Отговори на тема стр <  1, 2
 Спукано предно стъкло 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Челното стъкло на легасито го сменявах след градушката. Намерих си една фирма в Перник, "ЕТ - Валентин Стоев - Алфа- В" , смених стъклото с полско марка "Nordglass" с подгрев за 200 лв. с монтажа и 5 год. гаранция. От тогава на три служебни коли, все там сменявам стъклата;) Много доволен !
Контактите са :
гр. Перник
ул. Св. Св. Кирил и Методий 54
тел: 0888468923 или 0887806650
e-mail: [email protected]
:cool: :beer:
 7

Сря Ное 16, 2016 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бягайте от Кобра и "европейските" им стъкла Guardian. На Меганчето трябваше да сменям стъклото това лято, че се пукна от нищото, без да има удар, нищо, просто сутринта го намерих пукнато. 2.5 години по-рано го бяха сменяли в Кобра с "европейско" Guardian. В предишен пост в тази тема вече писах, как и къде съм решил проблема - с Pilkington.

Сря Ное 16, 2016 8:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всъщност Guardian е щатска марка, която има представителства в целия свят и в интерес на истината е една идея по-читава от Pilkington.
От "спонтанно" пукане на стъклото пък, без значение от марката, не е застрахован нито един автомобил в случай, че монтажа е извършен от човек с ръце в г*за и ако не са спазени елементарни процедури по почистване на монтажната повърхност, подмяна на старите уплътнения с нови, както и при полагане и лепене на стъклото при монтаж. Пример за създаване на предпоставка за пукане - стига дори само да бъде оставено лепилото да изсъхне при неподходяща температура, което действие е достатъчно да създаде напрежение в самото стъкло. Това изобщо не е свързано пък с друга порочна практика не само на Кобра, но и на други сервизи (монтаж и веднага след това пускане на автомобила "да си ходи" с идеята "стъклото да се намести във все още неизсъхналото лепило"), която е дори още по-безумна ... ](*,)
В отношение монтаж Кобра куцат доста и може би в тях се крие разковничето за зачестилите оплаквания с проблеми след техен монтаж. Аз не съм страдал, но до момента 4 познати са изревали след подмяна на предни стъкла от тях (течове в купето след монтаж, зеещи фуги след месец и т.н.).

Сря Ное 16, 2016 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Guardian-ът изкривяваше образа на определени места, докато Pilkington-а в момента няма такива грижи. За монтажа съм абсолютно съгласен. От Сим Пет Сим ме накараха да оставя колата поне 3-4 часа, преди да тръгна, а после да внимавам много по неравности и дупки. Отделно се бяха справили перфектно с гелчето на сензора за светлини и дъжд, докато в Кобра го връщах 3 пъти за рекламация, след което просто ми писна и се отказах, но до последно не беше ОК.

Сря Ное 16, 2016 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 85
Автомобил: Оutback 2013 2.5 CVT
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
в Монтана също има човек който ги лепи: 0889907790
Ходил съм 2-пъти и съм доволен , след лепенето остава много малка точка.
Ако не ме лъже паметта - последния път ми взе 18лв.

Сря Ное 16, 2016 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Сменял съм предно стъкло на Аутбек 2013 година с оригинално такова в Субару сервиз. Цената за стъклото+смяната беше около 1100 евро.

Сря Ное 23, 2016 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Unufri написа:
Ако от предния модел става 98-2003 имам стъкло оригинално от кола на малко КМ което е демонтирано.
Ако си от София и искаш може да дойдеш до Банкя тия дни я го премерим?

Поздрави,

Здравей може ли да кажеш цена за стъклото?

Сря Ное 23, 2016 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2