|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Проблем със задна чистачка
| Автор |
Съобщение |
|
kerekovski
|
|
Вчера най-накрая се наканих да си оправя задната чистачка, тъй като исках да свържа и парктроника и да мина с едно разглобяване. Единствената разлика при мен е, че подмених целия кабел от буксата преди моторчето в самата врата до буксата зад десния стоп. Всичко заработи, както си трябва.
|
|
|
|
| Пон Фев 29, 2016 9:08 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|

Айде и аз съм в отбора.Днес като се прибирах,реших да почистя задното стъкло,пуснах чистачката и същите симптоми работи,но спира където си поиска.Това е само на интервал,иначе си работи,но това дразни.Обаче нали бях видял вече темата във форума  и когато паркирах,веднага свалих дясната гофра,веднага намерих синьо-белия кабел...,но в интерес на истината не намерих някъде да е прекъснат,а подръпнах доста силно,но всичко си изглеждаше ок.Даже поразгледах и останалите,но изглеждаха в доста добро състояние(да не кажа като нови).Целия сноп кабели беше хванат с изолирбанд в горната си част,а въпросният синьо-бял кабел беше в средата на снопа(поне при мен),та незнам дали е възможно да се прекъсне толкова лесно.имам чувството,че преди да се скъса той,ще трябва да се скъсат поне няколко други преди него  .След това свалих и лявата гофра и там нещата бяха ок.Та се чудя дали има възможност да се е прекъснал някъде още преди изолирбанда(вътре във вратата на практика)  ?Другия вариант (който най-ме устройва) е понеже нявън вече се стъмваше да не съм огледал хубаво и да съм го пропуснал(но малко ме съмнява).Утре ще огледам по подробно на светло,но нямам нито мултицет нито нищо,така че незнам така на око какво ще открия. Дайте идея за жичкаджия във Варна. P.S.Някой друг колега отстранил ли е проблема,който обаче да не е бил свързан с този кабел?
|
|
|
|
| Чет Мар 17, 2016 8:18 pm |
|
|
|
donko_r
Регистриран на: Нед Ное 16, 2014 2:34 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48 
|
Здравей колега DDD, Съмнявам се да се е скъсал някъде другаде освен в зоната на прегъване ( гумената гофра ). Бях чел някъде в чуждестранен форум, че на колега е бил прекъснат в купето но до колкото се сещам е от некадърна работа на майстор. Провери си ги пак и дърпай смело. Ако е здрав се съмнявам да го спъсаш от дърпане Успех и пиши как си се справил с проблема.
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 10:17 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Така,проблема е отстранен и всичко е 6+.При мен обаче не беше скъсан синьо-белия кабел,а друг ...жълто-син  .Иначе първоначално се бях съсредоточил сериозно върху синьо-белия кабел,обаче имах чувството,че ако дръпна още малко по-силно и ще се появят през гофрата цялата задна чистачка с механизма в едно със стоповете  .Порових по-сериозно в снопа кабели и...хоп изскочи.След това го запоихме,като пуснахме малко по дълъг кабел ,за да може в двата края където е запоен кабела да го вкараме в купето от една страна и в петата врата от другата страна,за да може вътре в гофрата да остане цяло парче и да не се прекъсне при отваряне и затваряне.Това е.Сега всичко работи  . Прикачени файлове:
777.jpg [ 391.43 KiB | Прегледано 679 пъти ]
Прикачени файлове:
7777.jpg [ 249.65 KiB | Прегледано 679 пъти ]
Това е въпросният кабел.
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 5:48 pm |
|
|
|
DDD
|
|
И още нещо, което сега се сетих.Снопа с кабели в частта към купето беше хванат с изолирбанд за гумената гофра(която си има специално масто за това),като по този начин беше един вид фиксиран и обездвижен.Аз обаче сложих само гофрата без да фиксирам към нея кабелния сноп,за да е по-свободен вътре в гофрата,че скъсаното беше именно до мястото на фиксиране.Сега обаче се чудя дали не е трябвало да си го направя както си беше,защото с времето при отваряне и затваряне и при свободно движение на кабелите вътре в гофрата да се разместят до степен,че да се създаде напрежение някъде вътре(във вратата или купето) и да се скъсат отново,но на още по-кофти място?Предполагам,че са хванати(фиксирани) поне на още 1-2 места допълнително и във вратата и купето,но...???Или да не се занимавам с глупости и да си го оставя така?
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 7:52 pm |
|
|
|
patko
|
|
От днес и аз съм с нормално работеща задна чистачка. При мен беше прекъснат синьо-белият кабел. Следвайки опита на колегите преди мен се справих с проблема.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 8:27 am |
|
|
|
Low_Pass
|
Колеги, аз имам същия проблем с чистачката, но съм с Legacy 2002, а ми прави впечатление, че всички писали са 2005+. Някой с опит на по-старите модели? Пробвах да размърдам кабелите, но без резултат, тези дни ще си играя повече, ако не явно ще трябва да сменям моторчето. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Съб Апр 23, 2016 4:34 pm |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
Low_Pass написа: Колеги, аз имам същия проблем с чистачката, но съм с Legacy 2002, а ми прави впечатление, че всички писали са 2005+. Някой с опит на по-старите модели? Пробвах да размърдам кабелите, но без резултат, тези дни ще си играя повече, ако не явно ще трябва да сменям моторчето. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Моята не работи и никога не ми е работила (Легаси 2000). Така я взех. Мислех че пукнатата пластмаса под задното стъкло не е проблем ама се оказа че освен дала да късо е и мощно заклеясала и то като влиза вода и да се смени моторчето все тая. Взех моторче от морга ама пластмасата си е проблем предвид намирането, и махането и слагането така че да не протече айде и уплътнения и то в крайна сметка разликата със смяната на цялата задна врата с читава от морга финансово не беше почти никаква, остана да се оглеждам за нова задна врата... и така си ми и остана.
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2016 1:05 pm |
|
|
|
kerekovski
|

Няколко месеца по-късно задната ми чистачка отново създаде същия проблем, забелязах я снощи. На постоянно си работи добре, на интервал си спира, където си поиска, а като я изключа, докато е в движение, спира на момента, където съм я изключил. Това последното не си спомням, дали беше така предния път. DDD написа: Така,проблема е отстранен и всичко е 6+.При мен обаче не беше скъсан синьо-белия кабел,а друг ...жълто-син  Доколкото си спомням, на буксата на моторчето имаше 4 пина (4 кабела): +12 волта, маса и другите два трябва да са управляващите синьо-бял и жълто-син. Може този път и при мен да е скъсан жълто-синият кабел. Ще отварям гофрата тия дни. DDD написа: И още нещо, което сега се сетих.Снопа с кабели в частта към купето беше хванат с изолирбанд за гумената гофра(която си има специално масто за това),като по този начин беше един вид фиксиран и обездвижен.Аз обаче сложих само гофрата без да фиксирам към нея кабелния сноп,за да е по-свободен вътре в гофрата,че скъсаното беше именно до мястото на фиксиране.Сега обаче се чудя дали не е трябвало да си го направя както си беше,защото с времето при отваряне и затваряне и при свободно движение на кабелите вътре в гофрата да се разместят до степен,че да се създаде напрежение някъде вътре(във вратата или купето) и да се скъсат отново,но на още по-кофти място?Предполагам,че са хванати(фиксирани) поне на още 1-2 места допълнително и във вратата и купето,но...???Или да не се занимавам с глупости и да си го оставя така? И аз така го оставих, та може това да е причината за повторното появяване на проблема, ще стане ясно скоро 
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2016 3:24 pm |
|
|
|
kerekovski
|
kerekovski написа: Доколкото си спомням, на буксата на моторчето имаше 4 пина (4 кабела): +12 волта, маса и другите два трябва да са управляващите синьо-бял и жълто-син. Може този път и при мен да е скъсан жълто-синият кабел. Ще отварям гофрата тия дни. Точно той се оказа, но не съм имал време да се занимавам да го възстановявам. Явно аз съм късметлия, та и двата да се обадят при мен през кратък период от време.
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2016 8:44 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Замених и жълто-зеления кабел от край до край и чистачката отново си работи перфектно. Надявам се, че няма да се прекъсват други кабели в това гофре. За съжаление обаче ме застигна друг масов проблем по тия коли - ще сменям моторче в една от бравичките. Не мога да проумея, защо тези коли не са домислени достатъчно добре - пълни са с такъв тип дребни дефекти, които се обаждат още преди 200 000 км, такива неща не съм срещал събрани на куп в друг автомобил. Всичките тези неща са ми се случвали по други автомобили, но не и събрани заедно.
|
|
|
|
| Пон Ное 28, 2016 11:34 am |
|
|
|
patko
|
|
Да, много е дразнещо. Аз смених на задна лява. Беше се предала на 100 %. След като я демонтирах я закачих на буксата, но не помръдва. Сега чакам задна дясна да се предаде, защото от 10 пъти отваря само 3. Трябва да натисна дистанционното отново. Същото е и при заключване. Аз си поръчах две от Мимо - за задните врати. Взех целите актуатори. 175 лв парчето. Сега бутонът на задна лява се движи отривисто в двете положения, а дясната едва - едва.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Ное 29, 2016 10:51 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
При мен така е шофьорската. При единично заключване и отключване се справя, но заиграеш ли се 3-4 пъти и спира. Бутончето на ръка го движа супер леко, там няма съпротивление, но моторчето след 3-4 движения спира. Другите 3 врати са ОК, дори когато прилагам сила, за да им попреча, си личи, че моторчетата имат достатъчно сила да ми избутат пръстите. Ще си викна 2 до 4 моторчета, без това са евтини и ще си имам резервно, ако (или когато) ми се наложи.
|
|
|
|
| Вто Ное 29, 2016 11:07 am |
|
|
|
Vami
|
Не е задължително да е прецакана машинката (актуатора). На моята кола, когато я купих, задна дясна врата се отключваше и заключваше един път от четири. Аз също си мислех, че е машинката, докато не махнах кората. При мен беше ръждясала пружинката, която съм заградил в червено и не връщаше жилото към машинката. При това положение, не искаше да се отключва. Като върнех жилото на ръка, проблеми с отключване и заключване нямаше, но решиш ли да отвориш вратата. пружинката отново не успяваше да върне жилото. Смених тогава пружинката с неръждаема, смазах и от тогава е на шест. Прикачени файлове:
123.jpg [ 126.23 KiB | Прегледано 442 пъти ]
|
|
15
|
|
| Вто Ное 29, 2016 2:20 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Благодаря за информацията, ще го погледна и това. А това жило от вътрешната дръжка за отваряне ли идва или от бутончето за заключване? И тази неръждаема пружинка от къде я намери?
При мен при всеки единичен случай си работи за сега без грижи. Проблемът бе, че се заиграх 4-5 последователни пъти, тогава отказа. Бутончето на ръка се движеше в двете посоки перфектно - като на всяка друга врата, но на това дори не се усещаше импулс от моторчето, предполагам, като му позагреят четките (или каквото е останало от тях), отказва.
|
|
|
|
| Сря Ное 30, 2016 2:42 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Щом при единично работи, значи не е от тази пружинка. В работата ползваме различни размери пружинни телове и я навих от пружинна тел (1.4310). Не помня от къде идваше жилото, беше преди повече от две години.
|
|
|
|
| Сря Ное 30, 2016 3:21 pm |
|
|
|
Емо74
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 1:44 pm Постове: 452 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250     
|
|
Колеги,при мен задната чистачка работи,но се чува едно много неприятно скърцане.Мисля си да я напръскам от външната страна между уплътненията с WD 40.Как мислите дали ще помогне? Или ще трябва да се разглобява?
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 1:30 pm |
|
|
|
Емо74
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 1:44 pm Постове: 452 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250     
|
|
Нищо не стана с пръскането.Май ще трябва да се разглобява.
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 5:45 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |