Отговори на тема
 Разпробиване на рефлектор на фара за мъгла на Форестер??? 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Нов съм във форума, от около година и половина карам дизелов форестер и като цяло съм много доволен от колата.
Фаровете за мъгла обаче са под всякаква критика... Закупих си едни диодни крушки за фаровете за мъгла на колата, обаче след много мерене и шерене се оказа, че в самата дупка на фара влизат без проблем, но в самия рефлетор не влизат. Типа на крушката е ОК, дължината е ОК, обаче сама дупка на рефлектора е по тясна от крушката. Дупката на рефлектора е нещо като елипса, а диодната крушка е кръгла и по - широка с около 4-5 мм (по два три милимитра от всяка страна).
В момента практически почти нямам фарове за мъгла и затова искам със сигурност да ги сложа та си мисля с нещо да разпробия отвора за крушката и да го разширя.
Това добре, но нямам никаква идея от какъв материал са обикновенно направени рефлекторите? Пластмаса ли е или ли е метал нещо.
Някой има ли опит в подобни операции и какво може да ми предложи като интрумент за извършване на упражнението?

За повече яснота съм качил снимка, първата диодна крушка е на дневните светлини и след нея се вижда и тази за мъгла, отвора на която трябва да разширя.

https://drive.google.com/file/d/0B9khaB ... p=drivesdk

Вто Ное 22, 2016 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На този форестер, за който се сещам материалът е метална сплав вероятно с магнезий - неособено твърда и ронлива. При теб обаче е друг модел - коя година е това Фори?
Така или иначе ще ти трябва дремелче и търпение :)

Вто Ное 22, 2016 12:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
На този форестер, за който се сещам материалът е метална сплав вероятно с магнезий - неособено твърда и ронлива. При теб обаче е друг модел - коя година е това Фори?
Така или иначе ще ти трябва дремелче и търпение :)

Колата е 2015 година. Не съм още сигурен ако се разпробие дали няма да се наруши нещо покритието и да почне да се лющи на по - късен етап... Абе много неприятна изненада с тези лампи, доста ще ме е яд да останат паметник, а да тръгна да ги връщам през ebay някакси не ми се занимава... Всичко останало пасва, само това стеснение на рефлектора ...

Вто Ное 22, 2016 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема