| Автор |
Съобщение |
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Здравейте. Има един Форестър (1999г.), който отговаря на моите изисквания и бюджет. На пръв поглед колата изглежда запазена и в много добро състояние. Притеснява ме факта, че е внос от Италия, а за колите от там чета все негативни мнения. Има ли колеги с коли от Италия? Моля за мнение и съвет дали имам основания за притеснения.
В обявите от БГ има немски Форита, които са дори по-евтини, но на повече км и видимо с по-износен вид.
От чуждите сайтове пък обявите са на по-високи цени. Взех да се обърквам:)
Моля ако някой има опит с избора на Форестър втора ръка да ме посъветва дали е от първостепенна важност държавата от която е внесена колата. А за колите от Испания имате ли наблюдения? Там също има предложение на добри цени?
Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 9:48 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Всичко опира до конкретния автомобил. Намери си доверен човек и гледайте и тествайте добре състоянието му в момента. Километри и сервизни книжки са без значение.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 9:58 am |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
моята е от италия,нямам проблеми.най-добре при огледа да се кара в сервиз.
успех 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:08 am |
|
|
|
ComingSoon
|
Благодаря за бързия отговор. Че направо се разболях с тези Форестъри. От около 6 месеца търся кола, която да е добра и да се вмества бюджета ми. Сега има такова предложение, но .... италианско.
Наистина е мноооого важно да се диагностицира някак колата преди покупка. Лошото е, че нямам познати механици още по-малко такива , които да разбират от Субару Боксер.  А и не е само мотора. Ходовата част също е важно да е ОК. Тампони, амортисьори и незнам още какво....Ако някой от тук може да ми съдейства за оглед и предварителна оцена ще съм благодарен. Разбира се всичко се заплаща.... "сиренето е с пари":)
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:08 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Освен някой за оглед виж поне да има Форестър си уговори в някой от сервизите да я закараш. Погледни в тази секция.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:13 am |
|
|
|
iogo
|
|
Според мен нещата са повечето на късмет от колкото какъв е произхода на автомобила.
Зависи и човек какво търси!!!
Моето е италиянско и го купих от Горубляне /току що свалено от автовоза/ като беше с доста лош външен вид, всичките вежди бяха ожулени но за сметка на това пък беше най-високото и щръкнало от всичките 6-7 форита които имаше там в момента.
Понеже го исках главно за риболов, това с височината както и цената/6500 лв/ надделя при избора ми.
Имаше лек шум в двигатела между 1000-1500 оборота и може би заради това му беше такава цената.
Оказа се една ролка на ремъка с хидравличен обтегач и след като я смених /176 лева/ както и всички други ролки всичко заспа.
За 500 лева и оправих външния вид и от тогава не съм го спирал.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:17 am |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Задачата става още по-трудна... трябва да намеря доверен човек, който да разбира от коли и да има Форестър:) Ужас. Направо ми се струва абсурдно на този етап.
ОК. Пак ще питам търговеца дали е съгласен да се закара колата в сервиз. Защото Форито е в автокъща и не се знам какво ще ми кажат. Може да откажат. Нали знаете... нямала номера, не можела да се кара така и т.н.
Можете ли да ми кажете когато шофирам колата за тест трябва ли да се ослушвам за някакви шумове.. от диференциал или нещо друго. Има ли нещо по-специфично?
Към iogo: Много добра цена..аз за такава също не бих се замислил да го купя. То като се замислиш ако и има нещо ще се оправи и пак ще си на сметка. Въпросът е, че аз ще дам малко над двойно от 6500 лв.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:28 am |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Всъщност въпросът беше дали да ме притеснява факта, че колата е италианска. Да разбирам, че това не е толкова важно ако колата е ОК. Благодаря за помощта на всички.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 10:48 am |
|
|
|
iogo
|
|
Интересното е че в началото на годината примерно в мобилето цените за форитата започваха от 6500-7000 лева и имаше поне 7-8 автомобила до цена 9000 лева а сега освен едно обръщано по таван и едно катистрофирало другите са от 9 нагоре.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 12:00 pm |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Да. И аз следя обявите за Субару от много време - почти година. Според мен в последните няколко месеца се наблюдва много по-засилен интерес към марката и съответно цените наистина се вдигнаха. Може би защото вече има вносители на Субару за България и почнаха малко повече да рекламират в медиите.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 12:22 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Цените в нашето мобиле нямат много общо с реалността. Това са цени принципно обявени, това не е цена на реална сделка така че не може да е критерий. Отделно, че всеки може да пуска каквито обяви си иска - контрол няма. Така че достоверността на тази информация е доста ниска...
Когато отидеш, видиш конкретна кола и говориш сериозно за цена, тогава може да я имаш в предвид за сравнение...
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 12:33 pm |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Да и това го има. Напълно вярно е , че цените в обявите са завишени и в крайна сметка сделки се сключват на по-ниска цена. Все пак обаче не всеки може да се пазари... има хора, които ако има хареса колата броят парите и тръгват. После почват проблемите и търсене на части и майстори.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 2:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Е и аз уж не можех ама... след 10 огледа се научаваш 
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 4:23 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Щом си готов да платиш 13 к защо изобщо се занимаваш с автоджамбази разгледай мобилето и гледай да видиш на снимките зад колата сините байряци или витрина на сервиэ субару за толкова пари ще намериш читав с гаранция 1 година  Повярвай ми колите в автокъщите нямат нищо общо стези в оторизираните сервизи по авто къщите субитата са отпаднали от сервизите по една или друга причина иколкото и да ти ги разправят тези че собственика бил някой дядо 40 ти набор и ходил с фори до магазина пък пода очукан като войнишка манерка  Ако купиш колата от сервиз ще е с преглед немски не знам дали си наясно какво означава това  успех с покупката
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 5:58 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Ако продавачът не иска да я карате на сервиз, поради каквато и да е причина - бягай не само от колата, но и от продавача!
Аз лично кола от БГ не бих си взел повече.
А от къде е внасяна има значение дотолкова , че в Германия контролът е по-строг и правят редовно прегледи на колите.
До сега и двете ми коли преди сегашната, бяха внасяни от италия, и двете бяха с върнати километражи, и при двете личеше немарливо отношение към колата, лошото е че нещата се виждат както трябва, когато я покараш няколко месеца.
Ако можеш, вземи я от чужбина, по трудно е, по -скъпо е, но аз така си намерих най-запазената от три коли, които съм имал.
Във форума имаше тема за човек , който внася субарута от гемания по поръчка и имаше няколко доволни човека по мненията, аз лично бих предпочел този вариант, дори без да го познавам, отколкото да я вземам от горубляне
Успех!
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2008 6:02 pm |
|
|
|
ComingSoon
|
Прави сте! Сумата никак не е малка, за да се рискува и да се вземе кола, която не е проверена на 100% предварително. Оказа се, че официалният вносител на Субару в Германия публикува обяви за коли втрора употреба на регионалните си дилъри, които наистина се продават с 1 година гаранция! Ето линка:
http://www.subaru.de/showroom/gebrauchtwagen.html?pkwpopup=1&nav=M1
Е, да!... по скъпи са! Но не е ли по-добре да се платят 1000Е повече и да си спокоен отколкото да се спестят и после да се дават за части.
Съжалявам само , че много се бях настроил до 2-3 дни да купя колата. Сега сагата започва отначало. Ще търся варианти за поръчка от някой от дилърите в Германия.
|
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2008 7:40 am |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Ето за това говоря  В твоя случай ще ти трябват адреси на сервизи мога да помгна но са в колата довечера 
|
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2008 9:54 am |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Ще съм благодарен ако ми изпратиш адреси. Нямам опит с купуването на коли от Германия и ще е добре да имам колкото се може повече информация.
|
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2008 10:05 am |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Проучването приключи. Резултатът: Кола от Италия твърдо не! Колкото и добре да изглежда има неща, които не се виждат и след 1-2 месеца каране става ясно какви са боките. После ремонтите струват най-вече нерви, след това пари и време.
Продължавам да търся Фори. Надявам се скоро да намеря добра кола.
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 1:09 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161