Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Инсталиране на LED дневни
| Автор |
Съобщение |
|
tst
|
|
Привет,
Съжалявам ако темата вече е разисквана, но не можах да намеря подобна такава.
Някой правил ли е това: имаме LED Дневни, които трябва да светят със запалване на колата да изгасват при изклюване и при пускане на габарити (или въобще при пускане на вградените фарове)
Може ли да стане така - връзва се плюса към бензиновата помпа например а минуса към плюса на габаритите. Някой правил ли е това?
LED-a е стандартен китайски за 20лв и се поставя супер лесно.
Не искам DLR, защото според мен няма смисъл за този автомобил. Колата е VIVIO 96-ти набор.
Благодаря предварително.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Окт 28, 2016 5:27 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|

Най-просто е с реле, което се задейства от подаден контакт /положението на ключа преди стартер/ и което пали, кеф ти LED, кеф ти фарове и още едно реле, което да прекъсва веригата, като включиш габарит. Преимущество е простотата, недостатък е, че ще свети, докато върти стартера, но в случая с LED, това е без значение.
Това накратко. По-дългото е и малко по-сложно: Добре е да светят през деня с намален интензитет /пестене на енергия и крушки/, да гаснат при дръпната ръчна и да връщат нормалното си светене при включени фарове нощно време. Аз по принцип не съм привърженик на ШИМ DRL-лите. В съвременните коли има много чувствителна електроника и все ми се струва, че ШИМ-ма може да внесе смущения и не дай си боже, да направи и по-големи поразии... Елегантното е фабричното решение, което е изключително просто и сигурно има защо. Там за дневни се използва една проста система с релета, която включва фаровете последователно /светят на 50%/, а при включване на габарит, връща оригиналното състояние. Системата се изключва временно и при дръпната ръчна спирачка. Недостатъка е, че искаш не искаш, ако избереш този вариант, трябва да прекъснеш оригиналните жици. За Европа стандарта е късите, а за Щатите - дългите светлини.
|
|
|
|
| Пет Окт 28, 2016 7:52 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега TST, Форито няма ли фабрични LED? При мен са сложени LED като официален аксесоар и функционират в положение AUTO на ключа за фаровете. Оттам нататък сензора за светлина ги изключва ако влезеш в подлез примерно и като се смрачи. Ако се слагат на класически автомобил (Вивио примерно) би следвало да се захранят от веригата на ключа, а релето за спиране да е от веригата на къси/дълги. Без рязане/заголване на жици няма да стане.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Окт 29, 2016 7:29 am |
|
|
|
tst
|
|
Привет,
Благодаря за отговорите. Просто си мислех, че мога да мина по тънката "лайсна", но няма да стане.
@dimitro2000 мисля, че ще стане само с едно реле. Включването смятам да го мина през бушон от ел. панел, докато изключването при запалени къси с реле. Вече взех едно такова.
@ico_teh става въпрос за Subaru Vivio, както съм описал, а не за Форито (което има монтирани заводски такива). Това, което предлагате е точно това, което смятам да направя.
Другата седмица ще монтирам и ще пиша за резултата.
Може би темата не е за тук, а за Направи си сам.
Поздрави
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2016 7:05 am |
|
|
|
Монката
Регистриран на: Пет Юли 06, 2012 6:13 pm Постове: 104 Местоположение: Тутракан
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87 
|
|
По тарикатски става, когато вземеш сигнала за релето от тънкия кабел на динамото. Дневните ще светнат само когато то започне да произвежда ток. Релето трябва да е от малките / като тия в алармите/, ако е от стандартните започва да премигва лампата на динамото.А с друго реле правиш да изключат при включване на габарита, както е описано по нагоре.
_________________ Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2016 7:52 am |
|
|
|
nach40
Автомобил: subaru legacy outback 2007
Рейтинг: 30
|
Здравейте, аз мисля да взема тези(линк отдолу) и да ги вградя в фаровете както и в фаровете за магла: https://www.aliexpress.com/item/For-Sub ... &tpp=1Но не съм сигурен дали ще стигнат като светлосила за дневни светлини или трябва да измисля още нещо. Искам да ги вържа с нещо което има стетло сензор: http://littlebits.cc/bits/light-sensor, за да ги гаси диодите и пали стандартните светлини, но ако се развали, да мога ръчно да минавам на другите светлини. *Когато се запалят другите светлини диодите трябва да угасват.
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2016 12:12 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Здравей, мисля, че точно същите ангелски очи и аз си бях набелязал в Али-то. Лично мен ме отказа аферата с дневните, защото се отваря главния фар. Т.е. разлепва се фарът и после се лепи отново.....Това с лепенето ме отказа - при термични и УВ натоварвания, как ще се държи лепилото във времето...и като се досетя колко ли струва един фар, ако го на...ам 
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2016 5:44 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
С лепилото няма грижи колега. Тънкия момент е отварянето да стане без да натрошиш уплътнителната повърхност. Трябва да се работи внимателно и чисто, а това трудно го релизират в автосервизите.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Чет Дек 08, 2016 9:35 am |
|
|
|
Be happy 1
Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 3:34 pm Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195    
|
|
| Съб Дек 31, 2016 6:10 pm |
|
|
|
Dimichos
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
|
|
Има един Страхил Тошков, майсторче се вижда. Мисля лятото да му пращам фаровете точно за тази процедура плюс малко освежаване и ув фолио. Чичо Гугъл ще ти каже координати. Весело посрещане на новата година, наздраве!
Изпратено от моят D5803 с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2016 7:43 pm |
|
|
|
Be happy 1
Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 3:34 pm Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195    
|
|
За него чух добри отзиви, другите са Авал, за които се колебаех, но той май е по- добрия вариант, че и моите фарове имат нужда от полиране. Големия ми страх е свалянето и разлепването, че може да стане голяма поразия, а той с това се занимава. Мерси за препоръката.
|
|
|
|
| Нед Яну 01, 2017 11:21 am |
|
|
|
tsonio denchev
Регистриран на: Сря Окт 14, 2015 7:38 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2024 Premier XT
Телефон: 0899190962
Рейтинг: 180    
|
|
| Сря Мар 15, 2017 2:49 pm |
|
|
|
Vami
|
Ако не те притеснява това, че могат да ти разтопят пласмасата... Също така тук в България едва ли някой полицай ще ги приеме като дневни. Цитат: Были подобные, через 3 месяца было замечено что лампы оплавили стекло внутри Фары, так что лучше последить первое время будут ли воздействовать на стекло.
|
|
|
|
| Сря Мар 15, 2017 5:30 pm |
|
|
|
headless
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2015 10:52 am Постове: 16 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy '07 H6, Si-Drive
Телефон: 0885383390
Рейтинг: 0
|
От декември карам с такива, до момента не съм имал грижи. Както писаха по-горе колегите, неприятната част е, че може да ти се наложи да режеш фабричната инсталация - в зависимост от това как искаш да ги включиш. Аз съм ги закачил към габаритите и ги пускам с бутона за паркинг светлините в/у конзолата на волана. И за да не осъмна в някой прекрасен момент без акумулатор, съм закачил пищялка към бутона. Като изключа от контакт/изкарам ключа, започва да пищи, ако съм ги забравил включени. Ако искаш съвсем да ги "автоматизираш", можеш да се заиграеш с допълнителни релета - палиш колата - светват, гасиш колата - изгасват. @Vami Служебната ми кола е с фабрични дневни от същия тип - мигач със светлина в едно. До момента не са ме спирали нито с нея, нито с баба Събка (но не изключвам, че някое ченге може да реши да се заяде...) 
|
|
|
|
| Сря Мар 15, 2017 7:48 pm |
|
|
|
tsonio denchev
Регистриран на: Сря Окт 14, 2015 7:38 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2024 Premier XT
Телефон: 0899190962
Рейтинг: 180    
|
Vami написа: Ако не те притеснява това, че могат да ти разтопят пласмасата... Също така тук в България едва ли някой полицай ще ги приеме като дневни. Цитат: Были подобные, через 3 месяца было замечено что лампы оплавили стекло внутри Фары, так что лучше последить первое время будут ли воздействовать на стекло.
Това с топенето като коментар съм го пропуснал. Все си мисля, че с тези алуминиеви корпуси няма да е толкова топлоотдаването. Все пак LED-вете не са толкова "горещи" спрямо крушката с нажежаема жичка. Вярно, че ще светят непрекъснато но преди монтаж ще минат на тестови период на сухо, за да съм сигурен колко ще нагрява при работа. Относно полицията, мисля че няма да има проблем. Все пак ще си има достатъчно интензитет и яркост светлината. Според мен няма никаква разлика дали ще са допълнително монтирани по брони, решетки и т.н. или вкарани във фара.
|
|
|
|
| Чет Мар 16, 2017 11:18 am |
|
|
|
Vami
|
tsonio denchev написа: Относно полицията, мисля че няма да има проблем. Ако се спазват законите и наредбите това е проблем, дискутирано е няколко пъти тук във форума.
|
|
|
|
| Чет Мар 16, 2017 1:04 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|