като време. В момента и аз съм по-доволен от сцеплението, което осигуряват зимните гуми спрямо летните (изключвам вчера и днес). И при мен са на джанти и зимните и летните и на двете коли, но не стоят при мен и съм зависим от достъпа до мястото, където ги съхранявам. Отделно тук в София пролетта (че и миналата зима) ми отиде по половин ден чакане по опашките за вулканизатор, който не записва часове. Тези с часовете бяха за 2-3 седмици напред. Просто факторите, които налагат по-ранното им слагане, са много, поне при мен, но никога не се съобразявам с дата или месец.

Сря Ное 09, 2016 8:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То и аз не се съобразявам и по принцип чакам първия сняг, но вчера вечерта един не ме изчака и се опита да направи ляв завой и ме засече. Натиснах спирачки, включи се ABS-а, но нямаше никакъв шанс да спра с летните гуми. На мокро на излъскания в София асфалт (Michelin Energy Saver DOT 2015) при сегашните температури спират като на лед. Добре, че в последния момент кретена ме видя, та се разминахме на косъм. Днес мисля, да слагам зимните. Та имайте едно на ум, спирачния път е два или три пъти по-дълъг и понякога това може да ви коства живота...

Сря Ное 09, 2016 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 51  >